Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den
Zajímá mne po jaké době a hlavně z jakého důvodu jste se s partnerem brali
Jsem asi naivní, když si myslím, že ještě existují muži, kteří se chtějí ženit čistě z lásky a né proto, že buď spolu ti dva dlouho žijí, tak tedy se vezmnou, nebo čekají miminko..atd:? Mám na mysli, když se chlap zamiluje a aniž by k tomu byl jakýkoli jiný důvod, jen to, že se zamiloval a nemá si co rozmýšlet
Děkuji za příspěvky a přeji hezký den ![]()
My jsme spolu 9 let a nejsme svoji..svatbu planujeme, ale nijak na to nechvatame..stastni jsme i tak..me osobne spis stve, ze mame kazdy jine prijmeni..muz a deti po nem a ja sve..ale o svatbe jsme mluvili uz pred detma, ze se jednou vezmeme,..jen tomu nechavame volny prubeh a az se nam bude chtit,tak do toho prastime..myslim si, ze pokud se dva miluji,svatba ani neni nijak dulezita..dulezite je citit,ze ten druhy o me stoji a miluje me..svatba je jen takove stvrzeni te nasi lasky..
Tak my jsme se brali před 4 lety po třech letech a celkem mladý…manžel o tom mluvil dlouho, já jsem se nikdy moc vdávat nechtěla, ale pak jednou přišel ráno z nákupu, v ruce kytku v druhý rohlíky
a v kapse prstýnek a požádal mě o ruku
nešlo říct ne ![]()
My se budeme brát z čisté lásky
![]()
na podzim 2010 jsme se v 5. ročníku seznámili a začali spolu chodit, v květnu 2011 jsme spolu začali bydlet a od té doby vtipkovali o svatbě. Jeho sestřenka se vdávala a tam už jsme byli rozhodnutí, že se určitě chceme vzít. Oba se shodneme v názoru, že nechceme mít přechozený vztah. Máme chvíli po vystudování, takže takový ten nový život chceme začít spolu a se vším všudy najednou ![]()
V září mě požádal o ruku - očekávaně a já řekla ano a 25.8.2012 se budeme brát
![]()
A bereme se z čisté lásky… ačkoli teda už spolu máme baráček a od srpna jsme plánovali a snažili se o miminko. Ale prvotní a pro nás nejdůležitější impuls ke svatbě je to, že chceme být spolu ![]()
Brali jsme se po 5-ti měsících vztahu a důvodem bylo moje neplnované těhotenství.Tenmkrát bylo nemyslitelné,že když partnerka otěhotní,tak spolu ti dva budou žít bez svatby.
Naštěstí vše dopadlo úžasně-jsme spolu 21 let,hrozně šťastní,synovi bude 21 let,studuje vš,dceři je 18 let,studuje střední školu.A nám je 40 a 45 let a užíváme si života,který je úžasný.
Tak samozřejmě z lásky.
Aspoň doufám.
Prostě jsme cítili, že chceme být spolu všechny další dny v dobrém i zlém. Jé, to zní jako fráze… A to jsme si slíbili. Známost „přechozená“ nebyla (brali jsme se po necelých dvou letech), těhotná jsem nebyla a majetná taky ne. ![]()
Manžel si mě chtěl vzít snad už po půl roce
manžel je hodně rodinný typ
Vzali jsme se po 4 letech a opravdu z lásky.
Mimčo plánujeme tak cca za rok, což bude tak po 3 letech manželství.
APuccelli: Něco takového jsem měla na mysli
A moc hezky si nazvala „přechozený vztah“. Beru věci tak, že pravý čas na všechno netrvá věčně a po určitě době už určité věci ztrácejí ten správný význam nebo jinak bych to napsala, že zkrátka už z nich člověk není tolik odvázaný.. ![]()
Tak my jsme se brali z lásky
po 2 letech vztahu
a myslím, že se milujeme čím dál tím víc
zatím..
a snad napořád ![]()
My se brali po třech letech z lásky
2,5 roku jsme už spolu bydleli, překonali jsme jeden málemrozchod a pak se vzali. Taky z důvodu, že jsme už výhledově pokukovali po dítku a chtěla jsem mít sjednocené příjmení
Jsem stará konzerva, nechtěla jsem dítko za svobodna ![]()
Veruuusch píše:
Hezký denZajímá mne po jaké době a hlavně z jakého důvodu jste se s partnerem brali
Jsem asi naivní, když si myslím, že ještě existují muži, kteří se chtějí ženit čistě z lásky a né proto, že buď spolu ti dva dlouho žijí, tak tedy se vezmnou, nebo čekají miminko..atd:? Mám na mysli, když se chlap zamiluje a aniž by k tomu byl jakýkoli jiný důvod, jen to, že se zamiloval a nemá si co rozmýšlet
Děkuji za příspěvky a přeji hezký den
Ahojky,
svého muže jsem poznala díky kámošce.2 roky jsme se neviděli.Potom nás svedla dohromady úsměvná hystorka,kdy do krámu kde jsem pracovala přišla jeho mamina,což já nevěděla
a stropila tam výstup.Druhý den přišel on a od té doby jsme spolu začali chodit.Brali jsme se po půl roce
zamilovaní až po uši.Bude to 6let .
Příspěvek upraven 20.01.12 v 08:22
Jsme spolu z lásky 11 let, žijeme spolu 10 let a vzali jsme se před 3,5 lety kvůli dětem a majetku.
Patřím k těm lidem, co pro ně svatba není tak důležitá. Je fajn, že už nemusím řešit, že to je přítel a ne manžel, že se jmenujeme všichni stejně. Ale hlavně kvůli těm dětem. Jinak se nic nezměnilo. Možná mám takový lepší pocit, ale nevím jak to vysvětlit. ![]()
CokeLady píše:
Jen ještě dodatek: Je to každého věc a ať si každý dělá co chce, ale nelíbí se mi označení „Přítel mě odvezl do porodnice“, „Přítel šel s prckem ven“ - prostě táta od mimča má být manželem mámy. Přítel je hrozně moc divný.Každej přece ví, jak se rodí děti - po svatbě (z Jak vytrhnout velrybě stoličku)
Naprosto souhlasím !
mě si manžel taky chtěl vzít už po půl roce
Po půlroční známosti jsem dostala prstýnek a za další půlrok byla svatba. Z lásky.
Tenkrát mi řekl: nejdřív ať je tady na skříni modrej diplom, pak se vezmeme a pak miminko. No a bylo to přesně tak
Červen promoce, září svatba, v listopadu jsem otěhotněla