Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, potřebuji poradit. Pokud s tím má někdo zde zkušenosti, prosím o názor.
Po prvním dítěti máme kočárek X-lander kolekce z roku 2007. nyní by mě zajímalo, zda je možné s podvozkem tohoto kočárku použít autosedačku X-lander, ale jiný rok výroby, ať už novější nebo starší. Zda jsou ty adaptéry pořád stejné, tedy by snad neměl být problém? Máte někdo vyzkoušené?
Moc děkuju ![]()
Peetaa píše:
Dobrý den, potřebuji poradit. Pokud s tím má někdo zde zkušenosti, prosím o názor.
Po prvním dítěti máme kočárek X-lander kolekce z roku 2007. nyní by mě zajímalo, zda je možné s podvozkem tohoto kočárku použít autosedačku X-lander, ale jiný rok výroby, ať už novější nebo starší. Zda jsou ty adaptéry pořád stejné, tedy by snad neměl být problém? Máte někdo vyzkoušené?Moc děkuju
ahoj Peet,já si koupila loni Xlandera X run,takže kolekce 2009 ale novou korbu jsem na ni nechtěla.Tu jsem sehnala z kolekce2008 a pasovalo vše.Ale nevim jak to je s adaptérama na autosedačku. Na X RUN jí vůbec nedoporučují ![]()
děkuju. když pasovala korba z jiné kolekce, mohlo by to být podobné i u autosedaček. mám v úmyslu autosedačku pořídit přes internet, né novou, takže možnost vyzkoušení nebudu mít, proto se ptám.
autosedačky Xlander bych se bála, nikdy nebyla v žádných nezávislých testech, jako je ADAC . homologace nestačí, testování v rámci ní je směšné..
doporučuju vzít kočárek, zajet do obchodu, vyzkoušet zda pasuje vůbec nějaký adaptér (myslím, že 07-09 byly stejné, 2010 může být jiná..kočár předělali). a pak se poohlédnout po bezpečné autosedačce, která na adaptér půjde.. doporučuju třeba cybex aton, levná, bezpečná. na xlander adaptéry většinou pasovaly Maxi cosi a teda i cybex (stejný systém..).
Peetaa píše:
děkuju. když pasovala korba z jiné kolekce, mohlo by to být podobné i u autosedaček. mám v úmyslu autosedačku pořídit přes internet, né novou, takže možnost vyzkoušení nebudu mít, proto se ptám.
záleží na adaptéru, hlavní je sehnat ten, jinak ten systém nacvaknutí čehokoliv na adaptér zlstal stejný, snad i teď, s novou kol 2010.
autosedačku fakt není dobré kupovat takto.. já vím, že se na to neptáš, ale já už jsem taková a nedá mi to.. autosedačka je pro bezpečí dítěte v autě. její stáří nemá být více než 5 let, kvůli živostnoti plastů. nesmí být bouraná.
bohužel, tyhle věci nemáš šanci poznat ani omylem. proto pokud použitou, pouze z bezpečných ověřených zdrojů (rodina, kamarádi..). stačí malý náraz do auta, kde je připoutaná, objeví se mikrotrhlinky v plastu a až bude tvoje miminko potřebovat ochranu, nebude jí mít ![]()
raději cokoliv z druhé třetí desáté ruky, ale autosedačka na to není nejvhodnější ![]()
Adpatéry jsou stejné. Na kolekci 2007 jde i korba, autosedačka z kolekcí 2009, 2010.
Já tedy měla autosedači MC, adpatéry jsou stejné
adaptery jsou stejne i z kolekce 2006 na kolekci 2010. Vimto protoze jsme prave kamaradum nasi xlanderovskou autosedacku davali na jejich novy Xlander a sedi skvele.
sice s ročním zpožděním, ale přece
dnes jsme se snažili instalovat autosedačku X lander do SUV, je to vyloženě šmejd, hýbe se do všech stran, má nízké boky, slabé polstrování, když nasadíte pásy, nedrží na plastu ani čalounění.
nechali jsme si poradit, kde děláme chybu - nikde - je to šmejd.
Už hledám jinou!!!