Uplatnění certifikátu z Aj jako FCE, CAE, CPE - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Uplatneni certifikatu z Aj jako FCE, CAE, CPE. Zkusenosti.
Holky divnodotaz;)
Mluvim anglicky. Cca pred 5 lety jsem stridave pobyvala v anglickymluvicich zemi a v cechach. Vzdy jsem tam jela bud na staz nebo od skoly atd. Na vlastni pest atd jsem si praci nikdy neschanela atd.
Uz je to cca 5 let a od ty doby moje aj dost zakrnela. Tydne prohodim sotva par slov.
Premyslim ze zhruba v horizontu 5 let bych se do uk vratila.
Uz ted bych se rada ale dostala zpet do formy co se aj tyce.
Jeste nez jsem odjela tak jsem chodila na pripravku na CAE kde jsme delali i test na necisto. Ten jsem tesne neudelala. Od profesora mi bylo receno ze pokud to udelam ofiko tak to bude s odrenejma usima na D nejlip na C. Coz je jako kdybych to nedelala ze jo. Pak jsem odjela. Moje aj se zlepsila nicmene ted je to cca 5 let takze jsem zase spadla dolu. Stve me to a rada bych se vyhoupla zpet. Takze si dam tu nejvyssi metu a to CPE A-B.
Vim ze to nepujde hned ale potrebuju motivaci.
Moje otazka je na Vas co mate zkusenosti tady ci v uk. Jake je s temito certifikaty uplatneni. Zda je lepsi mit treba FCE A nez treba CAE C atd. Proste Vy co je mate prosim napiste.
Plus jestli vite o nejakych dalsich mezinarodnich certifikatech tak sem s nimi.
Dekuji. Omlouvam se za chyby pisu z busu z mobilu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty Cambridgske maji nejvetsi uplatneni. Zkousela jsem i TOEIC a to je treba uplna fraska. Rozhodne je lepsi na sobe zamakat a udelat si CAE neco CPE, FCE si ted delaji treba deti na stredni skole a neni to zadna extra uroven…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
budu za rypala, ale v cem myslis, ze ti ten certifikat pomuze? Je potreba se rozmluvit, oprasit gramatiku a to je podle me vse. Jestli se nepletu tak nejaky certifikat by po tobe chteli kdybys zadala treba o rezidenturu v Australii, mozna i v USA, ale jinak
. Pokud ti jde o praci, tak tam bude potreba aby ses domluvila a tvoje vzdelani, ale ne jazykova zkouska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednak se fakt udava co mas za certifikat (i jdyz napr. u prijimacek i dosazene vysledky),jednak FCE ma dneska kdejaky student SS, to je uroven vcelku mala. Pokud bys chtela hledat praci v UK, tak opravdu mir vys-idealne CPE. Muz ted dela LLM v UK a udelal si TOEFL, ja ho chci behem druhe MD/RD udelat taky.
Příspěvek upraven 16.12.14 v 16:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na TOEFL bych se vybodla - platnost je časově omezená. Radši Cambdridge.
- Citovat
- Upravit
Mam CPE a diky nemu jsem pred materskou pracovala 2 roky jako tlumocnice, nerekla bych tak, ze je k nicemu
Ale nutno podotknout, ze pokud jsi byla nekde na urovni kolem CAE, nebo ani to ne, tak je OBROVSKY rozdil mezi CAE a CPE. Nemiris prave nizko, ja jsem byla par let v zahranici, cetla tydenik The Economist a simultanne tlumocila ceske a zahranicni zpravy jako pripravu na zkousku ![]()
I kdyz treba toho netreba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fibingerka To je pravda, ale z praxe vim, ze i u Cambridge zkousek je platnost cca 5 let, jakmile mas zkousku starsi, tak vyzaduji bud ji udelat znova, nebo si te pri pohovoru dost proklepavaji..On je fakt, ze na zkousku se kazdy dre a pak na to vetsina hodi bobek a uroven zase klesa, zamestnavatele jsou si toho dobre vedomi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou bych zkusila tu CAE. Říká se, že pokud dáš na jednu stranu škály FCE a na druhou CPE, tak CAE je někde ve dvou třetinách směrem k CPE. Takže ne uprostřed. Já mám CAE, tam jsem měla známky většinou A a B a momentálně se připravuju na CPE a moc velký rozdíl tam nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno to nevím, já jsem dělala CPE v ´99 ještě v UK a mám Ačko a do té míry jsem to pak nesledovala. Ale… anglicky mluvím pomalu víc než česky - překládám, učím - takže, ať proklepnou - teda kdyby byl kdo (u překladů se zadává testovací překlad) - vysměju se jim skrytě do ksichtu
. Ten TOEFL jsem myslela spíš z ekonomického hlediska, je celkem drahý a platnost je kratší než Cambridge.
- Citovat
- Upravit
Z mladých let
mám všechny tři certifikáty (FCE, CAE, CPE) - u každého jsem si myslela, že bude poslední, jinak bych si samozřejmě počkala na to CPE. Byla to pro mě dobrá motivace ke studiu, postupně jsem se dopracovala na „nejvyšší“ level. Mám zkušenost, že CPE spousta lidí ani nezná (např. na VŠ mi ho nechtěli na katedře jazyků uznat, musela jsem donést CAE, na to slyšeli
, FCE zase není nijak vysoká úroveň. Obecně si ale určitě myslím, že je lepší udělat vyšší zkoušku, i když s horším hodnocením. Navíc přípravný kurz na CPE mi dal fakt hodně, naučila jsem se tam to, na co mi nestačily seriály v originále a pokec s rodilými mluvčími. CAE je pořád taková ta každodenní konverzační angličtina, příprava na CPE by tě měla dostat výš (například jsme v rámci přípravy na speaking trénovali přízvuk, u writingu se hodně bazírovalo na sofistikovanějším vyjadřování apod.) Určitě jsou i velmi disciplinovaní a cílevědomí studenti, kteří by úrovně CPE dosáhli i bez papíru, ale za sebe můžu říct, že nemít ten bič v podobě zkoušky, nikdy se na tuhle úroveň nedostanu.
Jinak tak úplně nesouhlasím s tím, že jsou ty certifikáty k ničemu. Samozřejmě záleží na personalistovi (jestli danou zkoušku vůbec zná, viz výše), ale řekla bych, že mít takový certifikát v CV může být plus - jednak je to signál, že se člověk vzdělává, jednak je, co se týče jazykových znalostí, takový uchazeč větší sázka na jistotu než někdo, kdo uvádí „dobrou znalost angličtiny“.
Výhoda FCE, CAE a CPE je, že mají časově neomezenou platnost, TOEFL a podobné bych si dělala jen v případě, že bych je potřebovala kvůli něčemu konkrétnímu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
Být tebou bych zkusila tu CAE. Říká se, že pokud dáš na jednu stranu škály FCE a na druhou CPE, tak CAE je někde ve dvou třetinách směrem k CPE. Takže ne uprostřed. Já mám CAE, tam jsem měla známky většinou A a B a momentálně se připravuju na CPE a moc velký rozdíl tam nevidím.
To je zajímavé, já jsem dělala CAE rok po FCE a zas o tolik těžší mi to nepřišlo. CPE jsem dělala dva roky po CAE a rozdíl tam byl z mého pohledu velký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lada84 píše:
@fibingerka To je pravda, ale z praxe vim, ze i u Cambridge zkousek je platnost cca 5 let, jakmile mas zkousku starsi, tak vyzaduji bud ji udelat znova, nebo si te pri pohovoru dost proklepavaji..On je fakt, ze na zkousku se kazdy dre a pak na to vetsina hodi bobek a uroven zase klesa, zamestnavatele jsou si toho dobre vedomi..
Přesně, 3-5 let je většinou neoficiální platnost těch Cambridge certifikátů.
U toho TOEFL je výhoda, že díky tomu se dá studovat na anglických univerzitách - v ČR bohatě stačí CPE. A stejně si každý zaměstnavatel zkouší uchazeče o práci i sám, ale dle těch certifikátů se dá kandidáty dobře protřídit jako takový prvotní kontakt s jejich CV. A nevím, co chce přesně zakladatelka dělat v UK - pokud studovat, pak fakt TOEFL, pokud pracovat, tak to lze i bez certifikátů. A na opravdu odborné pozice je sice aj nutná, ale taky si to prozkouší sami, byť ten certifikát něco prvotně prozradí.
Ale sama mám zkušenost, když jsme nabírali lidi - v inzerátu napsáno, že budou denně mluvit v aj a to odbornou aj. A hlásili se uchazeči s FCE a byli super, naopak někteří, co měli CPE, tak neprošli, protože čas plynul a oni už aj od testů nepoužili a byli fakt na mnohem nižší úrovni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lada84 píše:
@fibingerka jakmile mas zkousku starsi, tak vyzaduji bud ji udelat znova, nebo si te pri pohovoru dost proklepavaji.. On je fakt, ze na zkousku se kazdy dre a pak na to vetsina hodi bobek a uroven zase klesa, zamestnavatele jsou si toho dobre vedomi..
S tím souhlasím, ale preventivně si kvůli tomu CPE podruhé dělat nebudu
To je pak na každém, jak se k udržení úrovně jazyka postaví. Jde ale o to, že když na pohovor přijde někdo, kdo má CPE, budu jako personalista čekat, že nebude úplně mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq píše:
A stejně si každý zaměstnavatel zkouší uchazeče o práci i sám, ale dle těch certifikátů se dá kandidáty dobře protřídit jako takový prvotní kontakt s jejich CV.
Přesně tak. Když budu mít na stole 100 víceméně dost podobných CV, ty certifikáty můžou být celkem užitečným vodítkem pro výběr těch pár lidí, které vůbec pozvu na pohovor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit