Plynový kotel ve společných prostorách

1132
9.9.14 19:15

Plynový kotel ve společných prostorách

Nasla jsem tu radu snad na vsechno, tak treba se najde reseni. Sousedka si nechala nainstalovat plynovy kotel do spolecnych prostor - mistnost je zkolaudovana jako mandlovna. Nikoho se nezeptala. Kdyz jsme to zjistili (ostatni obyvatele domu - spolecenstvi vlastniku - celkem 12 bytu), vyjadrili jsme nesouhlas s takovymto umistenim kotle - ve spolecnych prostorach - a pozadali jsme majitelku, at kotel odstrani. No a ona rekla, ze neodstrani. Jak postupovat, pokud nechceme jeji plynovy kotel ve spolecnych prostorach? Diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1607
9.9.14 19:21

@olga1975 Obraťte se na město, konkrétně stavební úřad. Pokud prováděla změnu vytápění na etážové (laicky vyměnila přímotopy za kotel a radiátory), musí to jít přes ohlášku a jako sousedé se máte právo vyjádřit. Porušila toto pravidlo a protestujte. Město by mělo provést šetření a nařídit ji odstranit „závady“.
Pak ještě můžete chtít dát do zápisu na schůzi SVJ, že tolik a tolik % nesouhlasí s umístěním plynového kotle do společných prostor a dát ji čas na odstranění. Pokud lhůta projde, obraťte se na soud s žalobou.
Nejdřív bych ale zkusila stavební úřad a nahlásit, že žádné svolení nemá. Stanovy SVJ sebou, podle NOZ se hodně měnila pravidla SVJ a nevím, zda jedete ve starém nebo novém režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.14 19:24

Napadlo mi jediný ať si ji pronajme a to za pěkný peníz, abyste měli do fonfu oprav a nebo odkoupit místnost. Je tedy od ní hodně špatný, že se nezeptala všech nájemníků a začala si jednat po svém. Už v tomhle udělala chybu a velkou.
Zajímalo by mně jak by se ona tvářila, kdyby to udělal někdo z vás. Asi by byl oheň na střeše.
Pak jedině ji pohrozit soudem. To se asi teď bude špatně dávat do původní podoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.14 19:27

Ano vzpomínám si jak tu píše demian. Když jsme si v bytě dělali plynové topení museli jsme mít od všech nájemníků souhlas. No, ale ostatní to už nedělali. Vše se dávalo na město atd.
Prostě se do toho opřete co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.9.14 19:47

Diky za rady. Mame kazdy svoje topeni v byte - kazdy ma v byte kotel. Ona chtela usetrit misto v koupelne, tak presunula kotel do spolecnych sklepnich prostor (rekonstruuje byt).

S tim pronajmem nevim, jako ja bych treba taky chtela pronajmout cast spolecnch prostor:-) a zvetsit si sklep, to by chtel asi kazdy…

S umistenim jejiho kotle nesouhlasi v baraku nikdo, ja mam treba strach, je to plynove zarizeni, ohen, v prostorach kam kazdy muze. Kdyby si to dala do sveho sklepa, co si zamkne, tak to chapu, ale zabrat spolecne prostory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
11.9.14 15:02

Podle vseho pani tvrdi, ze bude mit vsechna potvrzeni ke kotli v poradku (spaliny, elerkrikari atd…)

Nemusi na to byt stavebni povoleni nebo ohlaska - kdyz delali otvory v podlaze (strope) na trubky, odstraneni casti izolace (polystyrenu) ze stropu sklepa…

Muze tohle delat jenom tak bez povoleni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.14 19:32

Oli, tam jde hlavně taky o tu bezpečnost. Má k tomu přístup každý? Tady je možnost neoprávněné manipulace.
Tak jí místnost pronajmete, ona to bude mít pod svým zámkem.
Snad Ti tu někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
11.9.14 20:07

To se mi prave nelibi, ze k tomu ma pristup kazdy…

Pronajmout to ciste teoreticky muzem, ale prijde mi to nefer k ostatnim. Kdyby to tak udelal kazdy (jakoze nezepta se, zabere a vsichni mu to dodatecne schvali), tak zadne spolecne protory nebudou (ja bych taky chtela kus spolecnych prostor). A spolecne prostory se hodi, davame tam kola, kocarek, kdyz nekdo treba maluje, muze tam odlozit nabytek a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.14 22:21

Ještě mi napadlo, že bych se zeptala paní, aby mi ukázala podpisy / nebo aspoň ten můj /, že jsem souhlasila s přivlastněním společné místnosti.
My jsme museli dát na město plánek a podpisy nájemníků, že souhlasí s provedením etáž. topení v našem bytě. A to máme kotel v koupelně vlastní.
Teď se mi nchce štrachat co jsme všechno k tomu museli mít.
Já bych to tedy nenechala, protože to udělá jeden druhý si usmyslí něco jiného.
Už kvůli té bezpečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
12.9.14 06:29

Diky.

Asi zacnem na stavebnim urade, uvidime, co nam reknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí