Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vůbec nevím kde začít. Asi tím, že jsem si vždycky naivně myslela, že mě se to netýká. Manželé jsme 2 roky, dohromady jsme spolu 10 let. Vždy se o mě zajímal, když mi něco bylo, zeptal se jak mi je, nikdy na mě nekřičel, nenadával. Máme vymodlenou dvouletou holčičku. Jenže nějak od té doby nejsem šťastná. Manžel má doma vše, uvařeno, uklizeno a pak když přijde, nelíbí se mu jedna věc a okamžitě ji vyčte. Nevidí to kolem co jsem udělala, ale u chlapa bych tohle chápala i normálně. Ale poslední dobou spíš na mě křičí. Něco se rozbije, hned za to můžu já a vymyslí další a další věci, za které mě může doslova seřvat. Mě to hrozně mrzí. Nezajímá se o mě. Vždycky jsem měla hrozně ráda, jak byl ochranářský, teď vůbec nic. Poslední dobou mam myšlenky na rozvod, že bych začala znova, přeci si nezasloužím žít už jen takhle a třeba bych našla někoho, koho bych trochu zajímala. Ale co s malým dítětem, začátek by byl hrozně těžký. Pokud by tu byla maminka, která si to prožila a začala od znova, ať napíše, budu moc ráda ❤️️
njn, dítětem se prostě vše mění… hele, za mne tohle není ještě Konečná a Důvod rozvodu, musíš si s ním udělat sedánek, vše mu říct - i to, že uvažuješ nad rozvodem a nastavit pravidla komunikace (žiju skoro 20 let s cholerikem, v jeho záchvatech odcházím z místnosti-neraguji-tím nejrychleji skončí.. za hodinu se omlouvá… ) člověk si musí říct plusy a mínusy a zda mu tahle vznětlivá povaha za kompromisy stojí a zbytek to vynahradí…
bez vážné debaty to u vás nepůjde… držím palce ![]()
@Lucy75 píše:njn, dítětem se prostě vše mění… hele, za mne tohle není ještě Konečná a Důvod rozvodu, musíš si s ním udělat sedánek, vše mu říct - i to, že uvažuješ nad rozvodem a nastavit pravidla komunikace (žiju skoro 20 let s cholerikem, v jeho záchvatech odcházím z místnosti-neraguji-tím nejrychleji skončí.. za hodinu se omlouvá… ) člověk si musí říct plusy a mínusy a zda mu tahle vznětlivá povaha za kompromisy stojí a zbytek to vynahradí…
bez vážné debaty to u vás nepůjde… držím palce
Vůbec nejde ani nějakou debatu začít, nepřizná chybu a hned útočí na mě. Když já se v tom vztahu už cítím hrozně. Mám už kolikrát strach co bude, když přijde z práce. Neváží si mě, jen mě shazuje a mě to začíná ubijet. Já jsem nad rozvodem nikdy neuvažovala, ať teď, poslední měsíce.
@Jessica4
aha, takže jsi mu už někdy poslala sms ve stylu, že s ním večer nutně vážně potřebuješ mluvit a probrat zásadně důležité záležitosti vašeho života a osudu vašeho manželství?
NE, že?
on tě prostě nebere vážně, neposlouchá tě. Tak musíš přitvrdit.
V praxi dost dobře funguje má základní rada - předložit rovnou i vizi, kde budeš bydlet a hlavně mu rovnou předlož kalkulačku vaševyživne. cz kolik bude na děti platit
to zabírá spolehlivě a asi 80% kámoškám a známým to pomohlo a hoši dosedli trochu do reálu…
Opravdu neexistuje doba, kdy by si s ním šlo promluvit? Pokud tě nějak shazuje, tak nějakou poradnu, aby byl nucen ve slušnosti tě vyslechnout.
To je tak smutné, co píšeš.
Ptala ses ho, jestli někoho má? Takto oni se moc rádi chovají, když mají… ![]()
@Lucy75 Oni si vůbec někdy neuvědomují, co se děje. Ale co když zakladatelka není připravena úplně odejít, při tomhle předložení se může stát, že jí řekne, že s tím souhlasí.
Takhle se může předkládat jen když na to je člověk připraven.
@Mariane.B nejsi první, kdo tohle říká,
ALE tím pádem bude jen přicházet o čas a o roky, prodlužovat agonii a šťastný nebude Nikdo
ON musí pochopit, že je Něco zcela zásadně špatně a změnit to.
@AlcaBa píše:
Ptala ses ho, jestli někoho má? Takto oni se moc rádi chovají, když mají…
nekdy se tak radi chovaji, kdyz s nimi manzelka nesoulozi. Jsou pak desne nervni.
Já se vždycky snažím vyjít, ať se děje cokoliv, ale každá hádka mě tak příšerně ždíme víc a víc, že jsem si zkoušela zjistit, co a jak, třeba nějaký podnájem, dávky atd. Do školky mi půjde až příští rok. Jde o to, že v nejbližších měsících dostanu větší obnos peněz a tak bych byla schopna se o sebe aspoň postarat, proto mě žene ta představa jít dál, a sama.ale co reálně vše zařídit. Mě to bohužel ubíjí. Manžel pracuje od nevidím do nevidím. Naposled jsem mu řekla, ať si už odpočine, že je unavený a pak taky zbytečně vzteklý. A hned zvýšený hlas, že to snad za něj udělám asi já. Hned ironicky na mě, protože se jedná o opravy domu, což samozřejmě sama moc nezvládnu. Přitom jsem byla jen milá a řekla, ať si odpočine. A když s ním chci mluvit, tak vidím že nevnímá, ani mě, ani to co říkám. On pak třeba po čase přijde a řekne že se omlouvá a že mě miluje, ale to prostě vypadá jinak. Taková situace se snad stala už tisíckrát. Proč si nejdřív nerozmyslí co řekne, udělá.. já si to bohužel pamatuji a je mi z toho hrozně
@AlcaBa píše:
Ptala ses ho, jestli někoho má? Takto oni se moc rádi chovají, když mají…
Já myslím že nikoho nemá. A ano ptala jsem se ho
@Lucy75 píše:
@Mariane.B nejsi první, kdo tohle říká,
ALE tím pádem bude jen přicházet o čas a o roky, prodlužovat agonii a šťastný nebude Nikdo
ON musí pochopit, že je Něco zcela zásadně špatně a změnit to.
To je pravda, ale ona musí být mentálně připravena, že řekne tak běž.
Já nemusím chodit daleko, máme v rodině člena, který něco chtěl řešit až ve chvíli, kdy mu manželka řekla, že je konec.
Jenže problém je, že ona to chtěla řešit už delší dobu a opravdu to byl konec, ale kdyby byla připravená ještě něco řešit, tak by to vážně fungovalo. Takže jo, máš pravdu, funguje to, ale fakt to chce být připravena v hlavě i na to, že řekne, že s koncem souhlasí.
@Jessica4 píše:
Vůbec nejde ani nějakou debatu začít, nepřizná chybu a hned útočí na mě. Když já se v tom vztahu už cítím hrozně. Mám už kolikrát strach co bude, když přijde z práce. Neváží si mě, jen mě shazuje a mě to začíná ubijet. Já jsem nad rozvodem nikdy neuvažovala, ať teď, poslední měsíce.
Dělal to i před dítětem nebo až po jeho narození?
Já jsem se vdala za muže, který si mě nevážil a neměl mě rád. Začalo to být vidět až po narození dětí (máme dvojčata), kdy jsem byla doma 24/7 a najednou vylezlo to, co jsem předtím neviděla (nebos spíš ignorovala). My jsme se s narozením dětí přestěhovali do jeho domu, kde už bydleli jeho rodiče a bylo to docela peklíčko. ![]()
Já jsem tam vydržela necelých 2,5 roku a pak jsem práskla do kočáru a odešla i s dětmi. Od té doby jsem sama s dětmi.
Mohla jsem s ním mluvit po dobrém, po zlém, on mě ignoroval a pořád mi opakoval, že mám jen problém ve své hlavě. ![]()
Ty si pořádně promysli, co chceš a pak podle toho jednej. Jestli zvažuješ rozvod, tak si hlavně promysli, kde bys s dítětem bydlela, jak by to bylo s otcovou péčí o dítě a jak by to bylo s financemi. Protože se může klidně stát, že přineseš rozvodové papíry a on s rozvodem bude souhlasit
.
A taky se může stát, že se chytí za nos a změní svoje chování.
Měla jsem to stejné doma byl to výsledek toho že si našel babu a neměl koule odejít tak mi nadával
@Jessica4 ![]()
buď se obrníš a zvykneš si jako já (a lehké to není)
nebo běž od toho
píšeš jako o tom mém… oni se nezmění, to je povaha…
ty jsi ještě mladá, já jedu druhé kolo, kdyby mi bylo o 10 míň, tak bych možná šla od toho a chtěla v životě KLID, někoho, kdo neřve, je vyrovnaný a v pohodě.
Tohle si musíš spočítat sama. Ale vážně si s ním zásadně promluv a o tom rozvodu taky. Většinou to (na chvíli) pomůže a budeš mít čas rozmyslet se, co s životem dál ![]()