Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj ![]()
Vím, že není potřeba nakupovat žádnou extra kosmetiku, i ubrousky řeším perlanem a vodou nechci používat na miminko žádnou chemii, ale chtěla bych mít doma alespoň takový ten největší základ, nemáme ve vesnici ani lékárnu ani obchod, tak ať pak nemusím lítat s mimčem hned po porodu, máte s těmito značkami zkušenosti? Chtěla bych koupit jen krém na zadeček a to buď od Weledy měsíčkový na opruzeniny a nebo zinkovou mast od Purity vision + něco na koupání jednou za čas ( já i přítel v určitém období trpíme na ekzémy, tak trošku tuším že malý by taky mohl mít sušší pokožku ) i když vím že každému sedne něco jiného, ale za tipy budu ráda ![]()
Weleda obecně je docela fajn a ničeho od této značky bych se nebála.
A pak ještě Hipp je docela v oblibě (kamarádky malá je ekzematička a jediný hipp snese). - z takových těch běžně dostupných.
Co se u nás osvědčilo, tak na zadeček klasický Sudocrem (případně zásyp, když byla krize). Z kosmetiky jsem si oblíbila značku Naif (objednávám z netu, nepatří mezi nejlevnější, ale když si pohlídáš akci, tak za mě ok). Používáme šampon a mycí gel, cca od 3m, kdy jsem na tuto značku narazila až do teď (3r) a asi ještě nějakou dobu používat budeme. ![]()
Za me obe fajn, podle me neslapnes vedle ani s jednou znackou. Tim myslim konkretne s produkty na opruzeniny. Malemu treba vubec nevyhovovala prirodni masla od Purity, mel po nich sussi kuzi, segry dcera to mela podobne. Jako se vsim kolem mimin to chce vyzkouset a uvidis ![]()
Měla jsem měsíčkový krém od weledy, ten byl fajn, a Dětské máslo od PV. Nic jiného jen nepotřebovala.
@Mar07 Na zadeček mycí olej Medvídek od firmy Eone (v kombinaci s perlanem super) a občas na namazání po koupání měsíčkový olej od Weledy. Žádné zinkové a jiné masti nebyly potřeba. Ale základ je nechávat dítě hodně často bez plenky a pokud by i přesto bylo opruzené, tak změnit značku plenek nebo používat látkové.
Jinak pokud je potřeba namazat, např. tvářičky v zimě, tak bio bambucké máslo je bezvadné.
Za mne je Weleda nejlepsi krem na opruzeniny, mnohem mnohem lepsi nez treba Sudocrem. Zinkovou mast od Purity jsme take zkusili a taky fajn. Celkove kosmetiku od techto obou znacek mam moc rada.