Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne nemáš vzteklinu, kdyby ses nakazila v květnu, tak už jste všichni mrtvý.
V ČR můžeš vzteklinu chytit jedině pokud lezeš do jeskyně netopýrům a ti tě pokoušou. Přenáší se slinami, ne jinak. Jinak je v ČR vymýcená.
A co nemáš pod kontrolou je tvoje úzkost - pokud googlíš voloviny a vypsychuješ se tak, že se bojíš že umíráš na vzteklinu, tak prostě máš s úzkostí problém
Zkus pracovat s touhle knihou a kdyby to nepomáhalo, začni to řešit v psychoterapii dřív, než tě to zaplaví úplně.
@Tichošlápek píše:
V ČR se vzteklina nevyskytuje
u netopýrů jo, ale to je specivická věc a neohrožuje zbytek živočichů
Naposledy jsme s nimi byli v kontaktu 5.6 a vzteklina má prý inkubační dobu 90 dni. Proto se ptám.
@Anonymní píše:
Naposledy jsme s nimi byli v kontaktu 5.6 a vzteklina má prý inkubační dobu 90 dni. Proto se ptám.
Heduš?
Bereš léky? Bylas psychiatra? A co psychoterapie?
Příspěvek upraven 30.08.22 v 18:37
@Ou vidíš, to jsem nevěděla, vím jen, ze jsme na seznamu zemí prostých nákazy ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Nedávno jsem tady četla diskuzi ohledně vztekliny od skrabnuti od kočky a lehce me to znepokojilo. Na chatě ve Velkých Karlovicich jsme měli asi 3 kotatka, neočekávaná. Hráli jsme si s nimi během května a června. Parkrat nás skrably, ale nic extra. Muzeme mít vzteklinu?
Našli majitele, ale nevime, co je s nimi teď.
Pokud to bylo v květnu/červnu tak už píše jedině 👻.. nepanikař zbytečně, je X jiných věcí kvůli kterým je potřeba se teď stresovat ![]()
@Anonymní píše:
Tak vzhledem k NEvyskytu v naši republice je nákaza vysoce nepravděpodobna ![]()
@Anonymní píše:
TAK to máš za 3 dny klid ![]()
@Anonymní píše:
Kdyby blbost nadnášela už by si lítala ![]()
Dobrý den,
Nedávno jsem tady četla diskuzi ohledně vztekliny od skrabnuti od kočky a lehce me to znepokojilo. Na chatě ve Velkých Karlovicich jsme měli asi 3 kotatka, neočekávaná. Hráli jsme si s nimi během května a června. Parkrat nás skrably, ale nic extra. Muzeme mít vzteklinu?
Našli majitele, ale nevime, co je s nimi teď.