Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nasla jsem tu radu snad na vsechno, tak treba se najde reseni. Sousedka si nechala nainstalovat plynovy kotel do spolecnych prostor - mistnost je zkolaudovana jako mandlovna. Nikoho se nezeptala. Kdyz jsme to zjistili (ostatni obyvatele domu - spolecenstvi vlastniku - celkem 12 bytu), vyjadrili jsme nesouhlas s takovymto umistenim kotle - ve spolecnych prostorach - a pozadali jsme majitelku, at kotel odstrani. No a ona rekla, ze neodstrani. Jak postupovat, pokud nechceme jeji plynovy kotel ve spolecnych prostorach? Diky za rady.
@olga1975 Obraťte se na město, konkrétně stavební úřad. Pokud prováděla změnu vytápění na etážové (laicky vyměnila přímotopy za kotel a radiátory), musí to jít přes ohlášku a jako sousedé se máte právo vyjádřit. Porušila toto pravidlo a protestujte. Město by mělo provést šetření a nařídit ji odstranit „závady“.
Pak ještě můžete chtít dát do zápisu na schůzi SVJ, že tolik a tolik % nesouhlasí s umístěním plynového kotle do společných prostor a dát ji čas na odstranění. Pokud lhůta projde, obraťte se na soud s žalobou.
Nejdřív bych ale zkusila stavební úřad a nahlásit, že žádné svolení nemá. Stanovy SVJ sebou, podle NOZ se hodně měnila pravidla SVJ a nevím, zda jedete ve starém nebo novém režimu.
Napadlo mi jediný ať si ji pronajme a to za pěkný peníz, abyste měli do fonfu oprav a nebo odkoupit místnost. Je tedy od ní hodně špatný, že se nezeptala všech nájemníků a začala si jednat po svém. Už v tomhle udělala chybu a velkou.
Zajímalo by mně jak by se ona tvářila, kdyby to udělal někdo z vás. Asi by byl oheň na střeše.
Pak jedině ji pohrozit soudem. To se asi teď bude špatně dávat do původní podoby.
Ano vzpomínám si jak tu píše demian. Když jsme si v bytě dělali plynové topení museli jsme mít od všech nájemníků souhlas. No, ale ostatní to už nedělali. Vše se dávalo na město atd.
Prostě se do toho opřete co nejdříve.
Diky za rady. Mame kazdy svoje topeni v byte - kazdy ma v byte kotel. Ona chtela usetrit misto v koupelne, tak presunula kotel do spolecnych sklepnich prostor (rekonstruuje byt).
S tim pronajmem nevim, jako ja bych treba taky chtela pronajmout cast spolecnch prostor:-) a zvetsit si sklep, to by chtel asi kazdy…
S umistenim jejiho kotle nesouhlasi v baraku nikdo, ja mam treba strach, je to plynove zarizeni, ohen, v prostorach kam kazdy muze. Kdyby si to dala do sveho sklepa, co si zamkne, tak to chapu, ale zabrat spolecne prostory…
Podle vseho pani tvrdi, ze bude mit vsechna potvrzeni ke kotli v poradku (spaliny, elerkrikari atd…)
Nemusi na to byt stavebni povoleni nebo ohlaska - kdyz delali otvory v podlaze (strope) na trubky, odstraneni casti izolace (polystyrenu) ze stropu sklepa…
Muze tohle delat jenom tak bez povoleni?
Oli, tam jde hlavně taky o tu bezpečnost. Má k tomu přístup každý? Tady je možnost neoprávněné manipulace.
Tak jí místnost pronajmete, ona to bude mít pod svým zámkem.
Snad Ti tu někdo poradí.
To se mi prave nelibi, ze k tomu ma pristup kazdy…
Pronajmout to ciste teoreticky muzem, ale prijde mi to nefer k ostatnim. Kdyby to tak udelal kazdy (jakoze nezepta se, zabere a vsichni mu to dodatecne schvali), tak zadne spolecne protory nebudou (ja bych taky chtela kus spolecnych prostor). A spolecne prostory se hodi, davame tam kola, kocarek, kdyz nekdo treba maluje, muze tam odlozit nabytek a tak…
Ještě mi napadlo, že bych se zeptala paní, aby mi ukázala podpisy / nebo aspoň ten můj /, že jsem souhlasila s přivlastněním společné místnosti.
My jsme museli dát na město plánek a podpisy nájemníků, že souhlasí s provedením etáž. topení v našem bytě. A to máme kotel v koupelně vlastní.
Teď se mi nchce štrachat co jsme všechno k tomu museli mít.
Já bych to tedy nenechala, protože to udělá jeden druhý si usmyslí něco jiného.
Už kvůli té bezpečnosti.
Diky.
Asi zacnem na stavebnim urade, uvidime, co nam reknou.