Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máte někdo zkušenost s tím, že když vám vymění neurol za xanax, že se necítíte dobře. V lékárně mi dali xanax že prý neurol má výpadek a přijde mi úplně jiný účinek anebo si to namlouvám
@Borrealis minulý týden, u nás v malém městečku, kdybych jela do většího města tak určitě mají, už se mi to takhle jednou stalo a dali mi Frontin nebo tak nějak
@pajatu píše:
Máte někdo zkušenost s tím, že když vám vymění neurol za xanax, že se necítíte dobře. V lékárně mi dali xanax že prý neurol má výpadek a přijde mi úplně jiný účinek anebo si to namlouvám
Já beru dlouhodobě Diazepam, Xanax mi přišel slabší, ale mohlo to být situací.
@Monik29 já právě beru neurol 5 let + Sertralin, tak nevím jestli si to namlouvam že je mi po xanaxu jinak, každý mi řekne že je to stejné složení
@lucad77 beru 0,25 a vyhovuje mi to tak, nepotřebuji nic navyšovat, na panickou poruchu mi v kombinaci se Sertralinem zabírá
@pajatu píše:
@Monik29 já právě beru neurol 5 let + Sertralin, tak nevím jestli si to namlouvam že je mi po xanaxu jinak, každý mi řekne že je to stejné složení
Může mít stejné složení a jedna složka být jiná a hned je změna. Jinak já si myslím, že je krapet slabší.
@lucad77 píše:
Neurol přece vůbec není určen na dlouhodobé užívání.
To my víme, ale musíme ten „život“ nějak přežít.
Někdo chlastá, někdo hodně kouří, snad půlka mojí třídy (dálkové studium) hulí a to i během školy, hodina volna, tak se jde na pivko a na brko.
Já jsem po lécích normální a můžu alespoň krapet fungovat, oni sjetí, ale hulení je bráno jako ok, BZD špatně ![]()
@pajatu píše:
@lucad77 beru 0,25 a vyhovuje mi to tak, nepotřebuji nic navyšovat, na panickou poruchu mi v kombinaci se Sertralinem zabírá
To je dobře, že nepotřebuješ navyšovat. To je jedna tableta tedy?
Já už jsem na 3 denně a blbý, zvlášť po tom, co přišla válka ![]()
Tuhle jsem si vzala večer 3 navíc najednou - měla jsem dvě morčata na těžké operaci atd. A najednou jsem tak dobře viděla, jako nepamatuju - kéž by to tak bylo častěji.
@Monik29 beru 3× denně 0,25 a Sertralin. Se mnou se to táhne od 17 let pak pár let pauza a při větším stresu zase záchvaty paniky. Před pěti lety šok z autonehody ikdyz se mi nic nestalo a před rokem vážná nehoda syna na kole který se z ní dostal dalo by se říci bez následků
Stejný lék, stejný účinek..ale lidem s psychickými problémy kolikrát stačí aby jim u jejich léků změnili barvu balení nebo tvar tabletky a je problém..lék. nezabira, je jim po něm špatně, apod…je to v hlavě…jejich mozku trvá než tu změnu zpracuje…
PS. Nemyslím to nijak zle…je to prostě tak… ![]()
@Monik29 píše:
To my víme, ale musíme ten „život“ nějak přežít.Někdo chlastá, někdo hodně kouří, snad půlka mojí třídy (dálkové studium) hulí a to i během školy, hodina volna, tak se jde na pivko a na brko.
Já jsem po lécích normální a můžu alespoň krapet fungovat, oni sjetí, ale hulení je bráno jako ok, BZD špatně
No jistě, ale jsou přece AD určená na chvilku a pak ta určená k dlouhodobému užívání. Což benzáky (Neurol, Lexaurin, Xanax a jim podobné) fakt nejsou, nic neléčí, jen maskují, navíc jsou extrémně návykové. ![]()
Prosím má někdo zkušenosti s Xanaxem na spaní? Mám dlouhodobé psychické potíže spojené s velkou nespavostí. Beru Trittico a Derin a stejně mě to Triticco na spaní prostě nijako na spaní nezabírá. Dostala jsem od psychiatričky ted na pár týdnů Xanax. Jednu tabletu k večeru cca 19-20h a jednu ještě k tomu navíc až už budu v posteli.
udajně v kombinaci s tím Tritticem a Derinem by to mělo pomoci s psychozou a vyloženě ta druhá tabletka je na spaní - prý.
Zajímá mě zda je reálné, že to zabere vyloženě na spaní? Jde mě hlavně o usnutí.
Co jsem četla je to prý dobré na uzkost, ale nikde jsem nečetla, že je to dobré na spaní.