Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
mám doma na hlídání 14 měsíčního pejska rasy Tosa-inu. Když mi ho přivezli asi ve dvě hodiny, pejsek byl naprosto v pohodě. Asi kolem čtvrý si šel zdřímnout ke kamnům na gauč a asi v šest, když se vzbudil, tak najednou kulhá na přední levou packu a kňučí, a teď jsem zjistila, že nemůže otočit hlavu na levou stranu, když se mu to snažím udělat já, tak začně příšerně ryčet a je znát, že ho to opravdu bolí. Jinak pije, žere, vrtí ocáskem.. Neví někdo co se mohlo stát? Mám vyrazit na veterinární pohotovost? Děkuju za odpovědi.
@eržule píše:
Dobrý den,
mám doma na hlídání 14 měsíčního pejska rasy Tosa-inu. Když mi ho přivezli asi ve dvě hodiny, pejsek byl naprosto v pohodě. Asi kolem čtvrý si šel zdřímnout ke kamnům na gauč a asi v šest, když se vzbudil, tak najednou kulhá na přední levou packu a kňučí, a teď jsem zjistila, že nemůže otočit hlavu na levou stranu, když se mu to snažím udělat já, tak začně příšerně ryčet a je znát, že ho to opravdu bolí. Jinak pije, žere, vrtí ocáskem.. Neví někdo co se mohlo stát? Mám vyrazit na veterinární pohotovost? Děkuju za odpovědi.
Já bych jela, nebo tam alespoň zavolala.
Já bych zavolala, ale nejdřív majitelům. Je to jejich pes, může mít nějaké zdravotní problémy, se kterými tě neseznámili. Pokud není možné zavolat majitele, volala bych veterinu, popsala. Ale stejně bych jela, bála bych se, že je to něco vážnějšího a jak to pak vysvětlím majitelům
Volala bych nejdřív majteli psa a ten vám řekne kde oni chodí na veterinu a pak bych jela, udělaj mu rtg a vyšetří ho, není to normální že ho to tak bolí.
Toto se stalo nasemu labradorovi, jsou to zada. Upalujte k veterinari pro injekci, strili mu to do noh.
Majitelé jsou moji rodiče, pejska znám od mala a veškeré info o něm mám. Nicméně na veterinu jsem zavolala, pan doktor mi řekl, že by to mohl být skřípnutý nerv, že by ho injekce uvolnila. Teď jsme zkusili jít na procházku, běhá jak srnka, vypadá jako že mu nic není, ale ten krk ho pořád bolí. Teď se nažral a leží.. Po domluvě s veterinářem ho nechám do rána. Pokud se to nezlepší, jedeme. Díky za odpovědi