Vztek u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1402
9.10.23 22:21

Jojo, dcera bude mít 3 roky v lednua teď nám to začalo. 2-3× denně scéna? To se ještě máte. U nás tak 100× denně mi přijde. :mrgreen: tak začalo i obdobi, že beze mě neusne. :mrgreen: strašně mě štve, ale fakt strašně, držím se zuby nehty :mrgreen: zatím nepomáhá nic, ani být milá a ustupovat ji, ani být přísná a nedat se. :mrgreen: kezby to už preslo, hlava mě bolí fakt extrem. Zároveň zvláštní je, že nikomu jinému než mě scény nedělá. Nikdo jiný s ní problém nemá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
10.10.23 07:33

Vytváříte problémy tam, kde nejsou. Děláte z dcery malou dospělou a očekáváte, že se tak bude chovat. A pak se divíte, že nešlape jako hodinky. A manžílek je taky dobrý, radil, ale sám vymyslí leda tak prd a řve :potlesk: Opravdu jednání na Nobelovku, ale radit z gauče, to jde každému :D Je to malé dítě, je pouze na Vás tyhle situace řešit a vyřešit. Třeba tu situaci s panenkou. Nechat to vyhrotit, úplně zbytečný. To by vám přece nohy neupadly hračku přinést, malou pohladit a tradaaa: večer zachráněn :wink:Ale to by manžel nesměl z kavalce kvákat něco o rozmazlenosti, že :roll:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
10.10.23 09:46

My takhle bojovaly s mladsi dcerou, neustale problemy se zmenou cinnosti, mista atp. Museli jsme ji upozornovat dost dopredu, co bude nasledovat az si dohraje, az skonci vecernicek, az az az… docela to zabiralo, potrebovala hlavne rezim. Ma to tak i do dnes a to je ji 7 let, stale s nami spi v posteli a nekdy, kdyz se manzel potrebuje fakt vyspat na delsi pracovni cestu ( protoze s ni ten spanek nema uplne 100% ) a rekne ji to az pred spanim, ze bude dnes spat ve svojim pokoji, tak se z toho hrouti, ale kdyz to vi uz od odpoledne, tak se s tim srovna a uplne v pohode. Ale rikam, ma to v sobe uz od mala, se starsi jsem tohle nikdy nezazila, sice hudrovala, ale nemivala amoky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
10.10.23 11:02

@Zita Aussig miluju tyhle rady … chtěla bych vidět Vás jak zvládate denně x takových záchvatu naprosto v klidu, jak skáčete přesně podle toho jak dítě chce a ještě mu dáte pusu.. ano, kdyby situace byla výjimečně tak se takto dá krásne vyřešit, pokud ale takové situace řešíte x krát denně, není to tak jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
10.10.23 11:58

@Ter719 mám také dítě. A rady dostanete zde různé i ty, které se Vám nemusí líbit. Od toho je diskuze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.10.23 08:17
@Ter719 píše:
@Zita Aussig miluju tyhle rady … chtěla bych vidět Vás jak zvládate denně x takových záchvatu naprosto v klidu, jak skáčete přesně podle toho jak dítě chce a ještě mu dáte pusu.. ano, kdyby situace byla výjimečně tak se takto dá krásne vyřešit, pokud ale takové situace řešíte x krát denně, není to tak jednoduché

I když je to napsané hnusně, je to pravda. Uvědom si, že se děti učí tím, že od nás odkoukávají naše jednání. Co se naučí vaše dítě? Když někdo něco chce, nedám mu to, ať si to obstará sám, je dost velký. A když budu po někom chtít něco já, budu na něj křičet, abych docílil svého(tak jako tvůj manžel). Je to to, co jí chceš do budoucna předat? Jasně, že to nikdo nezvládá neustále s ledovým klidem, kolikrát jsem u staršího tyhle scény, které mimochodem trvaly i hodinu a běžně se odehrávaly 5× denně, musela řešit. Kolik za sebou máme společné prolitých slz a slibů, že to příště oba uděláme jinak. Jenže jsem se z toho poučila a snažila se. Nejde jen o to vychovávat to dítě, musíte oba pracovat i na sobě. Rodičovství je nejtěžší disciplína v životě, tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
11.10.23 08:19
@Ter719 píše:
@Aduš8 mně přijde, že si ze mě udělala takového “otroka” a když není vše podle ní tak to nezvládá… teď mi udělala před spaním šílenou scénu protože chtěla jít spát s panenskou ale tu panenku jsem ji měla z obýváku donést já, když jsem ji řekla ať si ji vezme sama jestli chce tak z toho byla scéna na půl hodiny a skoro se udusila :roll: … manžel mi říká, že tohle už není normální, že jsem ji šíleně rozmazlila a teď to vidím …. Já takový pocit ale nemám, fakt se ji už snažím vést k samostatnosti ale tohle její chování to jen ztěžuje

Nechala bych ji se vstekat a šla se třeba koukat na televizi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
11.10.23 09:49

Je zajimave, jak jsou tu dva dost odlisne proudy nazoru… nekdo vidi chybu v rodicich a radi diteti vyhovet. A jini zase nechat dite vyvztekat a neskakat jak ono piska :nevim: muj triletak ma taky dost casto vztekaci obdobi a nekdy se sprajcne. Snazim se vetsinou vysvetlovat a nabizet alternativy, ale mam pocit, ze me stejne moc nevnima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.10.23 10:45

@Dendiss přesně tak, názory se naprosto rozchází … já si rozhodne nemyslím, že správné řešení je dát ji vše co chce, podřizovat se jí a skákat podle toho co ona zrovna chce… co by z ní vyrostlo? Kdybych ji neustále krmila, strojila, vše nosila tak se přeci sama nic nenaučí… věřte mi, že kolikrát by pro mě bylo mnohem jednodušší chovat se jak chce ona, co bych ji ale do toho života dala? Přeci musí začít chápat, že né vše bude podle ní, že když si chce vzít do postele hračku nemusím ji nést já, ona má ručičky a přeci to už zvládne …. Tohle je extrémně náročné období a snažím se chovat jak nejlépe umím, už je toho ale občas až moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
11.10.23 12:06
@Dendiss píše:
Je zajimave, jak jsou tu dva dost odlisne proudy nazoru… nekdo vidi chybu v rodicich a radi diteti vyhovet. A jini zase nechat dite vyvztekat a neskakat jak ono piska :nevim: muj triletak ma taky dost casto vztekaci obdobi a nekdy se sprajcne. Snazim se vetsinou vysvetlovat a nabizet alternativy, ale mam pocit, ze me stejne moc nevnima…

Ale to není vyhovení dítěti. Ty jenom to dítě učíš empatii vlastním příkladem. Vy jako rodina udáváte ten etalon toho, jaké jsou vás pak ty mezilidské vztahy obecně. Jako nejšíenější rada tady mi přijde “ nechat jí vyřvat a jít koukat na televizi”. To je přesně věc, kterou si to dítě odnese. Je v emocích, má to samo se sebou těžký a místo pochopení od nejbližší osoby zažije odmítnutí a ignoraci. Co si tak asi odnese do života o svojí vlastní hodnotě?

• Citovat
  • Upravit
20
11.10.23 13:01

@Tosidelassrandu ano, nikdy bych ji nenechala řvát a nesla bych se koukat na televizi…. Když už to ale jinak nejde taky ji kolikrát nechám se s tema emocema poprat a jdu třeba poklidit a čekám až se uklidní… snažím se ji učit empatii a porozumění, na druhou stranu ale když už záchvat dostane, nevnímá nic kolem sebe a potřebuje jen čas na uklidnění … podle mě je nejlepší řešení zlatá střední cesta, každé dítě je naprosto jiné… mám kamarádku se stejně starou dcerou a té naprosto v pohodě vše vysvětlí a scény vůbec neznají, je to hodně i o povaze dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
11.10.23 13:46

Opět půjdu mimo populární názory. Naše děcka měly obě takové období, vím že je to normální.
Když se vztekaly doma, odešla jsem do jiné místnosti. Když se vztekaly venku, odešla jsem opodál, tak abych byla na dohled, ale aby bylo jasné, že odcházím.
Dítě vždy přiběhlo, když se začalo vztekat, zase jsem odešla, když přestalo, počkala jsem na něj. Stačilo pár dní a dítě pochopilo, že vztekem nic nezíská a problém nevyřeší a nikdo z okolí na jeho vztek není zvědavý. Jako v životě.

Dostala jsem tady už za ten názor sodu, že dítě potřebuje to a to a tohle je blbý přístup. Možná jo, ale co si myslí jiní je mi fuk, u nás to funguje.
Děti jsou už starší a naše výchova je ok a přístup také.
Pro rypaly i dle odborníků, dítě dochází do x poraden, (z jiných důvodů), výchovu a přístup s nimi konzultujeme a odborníci náš přístup kvitují.

„Moderní“ způsob výchovy není pro každého a neplatí na každé dítě. Ostatně určitě jste viděli poslední zprávy o tom, že 40% puberťáků má psychické problémy, deprese, úzkosti. To je alarmující.
Nebude to tak trochu i tím přístupem rodičů? Nedělají něco špatně? Není na čase přehodnotit určité věci, přiznat si chybu a přestat všechny problémy svalovat na školu, Covid, dnešní dobu atd.? Nečekám odpověď, spíš je to názor k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.10.23 14:01

@Big boss vlastně s Vámi dost souhlasím, neříkám, že dceru vždy nechám samotnou vyvztekat ale když už na to dojde záchvat je většinou krátký a potom sama přijde a je úplně v pohodě … když se to s ni snažím řešit, hledat kompromisy a vysvětlovat tak se to jen zhoršuje a je to k ničemu …. Dnes ráno jsme měly opět scénu protože nechtěla jít z pokoje, spěchaly jsme do školky a když jsem odešla dolu a nechala ji tam samotnou tak během 5ti minut přestala a přišla, kdybych ji tam přesvědčovala, že spěcháme a že už musíme atd tak prostě nepůjde ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí