Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My ho taky drtíme, dáme a lžičku s trochou šťávy a hned zapíjí vodou z láhve a jde to ![]()
Děti mladší 3 let ho mohou drcený-dává se 1 tableta na 3kg váhy.
Wobenzym syn zobal(800tbl), nebylo to kvůli nachlazením, ale kyčlím. Nachlazený nebo nemocný byl jako obvykle, takže žádnému zlepšení jakéhokoliv onemocnění nebylo.
Připadalo mi, že aktivní stříbro bylo lepší.
Proboha, NEDRTIT !!! To uz ten wobenzym muzete rovnou splachnout do zachoda. Enzymy neprezijou kysele prostredi zaludku, proto je na prasku ta vrchni vrstva, ktera se rozpusti az ve strevech. Mel jsem co docineni s dvema imunolozkami a obe wobenzym chvalily. Co se tyka studii, tak si myslim, ze jsou celkem presvedcive. To ze se u 2/3 testovanych deti zlepsily IgA, IgE a ECP v krvi je pro me dostatecny dukaz, ze to neni placebo.
Od třech let měl syn opakující se hnisavé anginy (i 10× do roka). V pěti jsme navštívili imunoložku a zkoušli jsme různé podpůrné léky na imunitu. Zaznamenala jsem spíš zhoršení. Potom nám poradila Wobwnzym (je mu sedm), užíváme ho sedmý měsíc a po celou dobu je v pořádku (ťukám na dřevo). Polykání je v pohodě, i když jsem ho to musela ze začátku naučit. Teď si hodí i 2-3 prášky do pusy najednou. Na kontrolu jdeme v dubnu, tak nám ho už snad vysadí. Trochu mi vadí to užívání nalačno a půl hodiny nejíst nž se může nasnídat. Do školy to je pak narychlo.A dřív se mi ho nechce budit.
Nemá někdo zkušenosti s dlouhodobím užíváním?
ahoj, má dcera trpí atop.ekzémem a taky jsem chtěla vyzkoušet wobwnzyn, ale docela mě odradilo složení léku, obsahuje žlut E110, což je nebezpečné éčko viz.Žluť SY je chemicky odvozena od látky Sudan I, což je prokázaný karcinogen a může se ve žluti objevit jako nečistota.
Může vyvolat alergické a astmatické reakce, kopřivku, otoky kůže, vyrážku či dráždit žaludek a vyvolat zvracení nebo průjem.
Látka je v podezření ze způsobování dětské hyperaktivity a může vyvolávat nesnášenlivost aspirinu.
takže budu hledat jiný lék.
Ahoj,my máte také s naší 5letou dcerou neustále zdravotní problémy…stále je zahleněná,pokašlavá a tak taky začínám přemýšlet o Wobenzymu.Jen moc nechápu to dávkování u dětí…1 tableta na 6kg hmotnosti…to teda má malá brát 3 tablety denně,když má přes 18kg?…není to moc?
Prosím o reakci, jestli máte někdo zkušenosti s Wobenzynem na zánět močových cest u dětí. Dcera má 5,5 roku. Je to pár dní, co dobrala antibiotika na právě tento problém, dnes po dvou dnech strávených ve školce, opět teploty, bolest hlavy a bolest břicha, stále chodí čurat, což jasně signalizuje opět močové cesty… doktorka nám doporučila Wobenzyn - 1 tabletu ob den. Má to smysl? Podle doporučeného dávkování by měla brát 3 tablety denně… Děkuji za jakoukoli radu.
My máme dobrou zkušenost s Wobenzym. Nasadili jsme ho naší dceři, když měla zánět moč. měchýře. To jí bylo necelých 7 let. Brala antibiotika a k tomu wobenzym. Měla 22 kg. Tak brala 4 tablety. 2 ráno a 2 večer. + antibiotika (dávkování Wobenzymu u dětí je 1 dražé na 6kg hmotnosti a den). důležité bylo hodně zapít a užít alespoň 2 hodiny po posledním jídle. Což někdy bylo obtížné uhlídat, ale šlo to.Po dobrání antibiotik, užívala nadále wobenzym ještě měsíc. A skutečně se nám zánět už nezopakoval.
Může wobenzyn způsobit bolesti bříška, hlavy? Mohou být tyto jevy jako nežádoucí účinky?
Ženský mam na vas dotaz, dceři je 4,5 roku a prodělává nyni v nemocnici - ja tedy s ni zánět kyčle a přemýšlím ze ji začneme dávat wobenzym take - jake dávkování tedy počet tablet je denne vhodny? Děkuji vám.
@kekula píše:
Ahoj všem maminkám a jejich dětičkám, mám taky zkušenosti s Wobenzymem a jen a jen pozitivní. Moje tehdy 4 letá dcera měla opakované záněty průdušek, středního ucha.Po doporučení lékařky jsme zakoupili Wobenzym a dcerka ho užívala 2 měsíce ,jednu tabletu na 6 kg hmotnosti,nyní je jí 5 a půl a žádný zánět se již neobjevil.
Mužů se zeptat na to dávkování? Kolikrát den ne? Když má syn 23 kg. To mám dávat 4 tablety? Není mi ale jasný jak často…
Ahoj , tak Wobenzym dávám tak cca od 3 roků malé .. jistě , že ho nepolkne ani teď kdy ji je 5 . Stačí ho namackat do pití a jeden denně . Doporučila nám ho doktorka a já ho brala taky a do imunitního systému se dostane tak po třech měsících užívání , já nebyla nemocná po Wobenzymu dva roky
malá velké zlepšení , hlavně ve školce nechytí vše co se namane ani když byla nestovicova epidemie … Doktorka byla překvapená , že ani antibiotika nebyla ani jednou potřeba … Jediné co chytne je občas střevní chřipka .. Jinak vše parádní i větší chuť k jídlu . Cena je větší ,ale malé to vydrží dlouho … Jen já jich brala asi pět denně . Pokud je nějaký zánět nebo nemoc dává se jich asi pět třikrát denně . Jestli chceš posílit imunitu trvá to tak tři měsíce a stačí jedna dávka jednou denně . Malé dávám jeden ,jednou za den . Bohate to stačí .
Mám holčičku 4 letou, také neustále trpěla na záněty, jak průdušek, tak hrtanu. Wobenzym nám nesmírně pomohl, také jsme měli problémy s polykáním, ale po poradě s doktorem jsme ho drtily. To už snesla dobře. Užívala ho 3 neděle. Pak jsme ještě Wobenzym nasadili preventivně. Nyní máme klid.