Z domku do paneláku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
68961
13.9.14 09:00

Jsme s manzelem oba z domku, pak jsme zili deset let v cihlove bytovce a ted rovnez z kapacitnich a cenovych duvodu koupil byt v panelaku. A vubec to neni spatny. Ctyrpatrovej dum, nove zrekonstruovanej a zateplenej, do prirody nekolika smerama kousek, velekej balkon, vyhled do ctvrti rodinnych domku, je tu neskutecnej klid, o sousedech ani nevim, dobre fungujici SVJ, co se o vsecko postara. Jasne, nemame velkou zahradu, to me stve, ale zas s tim neni zadna prace, vidim to u nasich. Kam ostatne jezdime dost casto, je to kousek, i ke druhym rodicum, kde ty zahrady jsou. Je to jiny svet, ale nemuzu rict, ze bych tu nejak trpela. A dcera ma vlastni pokoj i financne to stalo asi tak tretinu-ctvrtinu nez domek v podobne lokalite a pulku toho co domek nekde, kde bych byla bez denniho dojizeni autem zcela ztracena. A my ty penize nemeli, tak bylo celkem jasno. Pri porovnani s byvalou cihlovou bytovkou opet nemam pocit, ze bych si pohorsila, starsi barak se porad nekde sypal, lokalita mnohem hlucnejsi nez soucasny panelak a reseni konstrukci takove, ze mam pocit, ze tady snad sousedy ani nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.9.14 09:08

Já jsem ta obráceně, celý život v bytě a v dospělosti do baráku a do bytu bych se vrátit nrmohla :oops: to by bylo utrpení. Ovšem ve vašem případě bych v žádném případě neinvestovala do domu, který vám neříká pane. A ještě bude řešen v dědictví na půl se sestrou, se ktetou ještě úplně nevycházíte. Do budoucna katastrofa. Do toho nikdy nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.9.14 09:21

Jak tu bylo psáno, záleží jaký je to byt a v jaké lokalitě…já bych šla z baráku hned do nějakého bytu s terasou či předzahrádkou…
na baráku samé opravy, starosti, peníze jen lítají, štve mě to a to jde o můj barák, do cizího bych neinvestovala, ani kdyby na mě tu půlku napsali…

přečti si tu pár diskuzí o dvou či více generačním bydlení a obrázek si myslím uděláš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
13.9.14 09:29

Na tvém místě bych nepřemýšlela ani chvíli a šla bych do paneláku, uvidíš jak se ti uleví. Vztahy s rodiči se zlepší. Sousedi nejsou všude špatní. Můžete si udělat protizvukové stěny a podlahy. My je máme sice v cihlovém domě, ale neslyšíme z venku ani od sousedů ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.9.14 09:54

Vyrostla jsem v domě, ale šla jsem kdysi s manželem do paneláku. Chvíli mi trvalo si zvyknout, v 1. jsme měli jednoho hrozného souseda, ve druhém bytě byli sousedé skvělí. Když jsme čekali dítě, hledali jsme větší byt, ale nakonec jsme ve stejné ceně našli malý domeček. A je fakt, že zahrádka je pro děti - a můj klid - skvělá. Hlavně vchod na ni přímo z kuchyně, takže na ně dobře vidím, i když jsem vevnitř. Ale zas jak odrostou, už to také není potřeba. Ulehčí to pár let, no… Takže já, být vámi, jdu do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
13.9.14 10:21

Tak ja vyrustala v byte a ve dvaceti se prestehovala na mrnavou vesnici do baraku, takze muzu srovnavat. Barak super, ale jenom pres leto. Nejhorsi byla zima, topili jsme krbem, coz sice bylo skoro zadarmo, ale jak clovek jel na pul dne pryc, tak pak dalsi dve hodiny mrznul, nez se barak vytopil. Dalsi nevyhoda byla blby spojeni, takze dve auta byla nutnost. Detem jsem furt delala taxikare. Ted se rozvadim a i kdyz jsem mohla v baraku zustat, sla jsem do mesta do bytu, protoze jako samotna zenska na baraku bych to nedala.
Tady maj deti vsechni blizko, ve skole jsou za par minut, kram u baraku. Nejvic se tesim na ustredni topeni. Prijdu domu a bude teplo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
13.9.14 13:14

Raději byt

Raději bych bydlela v bytě, polovinu z domu bych jednou vrazila do bydlení svých dětí, popř. umořila tím hypotéku bytu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
14.9.14 00:35

Záleží taky jak to budete řešit finančně, jestli máte našetřeno nebo hypotéku? Záleží i na lokalitě.
Já jsem bydlela kvůli práci rok v malém bytě v Praze a i když se mi občas zasteskne po tom mít všechno při ruce a koncert každý víkend, nikdy víc bych to nechtěla. Máme domeček, který pomalu rekonstrujeme podle financí, nezadlužíme se a jsme max spokojení, není rostě nad zahradu i kdyby malou. Z bytu sice můžeš vyrazit s dětmi ven, ale už je to řízené, musíš to plánovat. Takhle otevřeš dveře a děti můžou dle libost dovnitř nebo ven.

S jedním ale souhlasím neinvestovat do něčeho co ti nepatří. Na druhou stranu otázka jestli nepočkat až se malé narodí a povyroste, aby váš to ted zbytečně finančně nezasáhlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.14 00:44

Všem moc děkuji za reakce :) nakonec sme se s manželem shodli, že budem ještě chvíli šetřit, odchováme 2mládě za pomoci maminky a pak najdeme nějaký domeček blíže manželovo práci. Dojíždí 100km, je doma jen několikrát v týdnu a docela nás to ničí. To je vlastně jeden z důvodů proč bydlíme z rodičema, protože cca 15dní v měsíci sem s malou sama doma. jenže práce je natolik lukrativní a živí nás, že měnit jí je blbost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.17 00:24

Zadavatelka:jdu jen napsat, že jsme zatim s bydlením nepohnuli, objeli jsme pár baráčků, ale nic nás neoslavilo, duhé dítko oslavilo rok a v pohodě se vejdem, jen ty vztahy jsou horší a horší a těšme se, až seeneme svoje vlastní bydlení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max