Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám vztah 2 a půl roku, bydlíme spolu v krásném byte, dalo by se říct, ze mi nic nemůže chybět. Přítel (34) je skvělý chlap, oblíbený, vtipný, chytrý, úspěšný v práci. Má svoji firmu a ta si žádá hodně jeho času. Dříve jsme měli aspoň víkendy pro sebe, ale nyní už ani to ne, protože toho má více. Dělá i o víkendech. A já jsem furt sama doma. A tak bych čekala, ze chvíle, kdy bude doma, se mi bude chtít věnovat, ale není tomu tak.Chce se zrelaxovat a to je pro něj četba nebo dílna. Sexu uz taky je dost pomálu..Je mi 30 a už jsem chtěla svatbu a děti, ale on by to nejraději furt jen oddaloval. Navíc bych na děti byla sama, protože rodiče a kamarádi bydlí od nás hodinu cesty. Nechci ale rozchod, měla jsem uz hodně vztahů a už nemám sílu zase se rozcházet, navíc v tomhle věku..Přítel nechápe, co mi vadí, ze prý si mam jít také číst knihu nebo si najít nějakého koníčka..Chodím cvičit s jednou kamarádkou, kterou jsem si tady našla. Mohla bch s ni vymetat bary apod, ale po tom netoužím, chci mít rodinu a žít rodinným životem s tim, ze bych se musela smirit s tim, ze na celou domácnost a děti bych byla sama.Jeho naplňuje zcela jeho práce a nic jinýho k životu zda se ze nepotřebuje..Další věc je ta, ze mi nikdy neřekl, ze mě má rád, jen když jsem mu to rekla sama, vidím na něm, ze me ma rad, ale jakobych cítila, ze jeho práce a koníčky jsou pro něho víc. Zažila jste to některá z vás někdy? Třeba jsem jen náročná..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No je to jednoduché… postavit ho před hotovou věc.. je ti 30 není na co čekat.. mazat med kolem pusy, nelze dlouho.. Pokud rodinu (svatba, děti) nechce, je načase si to vyříkat a ujasnit si priority…
Pak je na Tobě zda s ním zůstaneš smířená, že děti mít nebudeš… nebo se to posune někam dál..
apropo proč nechodíš do práce? já být takhle celé dny doma tak zmagořím ![]()
Tak si zodpověz základní otázku…ty bys byla šťastná, pokud byste spolu měli děti? Je to mimino to co ti stačí ke štěstí?
Můj chlap taky dost pracuje, ale když má volno, tak ho trávíme spolu. Uděláme si hezký den, výlet, atd.
Nechtěla bych být ve vztahu, kde chlap po práci utíka za relaxem, páč já pro něj nejsem dostatečný relax. ![]()
Navíc mít dítě a být na něj sama? Dítě má vždy dva rodiče a stejně by měli i vystupovat co se týče péče. Je jasný, že většinu toho zastane matka, ale tak otec přece nemůže být celým tím kolotočen nedotčený.
Musis sama zvazit, co Ti ten vztah dava. My jsme s muzem taky oba hodne vytizeni, ale volny cas travime spolu radi. Vyrazime spolu na bezky, zaplavat si, cournout se se psem nebo si treba vecer zahrajeme karty. Samozrejme mame i sve vlastni aktivity, ale primerene. Proste chceme byt spolu, tesime se na sebe a jsme pro sebe navzajem relax. Kdyz Te to stve ted, nedovedu si predstavit, jak by to u Vas vypadalo s detmi - Ty nevyspala, uhonena, na uklid, vareni, nakupy sama, do toho nemocne/vrestici deti a chlap v cudu… Jak to mate vlastne doma ted? Ty pracujes + doma vsechno delas?
Neřekla bych, že jsi náročná. Spíš máte každý jiné životní priority. To, že se mnou netráví čas by mi vadilo asi ze všeho nejvíc. Jasně, každej potřebuje prostor pro svoje zájmy, ale ne na úkor partnerského života. Co nejdřív bych si vážně promluvila o vašich plánech, abys neztrácela cenné roky s někým, kdo ti nedá to, co chceš..
Pokud nechceš rozchod, pak ti nezbyde než se smířit s realitou. Nikdo není dokonalý a vztahy po dvou letech už nejsou stejné, jako na začátku. Podle mě se nudíš a máš až příliš času se v sobě hrabat. Promluvte si otevřeně a buď vztah posuňte dál založením rodiny nebo neztrácej čas.
@werunkaw123
Ja chodim do práce
Práce me bavi, mam tam fajn kolektiv, ale vracet se stále a kazdy den do prázdného bytu mi poslední dobou zaclo lezt na mozek..Jako bych bydlela sama.On mi řekl, ze svatbu a děti chce, ale furt to vše oddaluje. Takže na ME je teďka čekat, jestli se konečně vyslovi s žádostí..
To mi příjde vuci me sobecké. Me utíkají roky.
@xjasminka píše:
@werunkaw123
Ja chodim do prácePráce me bavi, mam tam fajn kolektiv, ale vracet se stále a kazdy den do prázdného bytu mi poslední dobou zaclo lezt na mozek..Jako bych bydlela sama.On mi řekl, ze svatbu a děti chce, ale furt to vše oddaluje. Takže na ME je teďka čekat, jestli se konečně vyslovi s žádostí..
To mi příjde vuci me sobecké. Me utíkají roky.
Prosímtě ty děláš jako by ti ujížděl poslední vlak
Najdi si koníčky, věnuj se sobě…
Rozhodně nejsi špatná ani ty, ani partner, jen máte prostě odlišný pohled na věc. Nemá valného smyslu argumentovat a přebíjet se výčtem pozitiv a negativ. Mluvte spolu o pocitech, které to ve vás obou vyvolává. Snažte se o pochopení jeden druhého. Svatba sama o sobě není zárukou spokojeného manželstí, na druhou stranu chrání a tvoří určitou bariéru před rozvodem.
@Krasavicaa píše:
Prosímtě ty děláš jako by ti ujížděl poslední vlakNajdi si koníčky, věnuj se sobě…
@katty89
Ja pracuji, vracím se z práce tak v půl 6.A celou domácnost a jídlo obstarávám sama. Řekl mi, ze kdyby se vracel z Kolbenky ve tři, tak si klidně vezme celou domácnost ma starost a to mile rád, ale ze když dělá takhle dlouho, tak to nejde.To chápu. Ja chci jen aby ten relax kde pro jeho byla ja, jak jsi správně napsala.
@werunkaw123
To zni sice dobre..Ja mám nejake svoje vyžití, chodím s kamarádkou cvičit, občas posedět..Taky si ráda prectu knížku. Ale vsecka tahle nekonečná svoboda uz me nenaplňuje jako dříve, kdy jsem vymetala diskotéky.. Jaksi jsem zacla vidět svůj smysl života v něčem jiném a to v tom mít děti a předat jim neco ze sebe, dokud má clovek jeste energii na to.
@xjasminka píše:
@werunkaw123
To zni sice dobre..Ja mám nejake svoje vyžití, chodím s kamarádkou cvičit, občas posedět..Taky si ráda prectu knížku. Ale vsecka tahle nekonečná svoboda uz me nenaplňuje jako dříve, kdy jsem vymetala diskotéky.. Jaksi jsem zacla vidět svůj smysl života v něčem jiném a to v tom mít děti a předat jim neco ze sebe, dokud má clovek jeste energii na to.
A řekla jsi to chlapovi?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat