Základní vzdělání, v čem mohu podnikat?

1153
15.12.14 11:38

základní vzdělání,v čem mohu podnikat?

Ahoj, chtěla bych si otevřít obchod se smíšeným zbožím, mohu v tomto oboru začít podnikat když mám jen základní vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1394
15.12.14 11:41

Myslím ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
15.12.14 11:41

Na to ani tak nepotřebuješ vzdělání, jako peníze ;) Nejmín třikrát bych si to rozmyslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.12.14 11:42

Takhle. Mám za to, že určitě budeš potřebovat živnosťák a podle druhu živnosti je uvedeno vzdělání ANEBO praxe v daném oboru ANEBO někdo, kdo za tebe převezme odpovědnost (mající vzdělání v oboru nebo praxi), resp. za vedení živnosti, než získáš potřebnou praxi. Takže vzdělání nepotřebuješ, pokud už jsi někd eprodávala nebo máš kámošku, která je vyučeníá prodavačka a upíše se za tebe coby odpovědný vedoucí.

Příspěvek upraven 15.12.14 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.12.14 11:43

@quanavera to ze nekdo nema vzdelani, neznamena vzdy ze je neschopny…a nebo nejak hloupejsi a ze neco nemuze..hlavu vzhuru" drzim :palec:

• Citovat
  • Upravit
1153
15.12.14 11:49

Školu si dodělávám dálkově, ale v lednu jdu na úřad práce, páč mi končí rodičák tak přemýšlím co dělat, děkuji za rady, snad to nějak půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.12.14 11:50

Taky se pridavam k tomu ze bych si to dukladne rozmyslela. Do takoveho napadu musis vrazit HODNE penez na zacatku a neni zadna jistota ze se ti ty penize vrati zpet, u jidla musis pocitat ze nektere veci budou prosle a nikdy se neprodaji… Rika se ze pokud prekonas jeden az dva roky podnikani tak uz je to dobry, ale vetsina napadu se pres ten prvni rok nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
15.12.14 11:54

Ja myslim, ze clovek se zakladnim vzdelanim muze podnikat v cemkoliv, co je vedeno jako volna zivnost. Pokud to volna zivnost neni, tak potom potrebuje to vzdelani, praxi, nebo rucitele. Velkoobchod a maloobchod je volna zivnost, takze klidne muzes zacit podnikat sama, staci si vyridit zivnostak a mit penize do zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
15.12.14 11:55
@KackaDoup píše:
@quanavera to ze nekdo nema vzdelani, neznamena vzdy ze je neschopny…a nebo nejak hloupejsi a ze neco nemuze..hlavu vzhuru" drzim :palec:

u nekterych oboru podnikani nevydaji ZL nebo koncesi bez potrebneho vzdelani nebo garanta :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
15.12.14 11:57

No tak já už bych podnikat asi nešla… bo jsem otěhotněla a platila si jen ten základ..a bohužel nemám nárok na nic.. na pracáku ani koruna, mateřská nula, nemocenská nula a bohužel víc jsem platit ani nemohla..neutáhla bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.12.14 12:05

@AniNevim tak si ho sezene ;) pokud ma tu moznost neco dokazat, at do toho jde…nekdo ma zakladni vzdelani jen kvuli sve hlouposti nebo okolnostem…a mel by na vic…

• Citovat
  • Upravit
12550
15.12.14 12:44
@KackaDoup píše:
@quanavera to ze nekdo nema vzdelani, neznamena vzdy ze je neschopny…a nebo nejak hloupejsi a ze neco nemuze..hlavu vzhuru" drzim :palec:
:palec: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.12.14 18:58
@quanavera píše:
Ahoj, chtěla bych si otevřít obchod se smíšeným zbožím, mohu v tomto oboru začít podnikat když mám jen základní vzdělání?

To je, myslím, hodně rizikové. Je tu velká, doslova obrovská konkurence.Od hypermarketů, kam si lidé zajedou s autem na velké nákupy, pro zboží v akci. Máš jistotu, že se uživíš, že prodáš, že budeš konkurenceschopná? Máš zmapované vstupní investice atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.12.14 19:01
@Burj Chalifa píše:
To je, myslím, hodně rizikové. Je tu velká, doslova obrovská konkurence.Od hypermarketů, kam si lidé zajedou s autem na velké nákupy, pro zboží v akci. Máš jistotu, že se uživíš, že prodáš, že budeš konkurenceschopná? Máš zmapované vstupní investice atd?

To je určitě pravda, ale kolikrát jsem viděla místa, kde by krámek se smíšeným zbožím byl jak zlatý důl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.12.14 19:08

To je otázka, kde by to zakladatelka chtěla provozovat.Ale jak píšu, konkurence obrovská, třeba v podobě vietnamských večerek. Další věc - zda má prostory vlastní nebo by musela do pronájmu. A pochopitelně obrat, aby ji uživil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat