Vrozená cukrovka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
5.10.12 21:42

Vzorená cukrovka

Dobrý den maminky, měla bych obrovskou prosbu. Mám doma měsíční miminko a narodilo se nám předčasně s tím, že se mu nedaří u mě v břísku. Po dlouhých vyšetřeních se zjistilo, že má Diabetes mellitus, tedy cukrovku 1.typu. Chtěla bych slyšet názory jiných maminek, které mají takto nemocné dětičky, nikdo mi o tom nic neřekl, jen nás naučili píchat inzulin a informovali nás o rizikách.
Prý je to strašně vzácné aby mělo miminko vrozenou cukrovku, tak proto hledám někoho kdo by měl tento problém také:(
Prosím poraďte mi.. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115
5.10.12 22:05

@PetraMax Ahoj, je to opravdu velmi vzácné. Vzácně se objevuje cukrovka do dvou let věku. Bohužel ten spouštěč dosud není úplně známý. Sama jsem dostala cukrovku ve třech letech a těžko říct, co to spustilo - rodiče mysleli, že to mohlabýt prodělaná chřipka - imunita se pak zblázní a zničí buňky produkující inzulín. V pozdějším věku na to má vliv i stres… ale pokud se v krvi objeví určitý druh protilátek, je pak jen otázkou času, kdy se DM1 projeví.
Ovšem myslím, že do budoucna je mnohem lepší se otázkou „proč“ nezabývat… z vlastní zkušenosti vím, že to ničemu nepomůže a zbytečně si tím člověk dělá vrásky, protože pořád přemýšlí, jestli neudělal něco špatně. Nic jsi špatně neudělala - nebude to procházka růžovým sadem, ale při dnešní medicíně už je monitoring cukrovky velmi dobrý a uživatelsky pohodlný. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
5.10.12 22:50

Ahojky, my máme zjištěno DM1 cca 3 měsíce, kluk má 4 roky. Spustilo mu to zřejmě 2 po sobě jdoucí takové ty virózy jen s horečkama-ale měl téměř 40ky. U takhle malého tvorecka je to teda smutný, ale na druhou stranu on to bude brát jako automatickou věc, na inzulín si rychle zvykne a ty v podstatě taky. Tento typ je skutečně autoimunitní onemocnění a je jen otázkou času kdy se projeví. Vy jste měli v rodině někoho s touto nemoci? Je tam nějaká dědicna zátěž? Musíme jen doufat, že brzy na to někdo něco vymyslí, abysme to mohli těm naším kuliskum zpříjemnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
6.10.12 00:20

Ja tedy nemam dite cukrvkare, timto se omlouvam za vstup do diskuze, ale mam diabeika otce… a taky jsem hledala spousty informaci apod… nadeje do budoucna urcite je.. uz jen inzulin v tabletach misto injekci a http://www.mojecukrovka.cz/…etes-1-typu/ a neboj te za oar let bude neco co ji dokaze prinejmensi hodne zmirnit ba dokonce vylecit… v dnsni dobe existuje myslim transplantace stepu, ktery dokaze obnovit funkci bunek ve slinivce… je to vse na zacatku :palec: hodne stesticka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
6.10.12 07:57

Ahoj, myslím, že než pátrat po tom, proč? je důležité se s tím naučit žít. Je to důležité hlavně pro tebe jako matku, která se s tím bude potýkat jako s novou věcí a bude nucena dítě neustále kontrolovat, dokud samo nepochopí principy rizik. Je to strašně stresující a náročné. Sama diabetické dítě nemám, ale diabetička jsem. Měla jsem s tím sama dost velké problémy a to jsem měla na starost jen sama sebe :-( Určitě nyní chodíte do nějaké diabetologické poradny, poptejte se tam na nějaké edukační kurzy pro rodiče diabetických dětí, trvejte na tom, aby vás tam doporučili a s jistotou ho absolvujte. Je to strašně povzbuzující, že v tom nejste sama a naučíte se tam „triky“ běžného života…nebo se koukněte přímo sem
http://www.diadeti.cz/…o-rodiny.php
přeju hodně štěstí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí