Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem,
chtěla bych prckovi koupit X-landera XA, ale nevím, jaký je rozdíl mezi verzí z roku 2010, 2011, 2012 a 2013??? Máme obříka, takže mi jde hlavně o prostor a délku sporťáku.. A také jaké máte zkušenosti? Popř. pokud někdo prodáváte, tak uvítám i nabídky.
Děkuji všem za rady a zkušenosti
![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAX-lander XA se mi hrozně líbil, koupila jsem si ho (použitý) a po měsíci zase prodala… Podle mě je to fakt hroznej kočárek. Nemá vůbec žádný odpružení, má strašně blbý polohování (musíš to dělat oběma rukama a každou stranu zvlášť, má strašně široko od sebe zadní kola (na několika místech jsme neprojeli), nejde obrátit sedačka proti směru jízdy, nejde dát úplně do sedu, takže syn tam seděl tak nějak zhrouceně a štvalo ho to, chtěl se posadit, ale pořád mu to klouzalo, ten náš taky dost vrzal… No už si na nic dalšího teď nevzpomínám, ale fakt bych ho už nechtěla. Měla jsem předtím a i teď zase mám kočárky od Inglesiny a to se nedá srovnat. Sice nemají tak hezké potahy, ale co se týče propracovanosti a různých vychytávek jsou to fakt super kočárky.
Měla jsem xq 2011, polohování jednou rukou, sporťák oběma směry, korba taky.. já ho milovala a do teď lituju, že jsem ho prodala..
no musel jít komplet právě kvůli tomu jinému typu, nepasuje to..
Tak ja byla moc spokojena. Mam tedy verzi 2009, pouzivanou jen rok a pul. Ted mam dvojcatka a tak prodavam. Je jak novy, jen lehce vysisovana striska.
Já ho mám teď a spokojenost jen na půl. Mám verzi 2010. Super odpružení, velký sporťák, taška přebalovací v pohodě, reklamovala jsem 3 části a vše perfektně opraveno za 3 týdny. Ale: nejde předělat sporťák oběma směry, malý košík, polohování ve sporťáku stejně jako @heb - dcera je tam zhroucená a nechce v něm být. Jo, a mě vyrostla z hluboké korby za 5 měsíců, ale byla dost velká. Takže já bych si koupila asi něco jiného, ale nevím jak moc bych si pomohla.
Tak me nevadilo, ze nejde zmenit smer, maly byl nadseny, ze kouka dopredu a ne porad na me. V kocarku spal obcas, chodila jsem po spani, zafixovana poloha ve sportaku by mu vadila. V hluboke taky vydrzel 6 mes., byl v zime a s fusakem to bylo uz tip top.
No já měla XT 2011, ale prodala jsem ho, vyhovoval mi až na to ovládání.. proto chci 4kolku, jinak mi polohování atd. vyhovovalo.. Jen nevím, jaký je rozdíl mezi těma z let 2010-2013 kromě barev? Chtěla bych nějakou novější verzi, nejstarší tu 2010 ocean, proto se právě ptám..
Dobry den mam X Lander XA 2011 barva amethyst, budu ho prodavat, muzu zaslat info. Pisnete.pa
@Geena3
má verzi 2011 a jsem maximálně spokojená - bydlíme na vesnici s lesem, takže dostává slušně zabrat a nic nevrže, polohovat se dá velmi snadno jednou rukou, jde do úplného lehu což jsem hodně ocenila, protože moje obří holčička se prostě už do hluboké korbičky nedostala
kdo si ho ode mě půjčit, tak oceňovali že jezdí zlehka. Má super prodlužovací stříšku, takže když hodně fouká jako dneska, tak prodloužím a malá je krásně chráněná ![]()
Já si právě zkusila jen venku pár vteřin XA a ten XT šel hned z domu.. To jelo úplně samo jako můj stávající kočár, proto ho chci, jen se bojím, aby třeba verze 2012 nebyla jiná.. Potřebuju ho dát do výtahu (2011 dám) a aby zádová opěrka, délka a rukojeť sporťáku byly stejné..
Trochu jsem nepochopila to polohování? Já myslela, že jsou všechny na ten pásek? Jak myslíš každou stranu zvlášť? ![]()
@Geena3 píše:
Trochu jsem nepochopila to polohování? Já myslela, že jsou všechny na ten pásek? Jak myslíš každou stranu zvlášť?
Jestli je to na mě, tak my jsme měli na každé straně (vpravo a vlevo
)jeden pásek s takovou přeskou, který se musel utáhnout nebo povolit… Měli jsme myslím 2010… Možná to v těch novějších verzích udělali nějak líp…
Překvapuje mě, kolik lidí je s tímhle kočárkem spokojených, mně fakt totálně nevyhovoval. Ale třeba něco z těch vad v těch novějších verzích vylepšili, to nevím.
Máme a jsme spokojení
,už v něm máme druhou beruš
!
Jinak bych neodsuzovala žádný kočárek protože ideální neexistuje nebo stojí prostě moc a každý má jiné požadavky!