Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak skoro vetsina lidi, ji jen jedno teple jidlo denne…muzes koupit Nutridrinky, proteinove tycinky, delat si svaciny.
Jedno teplé jídlo denně je v pohodě. Do kamionu se snad dá nabalit kolik jídla chceš. Aspoň co vidím u souseda. Spíš se zamysli nad skladbou jídelníčku. Jestli si dáš jednou denně nějakou hotovku na čerpačce, tak to výživově asi není nic moc.
Denně teple jídlo a sedmihodinovy spánek je úplně v pohode. Při jizde v kamionu můžeš chroupat x zdravých veci, nechápu, kde vidíš problém.
Tak jedno teple jídlo denně je v pohodě, taky nejim několikrát denně vařené jídlo, ale záleží co jis mezitím. Chleba s máslem fakt to prave není no, ale dat si místo toho třeba sýry, lepší šunku, vařené vajíčko, uzobavat zeleninu, ovoce, ořechy, musli tyčinky apod to přece můžeš i za jízdy
7 hodin spánku je taky v pohodě. Celkove to nemáš tak hrozne, já v práci kolikrát neměla čas se najist za cely den, o teplem jidle se mi mohlo tak snít
proste si nabal normalni jídlo sebou třeba do přenosné ledničky
v kamionu přece sedíš, tak nerikej, ze nemáš čas nic uzobnout.
@Kriss Tina píše:
Tak jedno teple jídlo denně je v pohodě, taky nejim několikrát denně vařené jídlo, ale záleží co jis mezitím. Chleba s máslem fakt to prave není no, ale dat si místo toho třeba sýry, lepší šunku, vařené vajíčko, uzobavat zeleninu, ovoce, ořechy, musli tyčinky apod to přece můžeš i za jízdy7 hodin spánku je taky v pohodě. Celkove to nemáš tak hrozne, já v práci kolikrát neměla čas se najist za cely den, o teplem jidle se mi mohlo tak snít
přesně, navíc jedou ve dvojce, jeden řídí, druhý odpočívá a může mezitím sníst tunu zdravých věcí
Taky nějak nechápu. Sedíš v autě a nemůžeš se najíst?
Jedno teplé jídlo je úplný stadart, to má většina lidí. A 7 hodin spánku? Pro mě už dva roky nedosažitelný luxus s malým dítětem.
Dělej si svačiny, spousta lidí má jen jedno teplé jídlo denně a spí i méně jak 7h ![]()
@Kriss Tina píše:
Tak jedno teple jídlo denně je v pohodě, taky nejim několikrát denně vařené jídlo, ale záleží co jis mezitím. Chleba s máslem fakt to prave není no, ale dat si místo toho třeba sýry, lepší šunku, vařené vajíčko, uzobavat zeleninu, ovoce, ořechy, musli tyčinky apod to přece můžeš i za jízdy7 hodin spánku je taky v pohodě. Celkove to nemáš tak hrozne, já v práci kolikrát neměla čas se najist za cely den, o teplem jidle se mi mohlo tak snít
Copak v práci, tam většinou jdeš na oběd když je pauza, aspon já většinou byla někde kde se chodilo, ale na mateřský to bylo horší, to tě ty děti fakt nenechají kolikrát
po obou porodech jsem přežívala na kefirech a jogurt. nápojích, osvěží a nějaké bílkoviny v tom jsou. Dá se konzumovat i za jízdy, i v té práci je to pohodlné jen upijet. Nebo různé směsi oříšků, müsli sušenky, proteinové/müsli tyčinky apod.
Zdravím,
jezdím s přítelem kamionem linku, kde máme čas pouze na jedno teplé jídlo + spíme cca 7 hodin. Moje tělo už to očividně přestalo bavit. Začala na mě únava padat, jindy jsem neměla problém cokoli zvedat, teď už i ten problém mám, jsem taková úplně bez chuti. Jídlu bohužel moc nedávám, jak není čas. Jsou nějaké potraviny, nebo vitamíny, které by mi pomohly? Vzhledem k časové vytíženosti máme opravdu čas na jedno teplé jídlo denně. Ráda bych něco, co by mi dalo případně ty živiny. Chleba s máslem mi moc nepomáhá. A kafe bohužel nepiju.
( Jezdíme to kvůli penězům, je to zhruba na rok a konec)
Děkuji za rady.
AB