Vzteklé mimi

79
16.10.08 09:16

vzteklé mimi

Ahoj maminky,
mám 4 měsíční vztekající se zlobidlo. Nevydrží chvilku sám a když si vynucuje pozornost, křičí a vzteká se. Občas ho nechávám vybrečet se, ale docílím jen toho, že se pláčem začne zalikat a jde už jen těžko uklidnit. Navíc má dosti nepravidelné noční kojení. Jednou je to dvakrát za noc, jindy i pětkrát. Napadlo mě už dát i nutrilon na noc, abych měla alespoň chvilku odpočinku, ale nemám na tohle srdce. (navíc mi za poslední měsíc přibral pouze 200 g.) Jsem už utahaná a nevím co si s tím jeho vynucováním si a vztekáním se počít. Moc děkuji za radu, nebo podporu, že některá to máte stejně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
16.10.08 09:34

no tak ja mam doma podobnyho vzteklounka kdyz neni po jeho tak to musi vedet pul mesta. nechavam ho vyrvat a vetsinou ho to prestane bavit a zacne si hrat s necim a je to dobry.ale obcas ma naladu ze to zkousi nekolikrat za sebou. beru si ho k sobe jen kdyz uz opravdu vidim ze nemuze. vetsinou ho necham nebo se ho snazim zaujmout nejakou hrackoul.je fakt ze ze zacatku to bylo dost o nervy ale ted uz je to lepsi. nejhorsi je to vydrzet protoze tatinek a babicka a deda ho rozmazlujou a hned udelaji co chce a pak jen skuci ze je tezskej. a to je to takova nudlicka nevim co by rikali kdyby to byl cvalik :D chce to vydrzet a myslim ze ho to casem prejde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.10.08 13:15

Holky, doufám, že vás nenaštvu, napíšu jen svůj názor a zkušenost, se kterou samozřejmě každý může souhlasit nebo nesouhlasit, jak chce. Ale já jsem stále přesvědčená o tom, že tak malé miminko se nevzteká, ale pouze se dožaduje svých potřeb. A že prostě potřebuje maminku často u sebe a potřebuje se chovat a potřebuje se občas i v noci ujistit, že je vše OK, některé víc, jiné míň. Marjánku jsem jako mimčo chovala, nosila v šátku, jak chtěla, svého času spala s námi v posteli - teď je samostatná, sama chodí večer k postýlce a říká „hájí“, spí tam celou noc, takže u dalšího miminka se vůbec nebudu stresovat tím, že mi všichni okolo budou říkat, že ho rozmazluju, protože fakt věřím tomu, že do roka se dítě rozmazlit nedá. Opravdový vztek začíná až později - např. když mě teď Marjánka občas odsekne „nenene“, když má něco udělat (např. si nechat oblíct bundu) nebo se vztekne, protože okamžitě nedostala, co chce. V tomto věku už to netoleruju a „vychovávám“, ale u 4 měs. miminka je to podle mě brzy. Myslete si o tom, co chcete - neodsuzuju jiné styly „výchovy“ - jen jsem napsala svůj názor. Pro mě je prostě jednoduší vzít miminko do náručí nebo do šátku, když to vyžaduje, a jsme oba spokojení, než stresovat sebe i je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
16.10.08 13:36

to zni sice pekne ale kdybych to takhle delala a venovala se mu porad tak nic neudelam jednu chvili jsem to tak delal a nestihala jsem si ani pomalu dojit na zachod natoz pak umyt se uvarit nebo najist se nenechal me vubec nic udelat.Tak jsme si prosli obdobim velkyho vzekani a ted je celkem dost samostatnej a jen kdyz nema naladu byt sam jako dneska tak se vzteka vic. jeste jsem nic eudelala protoze si porad hrajeme nebo povidame akorad kdyz neco objevi jako ted kos na pradlo tak mam na par minut klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.08 13:37

Já naprosto souhlasím s Janou Terezií. Mám jedno miminko, takže si můžu dovolit ten luxus, že po jejím probuzení až do jejího dalšího spaní se jí věnuju , prostě nedělám nic jiného, jen si s ní hraju (a krmím a přebaluju samozřejmě). Večer pak stačí jenom vykoupat, nakrmit, dát do postýlky a v mžiku je tuhá a spí až do rána. A já jsem přesvědčená, že je to proto, že tu svojí dávku pozornosti dostala. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.08 13:38

Bree, já tyhle všechny aktivity dělám, když malá spí. A spí dlouho, protože je prostě unavená a spokojená… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
16.10.08 13:43

to se mas me totiz malej nespal nikdy uz od narozeni to bylo tak par deseti az dvaceti minutovek za den. a ted je schopnej klidne byt vzhuru cely den spi jen treba jako vcera dvakrat deset minuta to mu staci takze kdyz spi tak toho opravdu moc nestihnu.Tak kos uz ho nebavi musim za nim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.08 13:50

No tak nás momentálně baví houpačka s akváriem - to vydrží tak 20 minut. A pak koukání do zrcadla - 10 -20 minut. :D
Jasně, to spaní je asi taky těm miminkům daný, no mně prospí denně tak pět hodiny, v noci spí od sedmi do sedmi a hezky kyne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
16.10.08 13:56

je to se mas kdyby spal tolik tak to s nim taky budu travit kazdou chvilku ale takhle to proste nejde. a to je schopnej se i v noci vzbudit treba desetkrat i kdyz ted uz je to lepsi a budi se jen dvakrat az trikrat napije se vezme dudlik a spinka. je celkove extreme zivi mimco ale uz jsem si zvykla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.08 14:01

No aby bylo jasno: já nekojím, takže asi tak…
Taky hrajeme takovou hru s plínou - miminko leží na zádech, já jí třepetám plínou nad obličejem, občas jí přistane na hlavě - a ona u toho mrská ručičkama a nožičkama a to dělám klidně půl hodiny v jednom kuse :D No a kdyby uměla mluvit, tak po dvou hodinách co je vzhůru, už by mě prosila, abych jí dala pokoj a konečně dala do tý postýlky :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
16.10.08 14:10

ja taky nekojim ale proste mam aktivniho certika on totiz nevydrzi ani vterinu v klidu musi porad nekde lozit neco brat on neni v klidu ani kdyz ji nebo spi. u jidla s sebou porad mele ted jsme byli v Ikee a kdyz jsem ho tam krmila tak se porad otacel a neco bral vedle nas sedela pani zhruba se stejne starou holcickou a ta krsne v klidu jedla az jsem ji chvilkama zavidela :oops: no v postylce cestuje ikdyz spi proste nevydrzi ani vterinu v klidu obcas si rikam jestli to neni takovej malej robot kdyz porad neco dela a nepotrebuje spat byvam casto unavenejsi nez on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.08 14:20

Hi hi, to mi připomnělo, jak jsme byli minulej tejden v botanický, já měla malou v nosítku a kolem nás běhal malej chlapeček a ta paní co ho hlídala: podívej se na holčičku, jak je hodná, ani se nehne :D :D :D A jinak Tobě by se líbilo dítě - kam to postavíš, tam to za hodinu najdeš? :D :D :D Můj šmudlík když jí, tak nesmí nikdo kolem ní chodit, protože ona je schopná při tom pití otáčet hlavu o 360 stupňů :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
16.10.08 14:30

ne to ne jen obcas by se mi hodilo aby mel nejakej vypinac a ja si mohla odpocinout a zazit jaky to je mt doma andilka misto dablika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.10.08 14:47

tak ho utahej - brutálně, bezohledně - nedej mu chvilku vydechnout :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.10.08 14:57

brre - po vypínači asi zatouží občas každá maminka :wink: Já třeba včera nejmíň 3× :oops: K té práci - snažila a snažím se to nějak skloubit dohromady, takže když byla Marjánka úplný mimčo, tak jsem ji měla v šátku a dělala všechno, co bylo třeba, později ležela na dece nabo na puzzlíkách kousek ode mne a hrála si třeba s hrazdičkou a průběžně jsme si „povídaly a ksichtíkovaly“, hodně si taky maminky chválí lehátko, my ho neměli, když začala plazit a lézt, tak jsem ji nechala, ať se mi plete pod nohama, občas jsem jí otevřela skříňku s miskama a hrncema - to ji zabavilo 100%, máme panelákovou kuchyni, takže jsem si mohla dovolit nechat ji lézt po linu, chápu, že všude to nejde kvůli zimě od podlahy… Teď už „vaří“ se mnou, vyndavá prádlo z pračky apod. Prostě musí mít neustále nějakou činnost, jinak prudí. Prostě se mi osvědčilo neoodělovat péči o mimčo a práci. Jasně, že někdy už jsem fakt vyšťavená, že jsem ji kolikrát nechala vyřvat apod. - to asi každá máma - žádnou supermatku neznám :wink: , ale moc hrdá na takové okamžiky nejsem :oops: A o srovnávání dětí mi ani nemluv… Kdykoliv přijdem mezi stejně staré děti, tak mám mindráky, když vidím, jak většina vydrží sedět a koukat, stojí v klidu u rodičů a ten náš tajfun nepřetržitě něco vyvádí, ale zas buďme rádi, že máme aktivní zdravé děti (i když přesně tahle fráze mě vždycky vytáčí, když jsem z ní nejvíc hotová :oops: :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí