Uplatnění certifikátu z Aj jako FCE, CAE, CPE - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blobfish píše:
Přesně tak. Když budu mít na stole 100 víceméně dost podobných CV, ty certifikáty můžou být celkem užitečným vodítkem pro výběr těch pár lidí, které vůbec pozvu na pohovor.
Přesně! Ono totiž nejde pouze o tu známku jazykové vybavenosti, to se fakt pozná na pohovoru poměrně lehce, zda budou jazykové schopnosti uchazeče dostatečné a použitelné, či nikoli. Pro mě to hodně vypovídá i o snaze na sobě pracovat, prodat své vědomosti atd. Když vidím, že někdo skončil školu, při které nemá žádnou praxi (v mém oboru je to docela mínus - právničina), a nijak není výjimečný, tak mě to CV nechává chladnou. Kdežto kurzy, jazykové certifikáty, jakákoli snaha navíc, mi napovídá, že dotyčný je opravdu cílevědomý, snaživý, pracuje na sobě apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq Na vysokou se člověk dostane i bez certifikatu nebo je jedno jestli je TOEFL nebo CPE
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se klidně přiznám, že jsem FCE neudělala a pak jsem to ihned vzdala. Knížky jsem rozprodala s tím, že na to kašlu. Je to podle mě škoda, protože při CV se na to hodně přihlíží, hlavně v anglicky (ale i česky) mluvících firmách. Volila bych určitě vyšší level, pokud se na to cítíš, a klidně i s horším výsledem (na ten se podle mě zas až tak neptají, je to jak s maturitní zkouškou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blobfish A v čem ten rozdíl podle tebe byl? Mně to připadá pořád to samé. Jsem zatím asi v polovině učebnice, dělám cvičné testy a mám je dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei No, to nevím tedy kam, ale např. na Oxford opravdu ne
Na LL. M. je tam silně nutné splnit testy.
Btw. mluvím z vlastní zkušenosti, já jen.
Ty žiješ v Lucembursku, ne? Jistě, tam to může být jiné, ale manžel měl TOEFL jako podmínku, já budu mít totéž. (stejně pokud vím, funguje Cambridge, a tuším i jedna další londýnská, ale název bych musela hledat v mailech… od těchto tří univerzit jsou to naše vlastní zkušenosti a kamarádky, co toho času studuje v Cambridge)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq Tak Cambirdge a Oxford většinou chce i ustní pohovor. Vim, že některé vyžadují certifikát k prokázaní znalosti angličtiny, ale pak dávají většinou na výběr, který certifikát. Horší univerzity to neřeší vůbec. Tak tady se přihlašuje standartně přes UCAS
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Jojo, ústní pohovor také, před tím motivační esej, mnoho doporučení. Ale je fakt, že já už tedy mluvím o studiu nástavbovém, poté co máme VŠ studia tady hotová. Ale u nás fakt je třeba i prokázat určité výsledky, jinak nemá smysl ani nějakou esej psát a k pohovoru bychom se ani nedostali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq Tak na ty blbý motivační dopisy si na zapádě potrpí. My máme přští semestr na vysoké škole předmět motivační dopis a jak psát CV
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Jojo, ale s tím nemám problém
To mě baví vymýšlet. Manžela už hůř, tak jsem mu to psala já
Ale my měli obr výhodu, že přímo jeden náš profesor nám to zkoukl a trochu poupravil, protože tam dřív taky dodělával LL. M, a zároveň tam má teď akademické vztahy. Jinak věřím, že zrovna Češi s tím mohou mít docela dost problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq Tak nás trochu i na střední to učili. Přítel je pravda, že z české školy moc neví, co tam má psát( když píše na nabídku práce). A stejně jako já nemá moc fantazii já doufám, že na té Vš mě to aspon naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei Ale Ty už máš SŠ v Luxu, ne? To je pak jiná… v ČR se docela typicky učí motivační dopis do práce - a takové ty obecné žvásty. Na VŠ nic, max. je na to nějaká dobrovolná přednáška navíc od nějakého zaměstnavatele, ale vlastně Ti taky nic neřekne. (nevím tedy, jak na jiných VŠ, já mluvím za Karlovku, Právnickou fakultu, a pak za jednu pražskou soukromou).
Ty jo, můžu OT? Jak ses do Luxu dostala? Já pořád měla za to, že bude přítel z Luxu, když jsi tam odešla docela dost mladá… a teď čtu, že přítel má českou střední ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq Přítel je uplně čech a právě s motivačnim dopisem se nikdy v životě nesetkal. Na Sš na to kašlali stejně jako na zemědělce. I způsob, kterym psal životpis je tady napřipustný a uplně špatný.
Máma se jsem dostala jako překladatele do Evropského parlamentu. A já pak 2 roky si dala pauzu a žila v čr, kde mě to akorát štvalo. A když jsem potkala přítele ( paradoxně na dovolené v Italii, oba jsme ze stejné časti Prahy )a poměrně rychle s nim otěhotněla. Tak nám bylo obou jasný, že pokud já chci s dítětem v klidu dostudovat a finančně nebýt věčně v háji. Tak se musíme vrátit. Tak právě tady mámi znamý napsal příteli životopis a motivační dopis a začal do posílat na všechny strany. Do roka místo našel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz Hlavně slovní zásoba, i ty writingy mi přišly docela těžký (některá témata)… ale je fakt, že jsem to dělala v osmnácti, kdy jsem měla slovní zásobu hlavně ze školy, ze seriálů (a pak z toho studia na CPE, což bylo nezbytný). Teď po VŠ a práci by to asi bylo jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky diky. Abych to nejak specifikovala…
Chci ten certifikat i z takovyhovpsychologickyho hlediska. Radsi Si vyssi metu a mozna skoncim pod ni nez si tad nizsi a byt na ni…ja kdyz Chci zhubnout 10 kilo musim si dat jako metu 15. 15 nezhubnu ale treba jen 12 ale porad na tom budu lip nez si rict chci zhubnout jen 10 a zhubnu 8… vite jak to myslim.
Je to takova berlicka.
Jinak tehdy na ty pripravce na cae mi neprislo teda ze bych nejak tu aj zlepsila. Spis mi to prislo jako technicka priprava na test. Ikdyz je pravda clovek tim ze se pripravoval taky lecos pochytil.
Jinak ted delam podradnou praci. Ale bokem jsem si zacala prividelavat douckama. Zatim na cerno. Mam nedodelanou skolu v oblasti Humanitni-litera, jazyk atd v anglofonnich zemi ( na erasmu sem to delala v uk). Jinak jsem byla studijne a pracovne na jihu okolo Brighton, Devon atd a pak na severu Mcr, lp a vys. Vzdy bud na erasmu, staz atd nikdy ne na vlastni pest.
Srdce by me tahlo na sever ale tam he to tezky a neni prace pro mistni natoz cizince.
Ted mam nejake zavazky ale furt premyslim ze ted makam za malo tak kdyz to dodelam skolu tak lepsi uplatneni stejne nesezenu : co s takovym zamerenim ze a cekat ze napisu knihu a budu slavna je hahaha.
Proto jsem ted nahlodana ze jsem mela zustat v uk a vubec se nevracet…takze premyslim ze bych se tam cca do 5 let mohla vratit. ( ted mam pejska a nevim jak by to s nim slo
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste dotaz holky Vy co zijete a pracujete v Uk. Ma treba certifikat CAE ( nebo aspon cpe ) udelany tady v cr nejaky vliv na hledani slusnejsi prace v uk? Nebo je to k nicemu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit