Životopis přes e-mail

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jokerka
10.12.14 14:47

životopis přes e-mail

Asi sem moc tahle otázka nepatří ae zrovna nemám nikoho po ruce abych se zeptala. Mám poslat životopis přes e-mail. Tak nevím co napsat k tomu životopisu stačí jen napsat žádost o práci a k tomu přiložit životopis?.Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
10.12.14 14:52

Do textu bych uvedla o jakou pozici se ucházím atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
10.12.14 14:52

Pokud jsi s někým už mluvila a řekli Ti, abys poslala cv, tak bych napsala „Dobrý den, na základě naší telefonické domluvy posílám v příloze své cv. S pozdravem…“ A do předmětu mailu bych dala název té pozice, na kterou se hlásíš…
Pokud je to jen reakce na inzerát, víc bych se rozepsala o tom, kdes na inzerát přišla, že máš zájem a ráda by ses zúčastnila výběrka. A z tohoto důvodu posíláš svůj životopis. Děkuješ za reakci atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.12.14 14:54

@Jokerka Určitě tam napiš aspoň dvě věty. Pokud je to první kontakt, tak třeba že tě nabídka zaujala z důvodu blabla. A v příloze posíláš tedy životopis. Pokud jste si třeba už volali, tak tam na to navaž a že tedy posíláš životopis. Prostě něco. Prázdné bych to neposílala. Ber to jako mini motivační dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.12.14 15:14

@Jokerka
1. CV vždy jako přílohu a rozumným názvem.
2. Vyplnit předmět (buď mají přímo pište tam toto nebo „Prodavačka - brigáda“, „Uklizečka - reakce na inzerát“, ale u těchto pozic to nikdo řešit nebude, u práce se zákazníky či PC by mohl, i něco do těla - nač se hlásíš, kde ses o nabídce dozvěděla, nějaký „motivační dopis“ Na závěr, že v příloze zasíláš CV, pozdrav a jméno.
Pokud zasíláš motivační dopis jako přílohu, tak do těla jen pozdrav + hlsáím se na… a v příloze posílám.

CV bez ničeho bude zahozeno.

Jo a psát z nějaké slušné mailovky martinkapusinka@seznam.cz fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
10.12.14 15:16

Napiš k CV i motivační dopis a o jakou pozici se ucházíš. CV se posílá v příloze nejčastěji ve Wordu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
10.12.14 15:19
@MUFICE píše:
Napiš k CV i motivační dopis a o jakou pozici se ucházíš. CV se posílá v příloze nejčastěji ve Wordu.

Ale uložené jako pdf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.12.14 15:23
@Litta píše:
Ale uložené jako pdf.

Přesně tak. Když mi někdo pošle Worďácký doc a vidím to formátování :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
10.12.14 16:20

Záleží na jakou pozici se hlásíš, co jste si do toho telefonu řekli a pod.
Mě třeba úplně rozčilují emaily, kde je jen jedna věta a k tomu životopis nebo nic a v příloze ten živ. To si myslím, že dotyčná není schopná sesmolit ani jednu smysluplnou větu. Naopak mě naprosto vykolejila paní, která napsala krásný motivační dopis.
Ale fakt je to místo od místa, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.12.14 16:28

Do emailu bych napsala kratky motivacni dopis, CV bych prilozila jako prilohu v zamcenem pdf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
1.7.18 19:18

Budu psát životopis. Máte nějaké rady, tipy? Lepší dlouhý, kde je vše rozepsané nebo krátký na stránku, kde je to jen stručně? Názory se různí. S fotkou - bez fotky?

Příspěvek upraven 01.07.18 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.7.18 19:21

Uložit jako a pod okénkem, ve kterém vyplňuješ název je ještě jedno a tam vybereš, že to chceš uložit jako pdf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
1.7.18 19:22

@radkka Jé, děkuji, já na to přišla a myslela, že nikdo nestihne reagovat, tak jsem upravila text dotazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.7.18 19:26
@Sára 1 píše:
@radkka Jé, děkuji, já na to přišla a myslela, že nikdo nestihne reagovat, tak jsem upravila text dotazu.

Byla jsem rychlá jako blesk :mrgreen:

Jinak já mám životopis stručný (rozepisovala jsem se v motivačním dopise) a bez fotky. A když vidím životopisy na stole šéfa je bez fotky většina. Ale na tohle ti odpoví spíš personalista, ale mně to k nalezení práce stačilo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
1.7.18 19:32

@radkka To teda jsi. :potlesk: Taky budu mít bez fotky. Sama o sobě dávám přednost jednoduššímu, kde je všechno přehledné a na první pohled hned vidíš poslední práci, nejvyšší vzdělání než u každé práce rozepsáno na x řádků pracovní náplň. Někdo má právě vícestránkový a prý to tak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat