Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prosím o rady a zkušenosti.
Budu pořizovat monitor dechu. U prvního jsem měla Nanny od Jablotronu a byla jsem spokojená. Teď ale přemýšlím, co zvolit. Na trhu je celkem dost modelů (nevím, zda byly i před 6 lety, ale to jsem o tom tolik nepřemýšlela a pořídila porodnicí doporučovanou Nanny) a i třeba monitory typu Respisense, které jdou použít i v kočárku nebo autosedačce. Na druhou stranu u těchto přenosných jsem načetla, že třeba za jízdy v autě snímají spíš drncání v autě, než dýchání mimča, čili to stejně tu službu neplní.
A teď k dotazu: jedná se mně především o použití v kočárku, kdy dítě bude spát venku na zahradě v kočárku. Nechci přenášet monitor z postýlky, do kočárku (ani nevím, zda by se vešel), případně do další postýlky v bytě. Myslím si, že ty statické na to časté přesunování asi nebudou dělané. Jakou máte zkušenost, jak jste řešily Vy?
Nejedná se mně o nějaké procházky s kočárem, protože pracuji a budu i po porodu, čili doufám, že dítko bude hodné a spavé (snad jsem si nepřivolala ubrečeného nespáče) a já budu moci postavit kočár na zahradu na dohled a udělat něco do práce.
Jak jsem to řešila já? Monitor měla v postýlce a víc jsem neřešila. Ono venku ti to bude snímat vítr atd., takže i kdyby tam dítě nebylo, bude to hlásit (pokud nebude absolutní bezvětří), že je dítě OK. Podle mě blbost, nehroť to tak. Jsou matky, co monitor nemaj a žijou, natož mít v každé postýlce jeden
A co teprv ty matky, co měly děcka před X letama. A taky se to neposr…
@Krkael čili přímou zkušenost s použitím monitoru dechu do kočárku nemáš?
No tak pak treba monitor dechu na plenku (Snuza), ale nevim no, monitor do kocarku uz mi prijde jako prehanka ![]()
Ahoj, já jsem měla u monitoru dvoje desky, takže jsem v druhé postýlce měla druhé desky a přenášela jsem jen jednotku. V kočárku jsem to neřešila, ale já jsem teda jezdila spíš na procházky a doma se pak malý budil po pár minutách, protože bych vyspalý.
Jak budou ty přenosné fungovat v autě netuším, ale v tom kočárku na zahradě by to mělo být v pořádku, jen jestli ti tam bude drobek spát.
Taky by me nenapadlo davat monitor do kocarku
my ho nemeli vubec. Z male jsem mela chuvicku kdyz spala venku a chodila nakukovat ![]()
Pro stojící kočár leda ten na plenku no. Přehazovat nannynu je opruz. A možná by se ani do kočáru pořádně nevešla- má být na rovném povrchu.
A jak píše krkael- zafouká vítr a už máš otřesy. ![]()
@Aspera jakou jsi měla značku monitoru? Dvě desky byly v základní výbavě? A myslíš, že by se ta deska vešla do kočárku? Já už si to totiž vůbec nepamatuju, jak byl ten snímač pod matraci velký.
@ana11 Osobní ne, známá dceru s monitorem i vozí a účel to stejně neplní, páč se kočár hejbe, jak s větrem, tak s chůzí, tak když kolem projde člověk. Za mě totální přeháňka a kravina. Nehledě na to že když dítě zavřeš na zahradě a bude se ti dusit, monitor ti taky nezahvízdá, páč bude snímat pohyb. Si rač pořiď chůvičky s kamerou.
@Krkael chůvy asi pořizovat budu, ale asi ne s kamerou, to zas přijde zbytečný mně. Každopádně tyhle „mouchy“ monitorů přímo na dítě (nebo plenku) jsou blbé. Myslela jsem, že na to je trochu spoleh a nebudu muset řešit dvě postýlky a v podstatě spací statický kočár venku jeden po druhém ![]()
V kočárku deska dost často blbne, stačí jakýkoliv pohyb a bere se to jako nadechnutí, tzn. že se s ním pak nedá jet, houpat, nemůže foukat, aby se kočárek hnul atd… Já měla do kočárku ty monitory na plínku. Známým přestala dýchat holčička právě v kočárku na zahradě a já díky dvojkám monitory měla, takže ze začátku na plínku i doma, pak každá svou desku v postýlce a na plínku na ven a do autosedaček!!! Ale můj táta má diagnostikovanou dechovou apnoe a spí s přístrojem, tak to ani jinak nešlo a do teď mam husinu, když si vzpomenu na houkání monitoru ![]()
@ana11 Hele a ty budeš mít nedonošence nebo z jakýho důvodu to TAKHLE moc prožíváš?? Já jsem teda v některých věcech taky cíťa, monitor jsem taky měla (teď ho zapínám dkyž si vzpomenu), ale tohle mi přijde opravdu už jako extrém. Aby byl monitor v košíku, v postýlce a hlavně v tom kočárku, to mi příjde (nezlob se na mě) jako totální konina ![]()
@ana11 píše:
@Aspera jakou jsi měla značku monitoru? Dvě desky byly v základní výbavě? A myslíš, že by se ta deska vešla do kočárku? Já už si to totiž vůbec nepamatuju, jak byl ten snímač pod matraci velký.
dvě desky má Babysense. Deska do kočárku rozměrově vleze.
ale přiklonila bych se k názoru většiny, že dávat monitor dechu do kočárku je holý nesmysl. No však uvidíš sama ![]()
@Krkael píše:
@ana11 Hele a ty budeš mít nedonošence nebo z jakýho důvodu to TAKHLE moc prožíváš?? Já jsem teda v některých věcech taky cíťa, monitor jsem taky měla (teď ho zapínám dkyž si vzpomenu), ale tohle mi přijde opravdu už jako extrém. Aby byl monitor v košíku, v postýlce a hlavně v tom kočárku, to mi příjde (nezlob se na mě) jako totální konina
Tvůj názor Ti samozřejmě neberu. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, protože nemám potřebu se tu hájit. Chtěla jsem jen názory na funkčnost monitoru dechu v kočárku, nikoliv na to, jak MOC to prožívám. Každopádně ale chápu, že jsem na emiminu, však já jsem tím balastem k potřebným informacím prokoušu ![]()
Já jsem teda monitor neměla žádný, protože je to jen obrovská mediální masáž a účinek proti SIDS nulový. Na západě už se to moc nepoužívá, tak nám to výrobci samozřejmě cpou ve velkém sem.
Ale moje známá je velmi úzkostlivá a tak ho měla taky všude a na té zahradě to prý fakt smíná spíš ten lehký pohyb při větru - testovala to tak, že tam vůbec neměla dítě, jen panenku a při větru ji to nehoukalo.