Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s podáváním Wobenzymu dětem. Holčičce je 2,5 roku a letošní zimu jsme celou promarodily. Teď naposledy to byl hodně nepříjemný útok laryngitidy.
Takže teď přemýšlím nad vším, co by mohlo malou posílit, abychom podzim a příští zimu zvládli lépe.
Předem děkuji za všechny reakce ohledně zkušeností s Wobenzymem u dětí - jestli jste zaznamenali nějaké zlepšení, jestli vám to doporučila dr., …
Ahoj, my taky máme problémy s neustálými nemocemi, ale Wobenzym jsme zatím nedávali. Kluci by ho totiž nespolkli - ty prášky jsou strašně veliké, i když se rozpůlí. Taky by mě ale zajímalo, jestli s ním má někdo u dětí zkušenost.
u dětí nevím, ale obecně podávání enzymů perorálně nemá smysl - pokud se tedy nejedná o enzymy trávící. Enzymy jsou totiž bílkoviny a jako takové jsou v trávicím traktu tráveny, tzn. rozloženy na aminokyseliny -stejné základní stavební kameny jako dostaneš, když si dáš flákotu.
Wobenzym je marketingový trhák, není mi známo, že by jeho účinky byly podloženy nějakou relevantní studiíí (což samozřejmě nevylučuje, že jsou).
Já teda nevím jak u dětí, ale na mě Wobenzyn účinkuje maximálně - dostala jsem ho jak po operaci - na lepší hojení, tak posléze mi byl doporučen na každodenní užívání na bolesti, které mám od operace (kolena) nepřetržitě a jedinej Wobenzyn na ně zabírá…(teda jako zabírají samozřejmě i Ibalginy a Nurofeny apod…ale kdo to chce každej den žrát že:-) )
A je fakt, že dřív jsem bývala hoodně nemocná a od té doby co beru Wobenzyn - jsem nebyla
- ani rýma ![]()
bodo74 píše:
Ahoj, my taky máme problémy s neustálými nemocemi, ale Wobenzym jsme zatím nedávali. Kluci by ho totiž nespolkli - ty prášky jsou strašně veliké, i když se rozpůlí. Taky by mě ale zajímalo, jestli s ním má někdo u dětí zkušenost.
A taky se musí zapíjet velkým množstvím tekutiny a jí se několikrát denně.
Ahoj
Dcera ho brala kvuli častým nemocem ve školce kolem 4 roka,to už ho spolkla docela v pohodě,ovšem žádný zlepšení jsem nezaznamenala,marodila pořad dál.
Víc ji pomohl Ribomunil,to je prášek co se vmichal do vody.
U nas v rodine je Wobenzym oblibeny a opravdu nam pomaha. Jen mam takovy dojem, ze se muze az od tri let. Takze pokud bys ho chtela zkusit podavat dceri, mela by jsi se poradit s pediatrem. K tomu polykani- ja mela problem, ze karolince( 3 roky v te dobe) moc chutnal ten potah a prasek ozuzlanej vzapeti vyplivla:)Pul roku mi trvalo, nez jsem ji ho naucila polykat. Ani nevim jak, ale jednou se to proste nastesti povedlo. A ktem studiim, lekar mi rikal, ze jich je mnoho a jsou overeny. Nevreim tomu kvuli studiim, ale protoze mne i cele moji rodine pomaha.
Děti ho nebraly, ale já sama jsem po něm měla střevní potíže - a z diskuzí na netu vím, že jsem nebyla jediná. Takže nedoporučuji ![]()
Taky jsem přemýšlela o Wobenzymu,rozhodovala jsem se mezi ním a homeopatiky,nakonec vyhrála homeopatika,tak jsem zvědavá jestli nebudu litovat,ale myslím,že ne.nějakou zkušenost s nimi už máme,a můžu jenom doporučit.Zatím nám je doporučovala naše dětská doktorka,která se homeopatií zabívala,ale teď v pondělí jdeme k nějakému speciálnímu homeopatovi,tak jsem zvědavá.Vyjdou sice dráž,ale co by člověk neudělal pro zdraví dítěte.Nevím,zkušenost s Wobenzymem nemám,ale připadá mi to jako reklamní trhák,toť můj názor.
AHoj,
malinko budu Wobenzym bránit. Nám zabírá a to výborně!!! mě se po něm vyhojil císař a dokonce vybledla již několik let stará jizva.Hlavně je to jediná věc po kterém mě nebolí moje zvětšená štítnice a pomáhá mi s odvodněním a i s ekzémem. Můj partner měl 5 let chronický zánět dutin a letos po vybrání wobenzymu dýchá po letech nosem a hlava ho už nebolí.
Děti ale mohou wobenzym až od 3 let. Takže na to čekám a pak ho dostane i syn…má atopický ekzém.
Vím, že každý má na věc svůj názor, ale já musím říct, že tohle je jediná pilulka, co nám zabrala. Jo a já nebyla už 3 roky nemocná krom nachlazení, za které si můžu sama ![]()
Ahoj všem maminkám a jejich dětičkám, mám taky zkušenosti s Wobenzymem a jen a jen pozitivní. Moje tehdy 4 letá dcera měla opakované záněty průdušek, středního ucha.Po doporučení lékařky jsme zakoupili Wobenzym a dcerka ho užívala 2 měsíce ,jednu tabletu na 6 kg hmotnosti,nyní je jí 5 a půl a žádný zánět se již neobjevil.
Ahoj, četla jsem na internetu spoustu diskuzí, jeden je pro druhej proti. Šla jsem do něj taky, beru ho 14 dní. Občas běhám na záchod, tak snad mě to přejde. Doufám, že mi pomůže. Zatím jsem jen zaznamenala, že nejsem zavodněná. Mám v sobě pořá hodně vody a teď jsem kompletně splaskla. Mám problémy se záněty dělohy, opakují se mi a chci mít děti, tak se bojím, aby to nemělo vliv..(
Taky mu docela věřím, syn ho začal polykat po 4.roce. Předtím jsme zkoušeli drtit, to se pak prý dávka musí zdvojnásobit, ale po týdnu jsme to vzdali, nedalo se to do něj dostat.
Ahoj všem maminkám, mám taky 4 letou dcerku a ta bere také Wobenzym, bez problému jej spolkne. Problémy s polykáním u ní nemáme. Wobenzym bere, protože byla neustále nemocná, měla stále rýmu, dýchací potíže, angíny. Bere Wobenzym 2 měsíc a už vidíme úspěchy. ![]()