Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, jsem ve 27. týdnu a bylo mi řečeno, že mně čeká kontrola placenty a plodové vody. Nějak si nedokážu představit, jak to bude probíhat. Nebude to s tou jehlou jak mi vrazido břicha?
mohla bych si tk vygooglit, ale mám radši odpovědi od těch, co už si tím prošli ![]()
Děkuji za odpovědi ![]()
Ne, to bude normálně utz kde bude lékař zkoumat podrobněji placentu, průtoky a množství plodovky.
@Sasanka92 píše: Více
Pravdepodobne pujde o ultrazvukove vysetreni - urceni mnozstvi plodove vody vysterenim pres brisko a ulozeni placenty - tam je pravdepodobne vysetreni vaginalni sondou.
Jaky je duvod pro vysetrovani?
@Cirrus fibratus nejspíš klasická kontrola, říkala mi to sestřička u doktora, jen neupřesnila, jak to bude probíhat ![]()
@Vladusxx děkuji, už jsem asi zblblá z těch filmů, kde to berou přes jehlu ![]()
To je amniocentéza. To je nejen ve filmech, ale je to něco jiného, než ti budou dělat.
To je přímo odběr plodové vody nebo chloridových klků a dělá se to pro genetické vyšetření plodu při podezření na vývojovou vadu..obvykle ještě v době kdy je možno těhotenství pak případně ukončit…a dělá se teda buď v nemocnici nebo na specializované klinice…ne u běžného gynekologa…