Hospodaření na mateřské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1788
12.12.14 12:43

Unás hospodaří manžel. Dal mi kreditku s tím, že to mám na každodenní nákupy, on sám pak dělá velké a platí veškeré poplatky a mě zůstává rodičák na mé výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.12.14 12:44

Chodit s prosíkem „dej mi prosím na jídlo, aby dítě mělo mlíko a ty večeři“ je fakt hloupé :roll: Obstarávám nákupy plus svoje kafíčka, zákusky a takový ty pitominy, z rodičáku bych zvládla těžko něco víc. Ale na tohle mi to stačí akorát a nemusím se nijak škrtit. Dárky obstarávám výhradně já, protože na to mám čas, platím to z jiného účtu. Když nemám, o peníze si řeknu a nepřipadá mi to jako somrování. Peníze máme společné, oddělené účty máme spíš kvůli praktickým důvodům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
12.12.14 12:44

Máme společný účet od úplného začátku… tenkrát mi k němu chodila brigáda.. co jsem dodělala školu měli jsme každý svojí kartu, teď už jí mám jenom já :mrgreen: jsem hlavní hospodář, ale na většině se domlouváme( kromě běžných nákupů atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.12.14 12:45
@Helenie píše:
Unás hospodaří manžel. Dal mi kreditku s tím, že to mám na každodenní nákupy, on sám pak dělá velké a platí veškeré poplatky a mě zůstává rodičák na mé výdaje.

to bych brala :twisted: snad bych ani nevěděla, do čeho to vrazit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 12:46

U nás je to komplet rozdělený… Manžel platí ze svého bydlení, své pojistky, telefony a tak, jídlo pro nás dva. Já platím z RD veškeré náklady na dítě (oblečení, pleny, UM, cvičení, a jídlo pro ní - ty lipánky, tvaroháčky, mléko. Plus svoje náklady na telefon, pojistky, oblečení, boty, doktory, když někam jdu sama… Jen takhle se mu to zdálo spravedlivé.

• Citovat
  • Upravit
29436
12.12.14 12:46
@marrlinka píše:
to bych brala :twisted: snad bych ani nevěděla, do čeho to vrazit :dance:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
12.12.14 12:47

Když jsme se poznali, tak měl svůj účet a já peníze z práce na ruku. On platil složenky sipo atd., já jídlo. Teď má účet, kde mu chodí výplata a dvě karty, každý jednu. Ale prakticky to nepotřebujeme. Na kontě se nachají peníze nezbytně nutné a zbytek se vybere a máme to doma. Oba máme přehled kolik máme peněz. Krom toho, jezdíme jednou týdně nakupovat společně a přes týden bere manžel jen benzín a svačiny, takže nekupujeme nic odděleně a není možné, aby jsme nevěděli, kdo co koupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 12:49

No v podstatě to máme jako ty…máme každý svůj účet, ale já mám mateřskou v podstatě jako kapesné, na velké nákupy chodí spíš chlap, takže většinou nepotřebuji. Když nemám, řeknu naval prachy, on mi je většinou strčí za podprdu nebo za gaťky a smějeme se…tak je to u nás :lol:…a většinou mi chlap říká, ať si řeknu, rozhodně se nedoprošuji, nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989

Mame kazdy svuj ucet. Kazdy platime neco a ve finale obema zbyde podobna castka :) Kdyz chce jeden koupit neco vetsiho tak se o tom poradime. Pokud mame nejake vetsi vydaje tak vybereme z obou uctu.. Mame predstavu kdo kolik bere a kam penize jdou.. Vyhovuje nam to.. Zname sve piny kdyby nahodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281

My to tak taky nemáme :nevim:
Každý máme svůj účet, já k manželově mám kartu, on k mému ne, chodí mi tam jen rodičák.
Z toho kupuju oblečení pro děti, drobné nákupy, zbytek platí manžel.
Oběma nám to vyhovuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
12.12.14 12:50

My to máme složitější :D ale dle mého v tom je pořádek :D máme každý svůj účet + účet společný. Na společný účet dáváme oba každý měsíc předem dohodnutou částku. Z přítelova účtu se platí nájem, elektrika a z mého beru na jídlo a provoz auta (benzín, drobné opravy). Přítel si platí alimenty na dceru a telefon, já si taky platím svůj telefon. Na společném účtu máme peníze na uhlí, které musíme kupovat a které nemáme v nájmu započítané plus teď z něj budeme brát na opravu auta před technickou… prostě na topení + vybavení bytu, a takové ty nečekané výdaje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.12.14 12:50

Manžel není zaměstnanec, takže nechodí peníze pravidelně. Když přijdou, tak někdy na jeho, jindy na můj účet. Když je třeba, přetáhne si jeden od druhého peníze, hesla známe. Větší výdaje si navzájem oznamujeme nebo konzultujeme spolu. Nenapadlo by mě brát to tak, že říkání si o peníze je něco podřadnýho. To bych mohla říct, že je stejně tak blbý, když muž přijde, že potřebuje na zítra mít vyprané to a to..prostě normální domluva, co s tím pořád všichni mají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 12:51

Mame kazdy svuj ucet. Z meho odchazi hypoteka a z jeho to ostatni. Ty 2000 co mi zbyvaji z rodicaku nemam utracet a kdykoliv potrebuju tak si mam o penize rict. Bylo mi to ze zacatku divne, ale ted jsem si zvykla a kdykoliv si reknu penize mi da. Respektive, vim kde je ma :mrgreen: a vezmu si kolik potrebuju. Upozornuju, ze mi nikdy nerekl ze utracim a vlastne se ani nepta na co to potrebuju. Je mu jasne, ze je to pravzne na provoz domacnosti a velmi zridka na nejakou tu nerest :mrgreen: I kdyz mame ucty oddelene, bereme finance jako spolecne :)

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
12.12.14 12:52
@zulitvi píše:
Máme společný účet a k němu 2 karty.

máme to stejně :-)

• Citovat
  • Upravit
2488
12.12.14 12:54

My máme každý svůj účet s tím, že on platí byt a poplatky a já telefon a sipo. Jídlo jde z jeho peněz. Když si chci koupit něco pro sebe kupuju to ze svého, občas i malé. Teď jsem vánoce táhla já a on platil zbytek… vždycky se nějak dohodneme. auto táhne celé on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat