Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, mám otázku - mám doma plastové kojenecké lahve od Tommee Tippee, malý mi z jiných dudlíků nechce pít. Ale měl nějaké střevní obtíže a doktorka mi doporučila skleněnou nebo nerezovou lahvičku. Myslíte, že ten plast je špatný? Lahvičky samozřejmě myju a používám parní sterilizátor do mikrovlnky. Dudlíky jsem po cca 2 měsích vyměnila. Najdu o tomto tématu někde nějaký článek? Po jaké době lahvičky vyměňujete za nové?
A mudr je staršího vydání, že??
TP jsou super značka a echt kvalitní, když sterilizuješ, není co řešit
@Krkael píše:
Ty jo, tak já používám jen Calmu pro kojený děcka, a tu jsem tea ještě neměnila za 8 měsíců ani jednou, po každým použití ji umeju tím sajrajtem na dětský lahve a zeleninu a neřeším, občas projedu sterilizátorem… Ale tead že by měl materiál lahve vliv na chuť/nechuť k jídlu dítěte, tak to slyším prvně![]()
nejde o chut, ale o strevni problemy…
@Krkael píše:
Ty jo, tak já používám jen Calmu pro kojený děcka, a tu jsem tea ještě neměnila za 8 měsíců ani jednou, po každým použití ji umeju tím sajrajtem na dětský lahve a zeleninu a neřeším, občas projedu sterilizátorem… Ale tead že by měl materiál lahve vliv na chuť/nechuť k jídlu dítěte, tak to slyším prvně![]()
Nejde o vlivu materiálu na chuť, to on právě z těchto lahviček pije suprově. Jde o to, jestli se ten plast může nějak časem opotřebovat a jestli tam třeba nezůstávají nějaké zbytečky mléka. Je pravda, že mám lahvičky vevnitř trošku poškrábané od mytí houbičkou.
@jizvíková píše:
nejde o chut, ale o strevni problemy…
Jo počkej, jakože problém není v tom, co obsahuje lahev, ale v tom, že ji zakl. „špatně“ myje a tím pádem má dítě problémy? Ahá, já si sedím na vedení.. No, takže se vyjádřím k tomuhle - přijde mi to jako totální kravina, pokud lahve myješ a ještě i sterilizuješ, tak to tím určitě nebude.
@lada.mullerova
mame lahvicky TP uz nejakych 15 mesicu, maly z nich pije celou dobu, od jeho 5 tydnu doted. absolutne bez problemu.
ale mi v porodnici taky rikali, ze pro ty uplne nejmensi by dali sklenene lahvicky. oni to vidi na masivni pouziti, ze proste sklenene vydrzi i stonasobne vyvarovani a jsou jak nove. ale to pry to je spis „pocitove“, ze nezajdou. pri spravne udrzbe jsou bezpecne vsechny.
jen edit pro upresneni: mame 15 mesicu stejnou znacku, lahvicky pravidelne menim za nove…
Příspěvek upraven 08.01.14 v 18:52
@jizvíková píše:
A mudr je staršího vydání, že??
TP jsou super značka a echt kvalitní, když sterilizuješ, není co řešit
Právě že jsem z lahviček nadšená. Zkoušela jsem Avent a ještě nějakou z DM, ale z těch jiných dudlíků mi malý prostě nepije a čeká na svoji TP ![]()
@Krkael píše:
Jo počkej, jakože problém není v tom, co obsahuje lahev, ale v tom, že ji zakl. „špatně“ myje a tím pádem má dítě problémy? Ahá, já si sedím na vedení.. No, takže se vyjádřím k tomuhle - přijde mi to jako totální kravina, pokud lahve myješ a ještě i sterilizuješ, tak to tím určitě nebude.
Jooo, přesně takhle je to myšleno ![]()
@lada.mullerova píše:
Nejde o vlivu materiálu na chuť, to on právě z těchto lahviček pije suprově. Jde o to, jestli se ten plast může nějak časem opotřebovat a jestli tam třeba nezůstávají nějaké zbytečky mléka. Je pravda, že mám lahvičky vevnitř trošku poškrábané od mytí houbičkou.
Jj, už jsem pochopila ![]()
@Krkael píše:
Jj, už jsem pochopila
Já to právě slyšela prvně, že by se lahvička měla po čase vyměnit a že sklo a nerez je lepší z hygienických důvodů, tak proto se ptám
Čím myjete lahvičky? Já právě používám obyč Jar a klasickou houbičku na nádobí.
@lada.mullerova píše:
Já to právě slyšela prvně, že by se lahvička měla po čase vyměnit a že sklo a nerez je lepší z hygienických důvodů, tak proto se ptámČím myjete lahvičky? Já právě používám obyč Jar a klasickou houbičku na nádobí.
No a to se právě používat nemá… Jestli tam nezůstává třeba ten jar, těžko říct. Já používám od Farlinu mýdlo na zeleninu a dětský lahve, vyloženě tak se to jmenuje. http://www.lekarnaexpres.cz/…62432004.jpg?…
@lada.mullerova
ja myju jen cistou vodou a vyvaruju. jednou za cas pak vydrbu pripravke od NUK specialne na detske lahvicky.
http://detske-lahve.heureka.cz/…56261-380ml/
@Krkael píše:
No a to se právě používat nemá… Jestli tam nezůstává třeba ten jar, těžko říct. Já používám od Farlinu mýdlo na zeleninu a dětský lahve, vyloženě tak se to jmenuje. http://www.lekarnaexpres.cz/…62432004.jpg?…
Tak to slyším poprvé
Dá se to koupit i někde v drogerii nebo tak?
@lada.mullerova píše:
Tak to slyším poprvéDá se to koupit i někde v drogerii nebo tak?
Jo tak to nevím, já to kupovala v SAM baby - a dělá to myslím i NUK ![]()