Hospodaření na mateřské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Taky to tak máte?
Jak je to u vás, vy co jste doma bud na mateřské atd. manžel když má výplatu vám hodí peníze na stul a vy už hospodaříte, nebo za ním musíte chodit jako já, že už nemám za co jít do obchodu na nákup atd. když jsem chodila do práce tak jsem to neřešila, ale ted mě to deptá a ted obzvlášt před vánoci, kdy se všichni chválí kolik mají dárku atd. Doufám, že jde poznat na co se ptám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dal mi celou kreditku.
ale na začátku jsem taky musela chodti, pak naštěstí vše přenechal své manželce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz tedy chodim do prace, ale manzel stejne vydela vic, tak plati poplatky a ja zase nakupuju jidlo apod. Kdyz jsem byla na materske, tak platil skoro vse on. Teda mame spolecny ucet / + kazdy svuj/, na ktery v te dobe sla pouze jeho vyplata. Nikdy jsem si o nic rikat nemusela, i kdyz me kontroloval dost, za co utracim a to si myslim, ze jsem spis sporivy typ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, tahle to nemám, neměla jsem ani na mateřských a mít bych nechtěla.
Příspěvek upraven 12.12.14 v 12:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne manzel posle na muj ucet cca 95% sve vyplaty a ja za to platim vsechno a hospodarim. On na svem si nechava ten zbytek pro strycka prihodu, kdyby bylo neco potreba..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme každý svůj účet ale mám přístup i k jeho a prakticky hospodařím já
vyhovuje nám to…
Ale nedávno mě překvapil a ukázal mi kolik dokázal naspořit peněz bokem (kupoval si levné svačiny atd) takže asi nemám takový přehled jak jsem si myslela ![]()
ale super ![]()
- Citovat
- Upravit
Ne, mame jeden ucet a dve karty a pak vlastni ucet a svoji kartu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meli jsme spolevny ucet, kam kazdy mesic oba poslali predem dohodnutou castku, oba kartu k nemu. Z toho se zaplatily poplatky, jidlo… Dokud jsem nemela rodicak ten uplne nejnizsi, tak i ja jsem si kazdy mesic nechavala kapesne par stovek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme každý svůj účet a rozdělené platby, já platím SIPO a pod. muž zase všechno ostatní. Co zbude vybereme a z toho společně hospodaříme. Oba si necháváme na kontě rezervu. Já mám spíš takovou „dárkovou“ a abych si mohla občas udělat nějako radost, muž má mnohem větší a platí opravy, nákupy dražších věcí, apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivouše My to máme tak nějak operativně. Máme oddělené účty, já mám RD a on výplatu. Párkrát do měsíce, hlavně když ví, že jdu kupovat něco většího, se zeptá, jestli mám dost peněz a když řeknu, že ne, tak mi dá podle potřeby. Když si chci koupit něco pro sebe, tak mi to nikdy nevyčítá, někdy mi to i sám koupí, protože chce. Čas od času probereme, jak jsme na tom, jestli máme rezervy a co si případně můžeme dovolit. Vyhovuje nám to tak, zatím jsme se nikdy o penězích nehádali, ani neproběhly výčitky ohledně utrácení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsme to takhle neměli.
Peníze jsou společné od začátku co jsme začali žít spolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme jeden účet (na mé jméno), na který jdou obě výplaty. O platby se starám já, takže vše poplatím a chlapovi sdělím, kolik zbylo - na provoz, jídlo a útratu.
Máme každý jednu kartu, takže můžem vybírat oba, navzájem si hlásíme, kolik sme z účtu vyndali, abysme pak nekoukali jako puci týden před výplatou, že není za co jíst…
Než měl chlap kartu, tak sem chlapovi vybrala třeba litr a až došel, tak si řekl a dala sem mu další. Ale to bylo na jeho vlastní útratu, nákupy i vše ostatní mám na starosti já. Když sem se ho na to ptala, tak mu to nevadilo, vyhovovalo mu, že to mám pod kontrolou já.
Jiný systém, než „na jednu hromadu“ nechápu, tím spíš u párů s dětmi, přijde mi potomé dělit na moje/tvoje (pokud v tom není nějaká patologie - gamblerství, chlast nebo bezuzdé utrácení)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit