Penny market - vytíkací dopis

2
12.12.14 12:22

Penny market-vytíkací dopis

Dobry den, muze mi nekdo nejlepe kdo dela nebo delal v penny na vyssi pozici rict jak to tam je s vytikacima dopisama? Nedala jsem tedka kontrolní nakup a vedouci mi rekla, ze se s nikym uz s…t nebude ze mi za to da vytikaci dopis a ze pak uz muzu poctat jen s vypovedi tqak se chci zeptat zda za spatnej kontrolni nakup muzu vubec vyatikaci dopis dostat? a zda pak uz statci jen nejaka i vymyslena z jeji strany blbost a muze me vyhodit nebo zda to musi byt to same jaqko ze bych ten kontrolni nakup zkazila znovu ehem nejake doby… a ten vytikaci dopis se po nejake dobe maze? :?: ;) dekuji lidicky za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
12.12.14 12:27

Co to je vytikaci? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
12.12.14 12:27

Mě by zajímalo co konkrétně jsi na tom zkazila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 12:29

Nevím jestli to má nějakou všeobecnou platnost, ale brácha dělal kuchaře a u nich bylo zvykem, že po třetím vytýkacím dopisu mohl člověk letět pro hrubé porušení. On měl už dva, jednou dostala vytýkací dopis celá směna a jeden, že neoškubal husy (i když už tam byl 12 hodin, placeno samo 8 a odešel domů).

• Citovat
  • Upravit
9950
12.12.14 12:29

Tak nevím jak s vytýkacím dopisem v Penny..ale aby byl důvod k vyhazovu musí být během půl roku 3×..nebo tak nějak a po roce se to myslím maže..však mrkni na net ;)

a jak mám chápat „nedala jsem konrolní nákup“..jsi nepozdravila :mrgreen:..vím, vtipné to asi není, ale to je fakt buzerace :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
12.12.14 12:30

@PetaZach pokud vím vytýkací dopisy jsou tři. Dostaneš dva a při třetím ten už je rovnou s výpovědí. Já kontrolní nákup neměla, ale nikdy se nestalo, že by za špatný kontrolní nákup dostal někdo dopis. Jinak ano, dopisy se po nějaké době mažou, po jak dlouhé, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
12.12.14 12:32
@KPKristy píše:
Co to je vytikaci? 8o

No normalni dopis, ktery z obalky vytece, to neznas? 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
12.12.14 12:33

@Deníííí kontrolní nákup provádí jiný zaměstnanec Penny a různě v koši má poschovávané zboží. třeba salám pod basou s pivem, v base vyměněnou lahev piva za lahev tvrdého alkoholu, něco v novinách, pod mlíkem třeba něco. A člověk na kase to musí všechno najít, když ne je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
12.12.14 12:43

Tik tak tik tak tik tak.. třikrát to snad nepokazíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.12.14 12:47
@Klementyna píše:
No normalni dopis, ktery z obalky vytece, to neznas? 8o :lol:

ježiš ty seš mimo…vytikací dopis přece tiká, ne? :zed: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
12.12.14 13:17

Vytýkací dopis opravdu můžeš dostat třikrát za sebou v jednom roce a poslední s výpovědí, ale musí být za stejný průšvih, není to zas tak jednoduché zaměstnance okamžitě vyhodit…
Jinak já sama byla svědkem, kdy probíhal takovýto kontrolní nákup v Bille. Říkala jsem si už, že je pokladní svatá, jak to zvládla. Nastrčeni k ní byli dva chlapi (vek jako otec cca 50 a syn cca 25), a měli hlavně sebou navážené ovoce a zeleninu. Pokladní si všimla, že pytlík je nějaký těžší než bylo na etiketě, pak že tam byl vytištěný jiný levnější druh jablek třeba, a jeste byli zákaznici testovatelé ukecaní a drzí a přesvědčovali pokladní, aby jim to tak nechala 8o no a když došlo na placení oni ze to byla kontrola a test a ze ma zavolat vedoucí na storno nákupu… Prošla testem teda :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
12.12.14 13:31

V penny ale i jinych obchodech se hodnoti nejen pozornost pri moznych kradezich, ale take chovani. Chapu, ze cely den za kasou, obsluha ne super chovajicich se lidi.. delala jsem to brigadne dlouho pri skole… ale ted, co nakupuju.. pokladni nerika prosim, nerika dekuji, kolikrat ani nepozdravi, tvari se jak kybel ho.. taky jsme hodnotili a za to bylo vice nez 70 %… tak zkus zakladatelko vytikat pomaleji a davej pozor :) dopisy musí být tři, s tím, že třetí už je i s výpovědí a hledala bych jinde. V penny je katastrofa jak financne, tak buzerace.. trebas v tescu berou tedka a ne jen na brigady a neni to tak spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
12.12.14 13:34

Vytýkací dopis je v podstatě předzvěstí výpovědi.
Něco jsi udělala špatně, porušila jsi pracovní kázeň nebo poškodila zaměstnavatele a je to hned.
Pokud nenapravíš chybu, můžou tě do roka vyhodit. No, a nebo zaměstnavatele štveš natolik, že si tě teďka bude hlídat a jakmile uvidí, že jsi třeba nevrlá na zákazníka, tak ti pošle dopis další a nakonec o šéfový řekneš, že je kr*va, dostane se to k ní a letíš…
Pokud o práci nechceš přijít, tak bys měla dělat dobrotu.
A fakt stačí, když jen třeba budeš pomlouvat kolegyni, nebo třeba včas nevybalíš zboží a podobné „prkotiny“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
12.12.14 13:52

Já tedy nevím, ale nemám pocit, že by ty dopisy musely být 3…

1. nesplňuje-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,

z toho mi tak nějak vyplývá, že stačí 1 dopis a při druhém stejném prohřešku = neodstranění neuspokojivých výsledků je možná výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
12.12.14 14:51
@marrlinka píše:
ježiš ty seš mimo…vytikací dopis přece tiká, ne? :zed: :lol: :lol:

A pak bouchne, pozor je to bomba 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek