Z milenky partnerkou a macechou

1145
19.1.24 06:58

Z milenky partnerkou a macechou

Zdravím.

Na konci října se mi zčistajasna změnil pohodový rodinný život… manžel se přiznal k měsíčnímu paralelnímu vztahu, ve kterém je až po uši. Máme dvě děti - 1 rok a necelé 4 roky. Manžel si vybral ji místo rodiny, odstěhoval se na druhy konec republiky, je smyslů zbavený, za detmi jezdí 1× za 2 týdny do spolecneho bytu. Vše řeším s právníky, majetek, rozvod, budeme se stěhovat s detmi atd. Děti budu mít ve výhradní peci já s rozšířeným stykem otce… a teď o co jde… mám strach z toho, že s našimi detmi bude časem i ona (manžel naštěstí na základě dohody ještě nikoho neseznámil), je mi to šíleně nepříjemné a nemyslím si o ni (logicky) nic dobrého, o manželovi také ne, ale jako otec vždy fungoval.

Jak jste zvládli/y fungování v takové situaci? Jaké jsou vaše zkušenosti s takovými ženami?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12605
19.1.24 07:16
@Usmev_E píše:
Zdravím.

Na konci října se mi zčistajasna změnil pohodový rodinný život… manžel se přiznal k měsíčnímu paralelnímu vztahu, ve kterém je až po uši. Máme dvě děti - 1 rok a necelé 4 roky. Manžel si vybral ji místo rodiny, odstěhoval se na druhy konec republiky, je smyslů zbavený, za detmi jezdí 1× za 2 týdny do spolecneho bytu. Vše řeším s právníky, majetek, rozvod, budeme se stěhovat s detmi atd. Děti budu mít ve výhradní peci já s rozšířeným stykem otce… a teď o co jde… mám strach z toho, že s našimi detmi bude časem i ona (manžel naštěstí na základě dohody ještě nikoho neseznámil), je mi to šíleně nepříjemné a nemyslím si o ni (logicky) nic dobrého, o manželovi také ne, ale jako otec vždy fungoval.

Jak jste zvládli/y fungování v takové situaci? Jaké jsou vaše zkušenosti s takovými ženami?

Děkuji.

Tak s tim nic nenadelas a vubec si nedokazi predstavit dohodu co to zakazuje. A treba bude taky fungovat jako fajn macecha :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
19.1.24 07:16

Veci, ktere nemuzu zmenit, beru tak jak jsou. To je za me jediny mozny způsob. Idealne si v tom najit něco pozitivního, i treba trochu na sílu.
Protoze tim, ze se budes užírat, nedej boze škodit, tim to uplne nevyřešíš, jen budes delat bordel v hlave sobe i detem :hug:
Muj ex milenu stihl i oplodnit, nez s tim vysel na světlo. Jsou to vic nez ctyri roky, porad jsou spolu. Ze zacatku jsem bojovala jen z toho smeru, ze pani mela jiny nahled na výchovu a vzhledem ke stridavce sem trochu brousila hrany, tlakem na ex, at si dámu zklidní, nebo přijde o syna.
Beru to tak jak to je. Svoje pocity vůči ní sem si rozebrala s kamarádkama u vína.
Ty ji nikdy nemusíš potkat. Ale seznameni s detmi, na to se priprav, s tim nemůžeš dlouhodobě bojovat. Treba bude v pohodě.

Moje vlastni macecha je taky dobrá duše, s mym tatou je pres dvacet let, a vzdy tu byla a je, kdyz se segrou něco potřebujeme. Rozrostla se mi diky ni rodina i o dalsi dva sourozence :srdce:
Chapu, ze ted je to čerstvé, ale nic se neji tak horké, jak se uvaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
19.1.24 07:18

No budeš si muset bohužel zvyknout.. :( nic jiného s tím dělat nemůžeš. protože i otec má nárok na styk s dětmi a je jednou jestli u toho bude kamarád z práce nebo současná přítelkyně…

• Citovat
  • Upravit
2727
19.1.24 07:28
@Usmev_E píše:
Zdravím.

Děkuji.

Já, nemám moc dobré zkušenosti s tou paní.
Když bylo synovi 5 let, řekla mu, že Ježíšek neexistuje. Chtěla ho fackovat. Nadávala do spratků. Že jí máme " vypadnout z baráku", dům byl přitom mých rodičů, a další perly. Řešila jsem to s bývalým. Syn se s ní už nestýká.
Ona je trochu blázen, tak doufám, že je rarita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
19.1.24 07:37

Mám za sebou něco podobného. Jsem teď rozvedená s EX. Ten má nějakou novou slečnu, mohla by být jeho dcera.
EX děti víc jak půl roku neviděl, nekomunikuje, nechce.
Já bych byla radši, kdyby děti vídal, a to i s ní. Já té jeho současné nemám za zlé, že si ho našla. Mám teď mnohem lepší život bez něj, na tu něveru jsou stejně vždycky dva. Spíš je idiot on, že zblbnou mladou holku, vykašlal se na děti.
Věř mi, je mnohem lepší zájem otce i s novou paní než nezájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
19.1.24 08:27

Vim, ze to ted boli, ale otazka je, proc nechces, aby se s ni deti vidali?
Chapu asibted ze zacatku, protoze nejsou spolu dlouho, ale za par mesicu by uz by to asi bylo ok. Pokud ta pani/slecna se bude chovat k tvym detem dobre, tak proc ne?
Vezmi si to z druhe strany, ty az nekoho ootkas, a ex byvti zakazoval, aby se deti vidali s tvym novym pritelem, taky by se ti to asi nelibilo.
A kdyz si deti tvuj ex vezme treba na vikend/tyden, ty budes mit cas jen pro sebe, ktery ti urcite prijde vhod. 🤗 🤗 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.1.24 08:28
@Usmev_E píše:
Zdravím.

Děkuji.

NO, pocitově to chápu, měla jsem to stejně. Čistě racionálně - větší morální problém je ten otec. Toho stejně dětem kvuli tomu nevezmeš a ani by to nebylo správně. Ostatně, kdyby kvuli morálce se něměly děti stýkat s osobami, které podvádí, tak jsou polovina dětí sirotci.
Prostě jsem fungovala přes hlavu, nemá smysl dělat zlo, neprospěje to kromě tvého momentálního upuštění páry ničemu, už vůbec ne dětem.
Ex měl na štěstí máslo na hlavě, takže se s ním šlo dohodnout( on zas věděl, že když nebude dělat naschvály, tak já nemám problém házet klacky pod nohy a s dětma můžeme mít společnou péči. Dohodli jsme se, že půl roku ona s dětma nebude. Ale nejde to držet věčně. Takže ted už s nima samo je. Nijak zvlášt jí nemilují, ona je taky ne. Ale myslím, že se tolerují, respektují. A tak nějak mi to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
19.1.24 10:16
@Usmev_E píše:
mám strach z toho, že s našimi detmi bude časem i ona … je mi to šíleně nepříjemné …
  • Je naprosto bezvýznamné z čeho Ty máš strach.
  • Je naprosto bezvýznamné co je Ti šíleně nepříjemné.

Nezabývej se záležitostmi, které nemůžeš nijak ovlivnit (a které se dokonce ani ještě nestaly).

Nefantazíruj a zabývej se tím, co musíš udělat a zařídit teď. Každý právník Ti řekne, že dohodu o dětech a o rozdělení majetku je nejlépe sepsat co nejdřív, dokud manžel se cítí provinile a dokud ho nextka nestačila zpracovat.

Pokud bys chtěla manžela a jeho nextku poškádlit, trvej na střídavé péči. Nextka mu v tom případě nejspíš dá brzy kopačky (pokud ta žena není anděl se dvěma křidýlky na zádech).

Příspěvek upraven 19.01.24 v 10:25

• Citovat
  • Upravit
81480
19.1.24 10:20
@Tala20 píše:

Nezabývej se záležitostmi, které nemůžeš nijak ovlivnit (a které se dokonce ani ještě nestaly).

Nefantazíruj a zabývej se tím, co musíš udělat a zařídit teď.

Pokud bys chtěla manžela a jeho nextku poškádlit, trvej na střídavé péči. Nextka mu nejspíš brzy dá kopačky (pokud není anděl se dvěma křidýlky na zádech).

To si nemyslim. Ty nextky milenky bývají dost urputné a drží se těch chlapů zuby nehty. Je to i logické - prostě zoufalky, co nemají na ot si sehnat normálního nezadaného chlapa, takže když ho pak urvou, tak se ho pak drží jak ho.vno košile. Sice spokojené nejsou, ale tak si to chodí odplakat na sociální sítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
19.1.24 10:22
@Tala20 píše:

Nefantazíruj a zabývej se tím, co musíš udělat a zařídit teď. Každý právník Ti řekne, že dohodu o dětech a o rozdělení majetku je nejlépe sepsat co nejdřív, dokud manžel se cítí provinile a dokud ho nextka nezpracovala.

Pokud bys chtěla manžela a jeho nextku poškádlit, trvej na střídavé péči. Nextka mu v tom případě nejspíš dá brzy kopačky (pokud ta žena není anděl se dvěma křidýlky na zádech).

Příspěvek upraven 19.01.24 v 10:21

Stridavku určitě nechci. Ona už dvě děti má, ve střídavé peci. Otázka je, jestli ji naše děti budou vadit, zatím se ukazuje tak, že se na ně moc těší a chce s nimi jet i v létě na dovolenou. Ale máte pravdu.. nechám to plynout a budu to řešit, až to nastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
19.1.24 12:02
@Usmev_E píše:
Stridavku určitě nechci. Ona už dvě děti má, ve střídavé peci. Otázka je, jestli ji naše děti budou vadit, zatím se ukazuje tak, že se na ně moc těší a chce s nimi jet i v létě na dovolenou. Ale máte pravdu.. nechám to plynout a budu to řešit, až to nastane.

Je celkem jedno, jestli stridavou peci chces nebo ne. Pokud si o ni otec zazada, az budou deti starsi, a nebudou proti tomu objektivni duvody, dost pravdepodobne ji soud schvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
19.1.24 12:12
@HappyPotato píše:
Je celkem jedno, jestli stridavou peci chces nebo ne. Pokud si o ni otec zazada, az budou deti starsi, a nebudou proti tomu objektivni duvody, dost pravdepodobne ji soud schvali.

On ji taky nechce. Navíc je na druhem konci republiky. :) co bude za pár let je mi jedno… mně se stridava pece nelíbí, otec ať je s nimi kdykoli bude chtít. Ale to ať si každý resi po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
19.1.24 12:20

Šlo mi jen o to, jak si vnitřně nastavit, ze ta osoba od manžela, bude s detmi, jelikož je to teď velmi složité. Manžel odesel, protože ho nebavil rodinny život.. takže velký šok. Jinak jsme velké problémy neměli. Ale děkuji za zprávu, že je dobré si to racionálně nastavit. S manželem se dá domluvit, tak to snad zvládneme. Budu moc ráda, když bude chtít byt s detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
19.1.24 13:11
@Usmev_E píše:

Je to děs a je mi líto, s čím se musíš srovnávat, ale jak už tu zaznělo - nemá smysl se trápit věcma, které stejně neovlivníš. Dříve či později ji dětem předvede. Zkus se s ním aspoň domluvit, že budeš vědět, kdy to bude, zkuste na to starší dítě třeba i připravit. Jestli ona má vlastní děti, tak je aspoň naděje, že nebude mít úplně nereálná očekávání, jako mívají bezdětné slečny.
Manžel odešel, protože ho nebavil rodinný život, takže teď plánují, že pojedou v létě na dovolenou? Pravděpodobně teda v sestavě 2+4? Tak to bych mu zlomyslně popřála hodně štěstí. To je všechno jen ne romantika a relax. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí