Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, jelikož trpim nevolnostmi od začátku napsala mi lékařka asi před měsícem Xonveu, super, najím se a kromě divné pachuť v puse nemám žádné problémy. Minulý týden jsem vynechala prášek a středu jsem zas celou prozvracela, ve čtvrtek mi bylo ještě divně a tak jsem si nakonec lék vzala a v pátek večer jsem lehce špinila. Na pohotovosti řekli, že nejspíše mimčo do něčeho silněji koplo (teď jsem 15.tyden) nebo nějaká cévka praskla. Od té doby klid. Včera jsem normálně xonveu měla a vše v pořádku, ale dneska ráno zase (silnější) špinění, lehké pobolivání podbřišku. Zvracení, chtěla bych se najíst, ale každé sousto (suchý rohlík, vánočka, piškot) jde ven. Měl jste to s xonveou taky někdo tak?
Ahoj, já spineni / krvácení vůbec. Ale i když mám xonveu, tak mi prostě blbě je a nemám chuť k jídlu a občas i zvracim.
Beru ji ráno i večer.
Já měla teda bez ní fakt brutal nevolnosti, že sem nemohla jist ani pít, a sestra u gyn říkala, že prostě občas to nefunguje 100%, že když nevolnosti sou silny, tak je to utlumi hodně, ale může být stále blbě.
A to krvácení nevím no. Určitě řešit s gyn.
Ale co sem tak četla, tak to nemusí být žádný dramo.
Jinak já sem skoro 10tyden. Nevolnosti mám už od 5. A včera a dnes mi prvne bylo Jakš taks Okej.
@Bahha snažím se si v hlavě nevytvářet černý scénáře, ale to víš 2 roky snažení a pak tohle… lékařka mi prvně ani nic dát nechtěla, morálně jsem chodila do práce než jsem prostě právě v tom 10-11 týdnu dostala takovou migrénu a úplně odpadla. Pak přišla s xonveou, kdy aspoň se můžu najíst. Ale říkám vysadím a prozvracím den a ještě k tomu to ranní špinění. Zítra za ni určitě půjdu. Máme kontrolu až na konci dalšího týdne. Nekrvácela jsem ani na začátku a ty nevolnosti nebyly tak silné a to jsem doufala, že už to bude lepší ![]()
Držím pěsti abys byla jedna z těch šťastlivců, kterým nevolnosti skončí po prvním trimestru. Protože je to fakt děs tohle mít každý den
@Andy880
Jako ja nám fakt dobrýho gyndu a ten říkal, že ta xonvea nijak těhotenství neovlivňuje. I sem to nějak koumala a ono to blokuje prostě v mozku naky blicí centra, nebo jak to nazvat.
Hele a taky teda mi říkal, že za svoji kariéru nezažil ženskou, co by měla nevolnosti a potratila
, že prej prostě hormony jedou jak maj a prostě ty nevolnosti to způsobuje.
Tak hlavu vzhůru a žádný černý scénáře.
@Bahha diky moc, mně dr na screeningu říkala že aspoň diky nevolnostem vim, že je vše ok. Ona sama měla zvracení v těhotenství jako hobby takže taky použila xonveu.
Budu věřit, že je uvnitř všechno ok. A děkuji moc