Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, nikdy jsem si nemyslela, že bude takový problém si najít vztah v mém věku. Asi potřebuji trošku povzbuzení vidím to jenom já tak černě nebo to máte ženy taky tak? Jsem sama 3 rok a je to poprvé, co řeším tenhle problém. Podařil se Vám najít partner pro život? Nejde to nijak uspěchat, poručit tomu je potřeba být trpělivá a věřit, že někde ta polovička určitě existuje…
Hezký den ![]()
Ahoj, snad nevadí že se k tomu vyjádřím i já která vlastní zkušenost nemá, ale znala jsem jednoho pána který si našel svou přítelkyni právě po té 50, tak jsem musela na tvůj příspěvek reagovat a třeba povzbudit. Důvod byl jeho maminka která zkrátka měla problém aby ji synáček opustil ( říkal mi že by ji neopustil, ale byly v tom i jiné problémy které bych tu nerada rozebírala ) jeho maminka byla nemocná, on tou dobou už s nějakou bavil, ale asi ne chodil. No po tom co bohužel maminka zemřela, tak si ten pán oženil. Před tím právě nemohl kvůli matce. Snad takhle stačí ![]()
Edit: Za mě teda mohu říct že nikdy není pozdě. I já jsem si říkala že člověk v 50 musí být už dávno rodinu a to všechno, ale naopak. Znám pár lidí kteří se právě po 45-50 roce věku našli toho pravého/ pravou a jsou spokojení.
Nerada ale mažu lidem med kolem pusy, je to složitější si v tom věku najít někoho, to si dokážu představit a člověk musí počítat se vším, ale není to nemožný. ![]()
Moje mamka našla partnera po padesátce (cca 54 let). Kolegyně v práci má teď „nového“ necelý rok, je jí 57.
Máma se sestěhovala, koupili barák a vesele budují „svoje hnízdo“, kolegyně s tím partnerem cestují a tráví čas, ale na sestěhování to nevidí ani do budoucna (každý má svoje, co nechce opustit), takže spolu tak nějak chodí, tráví čas a zatím je to dobrý.
Moje tchýně před už možná deseti lety, takže taky daleko po padesátce, možná i k šedesáti, ozval se jí kolega z předbývalé práce, že shání staré kontakty, on krátce vdovec, tak holt chtěl oprášit staré známosti. No a spokojeně si už roky žijí na jeho baráku, děti ho berou jako dědu.
Takže určitě není pozdě. Jen asi záleží, jak si moc kdo sedí na svých věcech, svém pohodlí, svém bytě atd. a jestli zvládnou sestěhování. A možná už to (aspoň u těch, co vidím, kterým bylo okolo 55 při seznámení) není o nějakém výbuchu vášní, a velké zamilovanosti, ale o tom, že si ti dva rozumí, mají podobný pohled na svět, koníčky, přístup k vnoučatům třeba, zasmějí se spolu, a nechtějí být sami.
@mersi45 píše:
Dobrý den, nikdy jsem si nemyslela, že bude takový problém si najít vztah v mém věku. Asi potřebuji trošku povzbuzení vidím to jenom já tak černě nebo to máte ženy taky tak? Jsem sama 3 rok a je to poprvé, co řeším tenhle problém. Podařil se Vám najít partner pro život? Nejde to nijak uspěchat, poručit tomu je potřeba být trpělivá a věřit, že někde ta polovička určitě existuje…
Hezký den
Těsně před 50.ano ..ale bohužel byl to omyl a ztracených sedm let.
Teď už to je bez šance.
Ale v padesáti ještě šance je dost velká.
@Venetia proč ta skepse? Myslela jsem, že máš něco rozjeto… ![]()
Já myslím, že to není jen o věku, ale o velkém štěstí bez ohledu na věk. Ve svém okolí vim o dvou, jedna 34, druhá 40, jsou už minimálně 2 roky na seznamce, vcelku čile randí a zatím nic použitelného pro život neobjevily. A já našla ve 44 na seznamce na první dobrou, teď jsme spolu 5 let.
Ale věřím, že po delší době zkoušení, je to ubíjející, ale ten pravý určitě někde čeká ![]()
Já odhaduju, že single muži po 50 už na vztah moc nehledají. Většina si myslím v tom věku cení víc „svobody“ a zavedených zvyků a nechce se přizpůsobovat. Ale osobní zkušenost nemám.
Ja jsem se seznámila v 50ti a podruhe vdala v 53letech. Nejlepsi chlap meho zivota to je.
Je to jen o nahode se potkat.
@Erinne píše:
@Venetia proč ta skepse? Myslela jsem, že máš něco rozjeto…
Já myslím, že to není jen o věku, ale o velkém štěstí bez ohledu na věk. Ve svém okolí vim o dvou, jedna 34, druhá 40, jsou už minimálně 2 roky na seznamce, vcelku čile randí a zatím nic použitelného pro život neobjevily. A já našla ve 44 na seznamce na první dobrou, teď jsme spolu 5 let.
Ale věřím, že po delší době zkoušení, je to ubíjející, ale ten pravý určitě někde čeká
Jen milence…na vztah už chcipnul pes ![]()
@Venetia píše:
Jen milence…na vztah už chcipnul pes
Zase nehledáš tak dlouho. Je to těžké ale zkus neztracet naději
.
@martyk píše:
Zase nehledáš tak dlouho. Je to těžké ale zkus neztracet naději.
Naděje umírá poslední ![]()
@Venetia
Já ale tenkrát byla v rozvodu a hledala spíš kamaráda s výhodami. Nenapadlo by mě ani ve snu, že bych mohla mít tak rychle klasický vztah. Říkala jsem si, že si teď budu užívat schůzky, kafíčkovat a od vztahů a starostí si dám pauzu. No a vidíš ![]()
Asi to chce tenhle přístup, nic od toho nečekat, brát to jako zábavu, poznávání nových lidí a třeba to nakonec klapne.
A měla jsem jako kritérium v inzerátu jedině aby byl bez dluhů a neměl malé děti. A přesto psali 50+ se školkovými dětmi. A do toho bych fakt nešla, sama už dítě dospělé jsem chtěla klid.
@Erinne píše:
@Venetia
Já ale tenkrát byla v rozvodu a hledala spíš kamaráda s výhodami. Nenapadlo by mě ani ve snu, že bych mohla mít tak rychle klasický vztah. Říkala jsem si, že si teď budu užívat schůzky, kafíčkovat a od vztahů a starostí si dám pauzu. No a vidíš
Asi to chce tenhle přístup, nic od toho nečekat, brát to jako zábavu, poznávání nových lidí a třeba to nakonec klapne.
A měla jsem jako kritérium v inzerátu jedině aby byl bez dluhů a neměl malé děti. A přesto psali 50+ se školkovými dětmi. A do toho bych fakt nešla, sama už dítě dospělé jsem chtěla klid.
To já myslím mám tenhle přístup
Jsem taky 50+, o vztah jsem hrozně moc stála ještě před 50, ale teď už řadu měsíců žádný vztah neřeším, protože na to nemám zatím kapacitu. ![]()
Potkat se s vhodným partnerem se určitě dá.
@mersi45 píše:
Hezký den
Hledala jsem rok a pul a nasla v 46, nadeji uz jsem ztratila a kdyz jsem to zabalila, rozhodla se byt sama, naplanovala si ruzne akce jako single, objevil se.
Protoze vim, jak je to tezky, tak drzim palce.
@Venetia Držím palce, ať to brzy klapne. Moc ti to přeju. Četla jsem tady něco o tvém posledním vztahu a obdivuju, že jsi to vydržela 7 let. Já o sobě vím, že bych to nedala.