Záleží při výběru zaměstnance na předchozí formě PP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak pokud potřebují zaměstnance na plný úvazek a najednou chce dělat jen půlku práce a na tu další musím sehnat dalšího člověka, tak asi moc dobře ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, asi jsem to špatně formulovala. Jedná se o dva různé předchozí zaměstnavatele. Jestli vám záleží na předchozí formě pracovního poměru, nebo se na to spíše nehledí při výběru nového zaměstnance. ![]()
- Citovat
- Upravit
Záleží, kolik je zájemců, jakou ten člověk má specializaci, další skutečnosti… U člověka se super profilem, prokázanou zkušeností a odborností to je fuk (může to i vysvětlit v motiváku, klasicky zvyšování vzdělání třeba, péče o nemocného, klidně i to, že za DPČ člověk bral víc než za plný HPP). Podle mě to nemusí vadit. Záleží na kontextu - pokud by to bylo problematické, tak tam bude asi i víc red flags v CV, a ty budou významnější. Jinak v poho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to teď momentálně také tak a popravdě doufám, že je to jedno. V CV ani nemusíš uvádět, jestli jsi byla u předchozího zaměstnavatele na HPP nebo DPP/DPČ.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Při výběru zaměstnance bych to nehodnotil, maximálně bych se zeptal, zda to bylo na základě preference zaměstnavatele, nebo uchazečky, a pokud uchazečky, tak jaký k tomu byl důvod a zda pominul.
Nebral bych to ale jako mínusové body, kdyby uchazečka splňovala mé představy na pozici a byla schopná věc komunikovat / osvětlit. Takže buď si připrav věty, kterýma to popíšeš, nebo to rovnou uveď do průvodního dopisu, pokud to vnímáš jako možnou překážku u pozice, na kterou se hlásíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím.
Jak prosím při náboru zaměstnanců pohlížíte na lidi, kteří po třech měsících prvního zaměstnání na HPP přejdou na cca půl roku na DPČ? Nejsem při tom na mateřské ani na pracáku.
Záleží vám na tom vůbec při výběrovém řízení?
Děkuji za odpovědi