Učitelky a nemoc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Black Cat no tak to bohužel blbost není… máme umyvadlo normálně ve třídě..takže nevídím důvod proč by si učitelka neměla umývat ruce. Každopádně pokud si o něčem přesvědčená, nemá smysl tě přesvědčovat o opaku a hádat se tu rozhodně nebudu.. napsala jsem svůj názor. A to že valná většina dětí ve školce neumí používat kapesník je bohužel fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saiimona No vidíš, u nás ve školce teda umyvadlo ve třídě učitelky k dispozici nemají…
Myslím si, že člověk s ATB má být doma a ne v kolektivu, natož dětském… ![]()
BTW Podle § 152 je šíření nakažlivé lidské nemoci trestné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za názory. Já měla naposledy chřipky a angíny snad někde na střední a pak základní škole, potom dlouhé roky nic a s nástupem do školství jsem pochytala všechno možné. Objednám se na imunologii, abych měla jistotu. Je mi jasné, že pracovník, který věčně leží doma je k ničemu, na druhou stranu by bylo dost kontraproduktivní, kdybych chodila nemocná do práce a šířila to tam na všechny strany. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pořád jsem nemocná
Ahojky, dělám asistentku pedagoga v první třídě, předtím jsem pracovala v jesličkách a ještě předtím jsem byla v březnu v praxi ve školce a od té doby se to jen veze. Není měsíc co bych nebyla na neschopence. Už skoro 8 měsíců. Předtím jsem byla nemocná tak 1×-2× ročně, ale co pracuju s dětmi tak jsem pořád na hromadě a teď ležím doma s angínou. Už jsem měla od března asi 3-4× antibiotika a jsem vážně zoufalá. Nechci se ládovat práškama a už vůbec ne ATB. Beru vitamíny, jím ovoce a zeleninu, chodím na procházky, brala jsem přípravky na imunitu, sportuju (když to je možné), chystám se vrátit k ježdění na koni, ale musela bych být chvíli zdravá.
Nic nepomáhá. Teď mám od léčitelky imunogesin tabletky (levné teda nejsou) a imun kapky, tak to snad pomůže. Nevím jestli žádat o poslání na imulogii, když mi nikdy nic tak často nebylo, ale až teď co pracuji s dětmi. Chci dát poslední šanci preparátům na imunitu a pak si možná budu hledat jinou práci mimo děti, protože neustále takhle trpět a žít “na půl” mi za to asi nestojí. Čekala jsem, ale žádné zlepšení nevidím.
Což je škoda protože jsem se v tom našla a chtěla si dělat školu na učitelku ve školce. Ještě jsem přemýšlela o nošení roušky, ale nevím, jestli by to nějak pomohlo, jsem už vyčerpaná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dája0 píše:
Ahojky, dělám asistentku pedagoga v první třídě, předtím jsem pracovala v jesličkách a ještě předtím jsem byla v březnu v praxi ve školce a od té doby se to jen veze. Není měsíc co bych nebyla na neschopence. Už skoro 8 měsíců. Předtím jsem byla nemocná tak 1×-2× ročně, ale co pracuju s dětmi tak jsem pořád na hromadě a teď ležím doma s angínou. Už jsem měla od března asi 3-4× antibiotika a jsem vážně zoufalá. Nechci se ládovat práškama a už vůbec ne ATB. Beru vitamíny, jím ovoce a zeleninu, chodím na procházky, brala jsem přípravky na imunitu, sportuju (když to je možné), chystám se vrátit k ježdění na koni, ale musela bych být chvíli zdravá.Nic nepomáhá. Teď mám od léčitelky imunogesin tabletky (levné teda nejsou) a imun kapky, tak to snad pomůže. Nevím jestli žádat o poslání na imulogii, když mi nikdy nic tak často nebylo, ale až teď co pracuji s dětmi. Chci dát poslední šanci preparátům na imunitu a pak si možná budu hledat jinou práci mimo děti, protože neustále takhle trpět a žít “na půl” mi za to asi nestojí. Čekala jsem, ale žádné zlepšení nevidím.
Což je škoda protože jsem se v tom našla a chtěla si dělat školu na učitelku ve školce. Ještě jsem přemýšlela o nošení roušky, ale nevím, jestli by to nějak pomohlo, jsem už vyčerpaná
No imunitu bych si rozhodně vyšetřit nechala, po tolika měsících byste už měla být odolnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dája0 máme stejnou práci. Vloni jsem měla pátou třídu a tam to bylo celkem fajn. Nemoc asi 3× za rok. Měla jsem zkrácený úvazek na 28hodin.
Letos jsem v první třídě na celý úvazek a co měsíc, tak jsem nemocná s ATB. Teď jsem byla týden ve škole a na Štědrý večer 38, včera 39,5. Už jsem zoufalá.
Vůbec nevím, co mám dělat. Prodělala jsem onkologické onemocnění s hodně drastickou léčbou a nezvládnu dělat někde 12 hodin. Škola mě naplňuje, rodiče dětí jsou spokojení, děti taky. Chtěla bych si doplnit vzdělání, ale nevím, zda ve škole vydržím. Zase kdybych dělala třeba na zkrácený úvazek, bylo by to lepší, ale peníze… Anebo udělat ti mimoškolní pedagogiku a mít družinu a tam je jen 22hodin týdne s dětmi zbytek nepřímo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
v září jsem po dokončení školy nastoupila jako učitelka do školky, mám ty menší děti, 3-5. A teď ke mně a mým nemocem. Září bylo v pohodě, v říjnu jsem byla poprvé nemocná a tak nějak jsem se s různými přestávkami dávala do kupy, ale od listopadu do Vánoc, cca 5-6 týdnů jsem byla zase v pohodě, když nepočítám rýmu se kterou se dá normálně fungovat. Ale teď o vánocích jsem 14 dní ležela se zánětem dutin (bez ATB, měla jsem jenom od doktorky něco na uvolnění dutin), dva dny byla v práci a dneska zase zůstala, protože jsem se vzbudila se zvýšenou teplotou, zimnicí, bolí mě celé tělo a jsem hrozně unavená. Sama doktorka mi řekla, že to bude chtít čas než se promorim a že mám podporovat imunitu vitamíny. Nikdy jsem moc nemocná nebývalá. Musím zatukat i tedkon zvládám bez ATB, naposledy jsem je měla asi před 5 lety.
A teď k mému dotazu. Je to normální být takhle často nemocná? A co vám pomáhá na posílení imunity?
- Citovat
- Upravit
Nám pomáhá vitamín C a D. K tomu chodit ven a ve třídě pravidelně větrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to normální.. hlavně když děláš u malých dětí, tam to kýchá prská nonstop ![]()
- Citovat
- Upravit
Je to normalni. Ja takhle byla nemocna, i kdyz jsem nastoupila do kanclu mezi dospele, nez jsem si zvykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to trvalo čtyři roky ve školství, než jsem se promořila.
- Citovat
- Upravit
Prvni dva roky jsem byla pravidelne nastydla, jednou rocne angina, dvakrat rocne strevni chripka, vsi
. Opravdu to chtelo cas. Beru teda pravidelne vitaminy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dája0 píše:
Mně moc pomohl imunogesin a kapky imun od Joalis.
Imun od Joalis Ti bohužel pomohl maximálně! jako placebo, neb v něm ni není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit