Monitor dechu do kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2502
8.1.14 12:09

@Verunecka289 Takze v zaparkovanem kocarku venku (treba terasa v zavetsi) by to melo byt v pohode, jo?

Ja si chci totiz babysense pujcit, a kdyz uz ma ty dve desky tak bych jednu soupla do kocarku aspon do doby, nez zacne mimco cestovat v postylce a budou uz tam potreba dve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
8.1.14 12:33

@ana11 měla jsem Respisence - ten starší model praskal, jak někdo psal, taky se nám stalo, ale vyreklamoala jsem, dostali jsme už ten nový a bez problémů… je třeba se naučit ho dávat na správné místo - aby nepadal, správně naléhal atd.. nemusí být přímo na těle, kamarádka ho dávala na bodýčko, měla takovej pásek, který dávala na oblečení a za to zahákla… já přímo na plenu, jen je dobrý si opravdu najít místo, kde nebude klouzat atd :pankac: ASi jsem byla úzkostlivější, ale taky jsem líp spala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
8.1.14 12:35

@Tanulkaa já myslím že jo, malej občas spával na dvoře a ten je víceméně krytej a když sme ho vyndali a nevypnuli monitor, normálně začal pípat :nevim: i třeba na procházce když usnul sem ho zapínala, jasný že když sem u kočáru nebyla, měla sem ještě i chůvičku, ale nemyslím si, že by to bylo zbytečný, jak tu někdo psal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
8.1.14 14:52
@Cuddy píše:
No, tak ono je si potreba ujasnit, zda clovek vubec monitor dechu chce nebo ne. A pokud ano, tak proc ne do kocarku? Jasny, bydlet v byte, kde aby bylo dite venku, tak musim chodit po okoli, tak to je asi zbytecnost. Ale kdyz clovek bydli v dome, v momente, kdy dite v kocarku usne, tak ho zaparkuje pod oknem a jde si po svem, tak to smysl dle meho ma. Pak je to totiz stejne, jako kdyby spalo v byte v postilce s monitorem. A pak cloveka zajimaji zkusenosti tech zkusenejsich s touto situaci. Kdyz nekdo napise, ze bude snimat vitr, reknu si ok, jiste najdu na sve zahrade misto, kde bude foukat co nejmene apod. Jako proc mit monitor v noci a nemit ho pres den, kdyz male miminko spi hodne casto?

naprostý souhlas. Myslím, že se zakl. nelíbí, že jí tu někteřé furt tvrdí jak je přehnaně úzkostná. To by byla každá co má monitor doma v postýlce, protože nevidím rozdíl mít dítě přes den tři hodiny spící v postýlce nebo spící stejný čas ve stojícím kočárku na terase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
8.1.14 14:54

A jinak k dotazu nevím, bohužel nemám vyzkoušeno, ale chápu smysl dotazu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
8.1.14 15:06

@ana11 u první dcery jsem monitor neměla. U druhé jsme to řešit museli. Narodila se předčasně s následným předáním do inkubátoru na kyslík…Monitor mít musí. Takže máme babysense. Jedna deska je stabilně V KOČÁRKU a druhá v postýlce. Malá spí přes den v kočárku. Takže uspím, zaparkuju kočárek, zapnu monitor, odcházím. Nevidím nic hloupého na používání monitoru v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
8.1.14 17:05

Taky patřím k těm, co nevidí nic špatného na používání monitoru dechu (respektuji, že někdo to považuje za absolutní nesmysl a nepoužíval by ho, ani kdyby ho dostal zadarmo).
Nechtělo se mi přenášet či převážet desky monitoru z postýlky (měli jsme Angelcare AC 1100 později hodně využitý jako videochůvička), v kočárku (samozřejmě stojícím na bezvětrném místě) jsem používala monitor Snuza Halo připevněný přímo na plenku a byla jsem absolutně spokojená. Samozřejmě při manipulaci s dítětem se může ten gumový jazýček, co snímá pohyb, odklonit od bříška dítěte a způsobit poplach, ale to se mi nestávalo, položila jsem dítě, uspala, zaparkovala kočár a zapla monitor (šlo to i přes oblečení zmáčknout příslušné tlačítko (je z boku toho přístroječku). Hojně jsem ho používala i v postýlce, když jsme jeli někam na víkend či dovolenou, desky klasického monitoru jsou přeci jen dost citlivé a náchylné na poškození, navíc snad pro všechny doporučují položit na rovnou desku, nejen na rošt postýlky, takže mobilní Snuza mi přišla opravdu dost praktická. Jo a volně položená zapnutá v kočárku, který stojí a nikdo a nic s ním nehýbe, hlásí poplach (právě osobně vyzkoušeno). Desky monitoru jsou citlivější (pohyb musí zachytit přes matraci),takže předpokládám, že pohyb zachytí i při pohybu celého stojícího kočárku způsobeného třeba mírným větrem, ta Snuza a jí podobné se dotýkají bříška dítětě a pohyb snímá ten gumový jazýček, takže drncání kočáru, kdy se natřásí i dítě, by taky vyhodnotil jak pohyb, ale mírné zakývání kočárku ve vánku už hůř. V jedoucím autě předpokládám bude snímat pohyb dítětě způsobený jízdou a ne dýcháním, tam jsem proto nepoužívala. Teď u druhého to mám v plánu praktikovat stejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
8.1.14 18:07

@Lolllo taky jsem to rak delala a nevidim na tom nic spatneho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.6.14 11:58

Ahoj, tak jak jste vyřešily? Já chci koupit Angelcare 2v1, nevím ale, jestli se desky dají používat zvlášť. Měli jsme Nanny, jednu v postýlce a jednu v kočárku, malá spinkávala v kočárku na terase nebo ve vstupní chodbě a snímal v pohodě. Jenže teď čekáme druhé a potřebujem i druhou chůvičku.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.16 13:30

monitor dechu Respisense

Ahoj, zvažuji nákup monitoru dechu čistě do kočárku. V postýlce máme Babysense, ale malá je venkovní spáč, přes den vydrží v kočárku spát 5 hodin tahem. Zajímají mě zkušenosti s monitorem dechu Respisense, myslíte, že je na něj spolehnutí v tom ohledu, že kdyby foukal vítr, nesnímal by falešně? Původně jsem zkoušela dat druhou desku Babysense do kočárku a kočárek do závětří, ale bohužel monitor snímal i velmi slabý vánek, když byl kočárek prázdný. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
29.8.16 13:46

@BukováVíla trochu OT - já kupovala monitor kvůli prvnímu dítěti a byla jsem za něj přeš´tastná, byla velký spáč a já se díky tomu taky v klidu vyspala..teď mám druhé dítě, monitor leží ladem..dítě spát nechtělo, zkoušeli jsme všelicos, zabrala až hačka..takže mi visí skoro od narození navěšená nad postelí ve vaku u stroup…na strachování se nemám čas, bývám z dětí kolikrát tak KO že jsem ráda, když je ticho a spíííím naprosto bezstarostným spánkem…což bych si u prvního dítěte nedokázala bez monitoru představit… (to jen tak na okraj, jak to život přinesl a jak tě zkušenost otříská, a neřešíš pak věci, přes které by dřív nejel vlak) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
29.8.16 14:05

@reinkarnace :lol: Vím, jak to myslíš. Malý sice spinká v postýlce, ale monitor si vzpomenu zapnout asi jen, když jdu spát a to jen proto, že ho mám před obličejem, když si lehnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.16 14:31

@reinkarnace No tohle není mé první dítě, přesto některé věci nepodceňuji. Když byla první dcera miminko, v sousedství zemřelo na SIDS naprosto zdravé donošené dítě, které mělo už téměř rok. Takže tak to život přinesl a tahle zkušenost mě naučila, že přes některé věci by vlak prostě jet neměl. Samozřejmě chodím malou pravidlelně kontrolovat, ale ráda bych měla jistotu. Jestě mě napadla jedna otázka, když bude malá spát se mnou v posteli, nebude monitor snímat třeba můj pohyb? Trošku mě vrtá hlavou, na jakém principu ty monitory do plínky vlastně fungují. Samozřejmmě je mi jasné, že snímají pohyb bříška miminka, ale nemůže snímání ovlivňovat třeba můj pohyb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
29.8.16 14:37

@BukováVíla jistěže bude snímat tvůj pohyb ;) ale to tě moc neuklidním…(a za mě bohužel co se má stát se stejně stane a některé věci neovlivníš dřív nebo později)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.16 14:58

@reinkarnace Na stránkách výrobce jsem se dočetla, že je Respisense vhodný právě v těch případech, kdy miminko sdílí postel s rodiči, nebo pro dvojčátka spící v jedné postýlce. Akorát si říkám, jestli to není klamavá reklama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí