z ničeho nic se počurává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
z ničeho nic se počurává
Ahoj, holky,
Muj syn se začal poslední pul rok počurávat. Plínek se zbavil kolem 2 roku a na spaní od 2,5 roku. Začala jsem mu plinku opět dávat. Když ji má, tak vstává suchý, ale když ji někdy zapomenu dat, tak se prostě počurá.Celý měsic má plinku a jeden jediný den zapomenu a opet durch. Včera se počural i při odpoledním spánku a to už mi teda ruply nervy. Dostal na zadek, protože mi vždy jen oznámí, že je mokrý a nic si z toho nedělá. Tak jsem chtěla, aby si to uvědomil, když slovně to nepomáhá jako že je ostuda apod. Mám navštívit urologa? Nikdy si nestěžoval na čurání. Jestli problém je, že ještě nemá přetáhnutou kužičku? Ale už mu chybí jen trošku do přetáhnutí. nebo jde jen o lenost vstát a jit se na záchod vyčurat? Před spaním mu nedávám už pít a vždy se vyčurá. Děkuji za odpovědi. Nevim, zda je na čase to už řešit, nebo se to prostě stává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co já vím, tak do čtyř let se to moc neřeší. Naše Anežka se plín zbavila nedávno a u nás to bylo přesně naopak - když měla plínu, tak byla počůraná, když ne, byla suchá. V jeslích čekali, až bude mít suchou plínu, ale to by se asi nedočkali. Nevím, jak to tam má teď (už se neptám), ale vzhledem k tomu, že už tam plíny nenosíme, tak je už asi taky nepotřebuje. Když se ptám dcery, tak říká, že je bez plín, tak asi jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 5-6ti let se dítě může počůrávat ve spánku a o nic nejde.
Nechala bych to bhýt, netrestala, přešla mlčením.
- Citovat
- Upravit
Tak nas Taja se taky obcas jeste ted ve spani pocura… nekdy to ma treba jen z lehouckeho nachlazeni. Jinak ja za pocurani ve spanku nikdy netrestala ani nenadavala (to pouze v pripade, ze se vecer odmital jit vycurat, pak vzdycky varuju, ze jestli se v noci pocura, bude rano rodeo). Do tech cca 6ti let se to myslim moc neresi. Vzdycky mu jen reknu, kdyz uz se stane, ze priste se pujdem vecer radej vycurat 2×, aby se to znova nestalo. Taky je naucenej, ze prvni co rano po probuzeni udela je jit na zachod. Pak si jde kolikrat jeste lehnout a spi dal, ale je vycuranej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že se to stane, ale pokud by si měla nějaké podezření na onemocnění (např. ledviny, močák, tak ho nech vyšetřit)
A propo jak pokračuje kauza dědeček? Nemůže to mít na klučíka nějaký vliv, není ve stresu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
můj bratr, když byl malý a bylo mu už 5 let, tak se taky pravidelně asi tak jednou za týden počůral, přestože byl od 2 let bez plín a to i na noc. Mamka s ním chodila po doktorech a tam nic nezjistili. Po půl roce s tím zničeho nic přestal. Až když byl starší, tak se mamce přiznal, že mu dělalo dobře, když při koupání čůral do vany a to noční počůrání bylo právě tehdy, když se mu zdál sen, že je ve vodě a čůrá do ní. Trochu úchylné, ale dělalo mu to dobře. Měl „mokré sny“ trochu jinak. Naštěstí ho to přešlo, asi si našel něco příjemnějšího ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kykoušku: není nastydlej? Nebo se takto projevuje poutání pozornosti. Nezačal i víc zlobit přes den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, děkuju za příspěvky. Trestat ho nebudu. Ono to bylo jen plácnutí dvajrát slabě po zadku, nic hroznýho. Nastydlí se mi nezdá být. Moč nezapáchá, při čurani nic neříká. Ty papírky na citlivost také nic neukazuji. Tak až pujdeme k dr na očkování, tak ji moč donesu, aby se na ni koukla vic. Jinak zlobení právě ustálo. Třeba když mu domlouvám, tak se začně vztekat a počura se někdy. Nedávno dokonce dvakrát po sobě. Ale to bylo z toho vztekání, v noci to je jiný duvod.
Kauza s dědečkem je stále aktuální. Dělá nám nehorázný problémy. Připadá mi, že kolikrát nejednám s dospělým člověkem. Přijde mi to jako tahanice o hračku v dětství. Přestala jsem se s ním uplně bavit, jen to říct musim, tak řeknu. Ale at to myslím po dobrém, tak vždy to otočí proti mě. Naposledy mi volal, že jsem klukovi vymyla mozek, že prý u nich brečí a chce k mamince. To samé dělá i našich, ve školce, na jiné navštěvě…ale on to nebere. Prostě vše co je špatně, tak to cleé ještě přikreslí a já z toho vyjdu jako potvora. No nemám co dodat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli jsou v rodině takovýhle stresy, může se klidně kvůli tomu počůrávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to dost možné. Dědeček si na kluka delal hrozný nároky. Dokonce už i prohlašoval, že on je jeho maminka a pořád si ho přes muj zakaz bral. Kluk domu chodil s pláčem a tři dny probrečel, že s náma nechce být. Tak jsem řekla stop a od tý doby chce být zase jen se mnou. Nebo me napadá i příchodem do školky. Tam chodí také pul roku. Tak to bude asi jistě psychické. Chtěla jsem navštívit dětského psychologa právě kvuli dědovi, ale jelikož se kluk srovnal a je uplně jiný, tak spíš dědu jsem tam chtěla poslat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám s nim tedy zajit pro odbornější pomoc, nebo nechat čas až to vyřeší? Já se ani nedivim, před dětma nás tchán pořád napadá co děláme špatně a pod. Takže děti to neustále poslouchají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych ho za to netrestala, spíš ho po nehodě politovala, že víš, že ho to určitě mrzí. A samozřejmě bych hlídala, aby na noc nepil, pod prostěradlo dala nepromokavou podložku, dala mu do pokoje nočník, kdyby se mu v noci chtělo, aby nemusel až na záchod. Ad vztahy v rodině - těžko radit. Snažila bych se, aby to na děti mělo co možná nejmenší dopad, připadně to pak řešit dál - psycholog, kineziolog, homeopat - co kdo preferuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, pit nedávám po 18 hodině, nepromokavou podložku mám, nočníček hned po ruce a nechám ho nějaký čas v pohodě a když se to bude zhoršovat, tak někoho navštívíme. Jinak rodiné vztahy se zlepší. Mělo by nám dopadnout stěhování do jiného města, takže se vzduch trochu pročistí. Děkuju za rady, trestat ho nebudu a prostě to přejdu bez emoci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kyki - asi sama víš že dítě je děsný receptor pohody v rodině a i když to nemusí být přímá souvislost, tak pokud klučina nemá zdravotní problémi, tak bych s ním k tomu psychologovi zašla, neb já tu předchozí diskuzi sledovala a není to nic co by si takové šikovné děcko zasloužilo prožívat. Kluk mi přijde zmatený a desorientovaný. Neví kdo je ta jeho první osůbka v životě. A to jsi samo ty, tak pošli dědu k šípku a synka vezmi k psychologovi ať se vám všem uleví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to někdy i zpětně, děti nevědí, jak si se situací poradit a pak z toho mají třeba zlý sny, počůrávají se, zlobí atd. Tak hodně zdaru!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit