K jakému datu podat výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
K jakému datu podat výpověď
Koncem listopadu jsem nastoupila na mateřskou dovolenou, kterou budu ukončovat na vlastní žádost cca koncem února. Pracuji na DPČ (u jiného zaměstnavatele na plný úvazek, ale tam se po ukončení mateřské vrátím). V pracovní smlouvě mám napsáno, že mám výpovědní lhůtu 2 týdny. Chtěla bych se zeptat, kdy mám správně podat výpověď, aby byla platná a já do zaměstnání nemusela nastoupit - zaměstnavatel mi dělá naschvály už hodně dlouho a já vím, že tam už prostě nenastoupím. Nevím, jestli podat výpověď k datu ukončení mateřské (s tím že ale mám potom ještě 2 týdny výpovědní lhůtu a nerada bych na ty 2 týdny musela nastoupit) nebo podat výpověď o 2 týdny dřív k datu cca polovina února, takže ty 2 týdny bude ještě výpovědní lhůta (ale zase bych nerada přišla o 2 týdny mateřské). Díky moc za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Evka73 Ahoj, dle zákoníku práce je výpovědní lhůta 15 dní a ta začíná běžet dnem, kdy byla výpověď doručena druhé straně. Výpověď můžeš dát z jakéhokoliv důvodu nebo i bez uvedení důvodu
během výpovědní lhůty ale normálně v práci pokračuješ, takže jestli už se tam nechceš vrátit, tak 15 dní před koncem mateřské aby bylo doručeno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evka73 Mateřská se nijak neváže na trvání smlouvy, klidně můžeš dát výpověď teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit