Hospodaření na mateřské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@marrlinka chlap je lepší vychytávač akcí než já
Nakoupí úplně v pohodě, většinou si to tedy sepíšeme, ale když vidí něco „zajímavého“ tak to koupí a já z toho pak něco stvořím. A když mi něco chybí, tak si pro to s dětmi při procházce dojdu. Velký nákup už se s nimi dělá hůř…Chodí domů kolem 6-7 a buď nakoupí cestou z práce autem nebo si odfrkne a pak jde pěškobusem…Jo a vložky, tampóny poslední roky moc neužiji, tak to neřeším, ale až dojde na pravidelný nákup, tak ten si udělám v drogérce sama, ale vložky do porodnice mi koupil úplně v pohodě a správně, já totiž měla furt dost času a pak je neměla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina píše:
Věřím, že vám to funguje a jste spokojení.
Já si neumím v praxi přestavit, že bych měla jedny peníze na jedno dítě, další na druhé, další na jídlo… Jsme v tom teda chaotik a lenoch. Tzn. neříkám tím, že to máte špatně, jen pro mě nepředstavitelné.
on je starší syn můj, proto mu výdaje platím z alimentů. Mladšímu chlap pořizuje plíny, zbytek obstarávám já. Ale jak je třeba něco nákladnějšího, platí to chlap. Ono to není striktně rozdělené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Jj, když se to napíše vypadá to asi jinak než praxe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
tohle mě docela zaujalo, nejsi jediná, která píše, že nakupuje manžel…to vám chlapi chodí po obchoďáku a nakupují hovězí na polívku, květák za slušnou cenu a tampony v akci?Vůbec to není rejpání, posím neber to tak. Jen že si to u nás vůbec neumím představit ani z časového hlediska (muž věčně v práci) ani z praktického hlediska (vidím akci - vymyslím další jídlo, mám přehled o zásobách doma, nelíbí se mi cena, tak vymyslím alternativu, není hezké maso, jdu k řezníkovi)
Můj chlap nakupuje 90% běžné spotřeby domácnosti. Já nemám na chození po obchodech čas. Myslím, že momentálně má i mnohem lepší přehled, co je „výhodná cena“ než já. Vaří rád, takže kvalitní surovinu pozná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivouše co se malá narodila, máme společný účet. Dřív jsme měli 6 let každý svůj, teď jsme dali prachy do kupy a je to super.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ukulina píše:
@martina.se Jj, když se to napíše vypadá to asi jinak než praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:ono to zní blbě, že děti oddělujem, ale společné financujem společně, já svoje sama, on svoje též sám
To oddělování mi nevadí, to je každého věc.
Já si neumím přestavit, že bych si to uměla ošéfovat tak, abych věděla, co z jakých peněz platím. Jsem na to líná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina píše:
To oddělování mi nevadí, to je každého věc.Já si neumím přestavit, že bych si to uměla ošéfovat tak, abych věděla, co z jakých peněz platím. Jsem na to líná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Jo, je to o systému a zvyku. Rozhodně lepší než nesystém! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit