Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, kteří mi snad trochu pomůžete:-)
Bydlíme na Praze 6 a už rok hledáme bydlení, nejdřív jsme sháněli byt v Praze ale s těma cenama je to šílený a i bychom rádi asi domeček:-). Stále jsme hledali něco co nejblíže k Praze ale zase ty ceny jsou hrozný a nebo se nám tam nelíbilo. Až nyní začínáme zvažovat přestěhovat se do Mníšku. Máme tam pozemek, který jsme chtěli prodat a bydlet jinde ale tak nějak jsem začala přemýšlet nad tím postavit na našem pozemku baráček a do prahy dojíždět do práce. Manžel pracuje na chodově, já jsem momentálně na rodičovské s dvouletou dcerou. Ale jelikož mámě dítě, tak mě moc zajímá co vše se s dětmi dá v mníšku a v okolí dělat. Pak také, chceme ještě jedno mimčo, tudíž mě zajímá vše ohledně školky, školy, vyžití, dopravy do prahy. Ti co tu bydlí, a mají děti můžete mi napsat Vaše poznatky z bydlení v Mníšku? Líbí se Vám tam, vyhovuje Vám tato lokalita, chybí Vám tam něco? Co se týče přírody a toho jak mníšek vypadá tak ten se nám líbí moc, ale zvažujeme vše a hlavně také praktičnost. Děkuji moc
Mam zrovna kolegyni, ktera se vratila po dvoulete materske k nam zpet do prace na zkraceny a dojizdi z Mnisku. Teda my se zname jeste z bezdetna, kdy bydlela na Barrandove, ja na Zizkove a chodily jsme do centra parit ![]()
Panelak na Barrandove prodali a koupili velkou novostavbu byt s 30m terasou a jsou moc spokojeni, dojizdi a je v Praze na Smichove do pul hodinky na metru a tramvaji.
Inko Hanka kvuli kolegyni (nevim, zda sem nechodi)
Jééééé děkuju za první kladný příspěvek:-) jo já právě koukám na busy a jezdí to často a rychle do prahy. My měli už prá vybranách míst mnohem blíž k praze ale byly to takové vesničky kdy cesta busem trvala do prahy stejně dlouho jako z mníšku:-/ proto když to porovnáváme tak to vychází na stejno jen s tím rozdílem že v mníšku je veškerá infrastruktura než v těch vesničkách.
Bydlíme sice za kopcem, ale Mníšek není špatnej. Dobrá dostupnost do Prahy, příroda.. školky-soukromé budou asi problém v okolí Prahy všude. Jinak jestli je málo aktivit pro mrně v Mníšku, stačí pár kilometrů směr Řevnice, Dobřichovice, Lety a je tu pár mateřských center, kroužků, soukromých školek dost.
Hofko díky za info také, a ty bydlíš kde? A vždy jste tam bydleli nebo jste se stěhovali taky?
Dobřichovice, jsme naplavenina, nejdřív v Letech a pak tady:-)
Zdravím,
já bydlím na Mníšku od malička
A myslím, že je to nejlepší město, které může u Prahy být. Nejenom dostupnost do Prahy - autobus jezdí každou 0,5h do Prahy a zpět a ráno dokonce po 10-20min ve špičce. Dále je tu škola, školky, soukromá školka, spoustu hřišť. Každý rok pouť a různé akce. Je tu kam jít na procházku i kam si sednout do restaurace. Je tu Penny i Albert + další soukromé obchůdky. Zdravotní středisko se spoustou doktorů.
Pokud by jste potřebovali další informace napište ![]()
Ahoj holky, chtěla bych to tu oživit. My uvažujeme o koupi domečku nebo pozemku v Mníšku. Původně jsme chtěli Králův dvůr, ale je to dost daleko a přijde mi, že tam nic moc pro děti není. Teď zvažujeme Jesenici nebo právě Mníšek. Máme dvě děti, 2,5 roku a 3 měsíce, tak mě zajímá jak je to tam s nějakým cvičením, plaváním apod. pro děti. Co školy a školky, hřiště, mateřská centra… Ještě jsem se chtěla zeptat, jaký je rozdíl mezi přímo Mníšem a Rymani nebo nějak tak se to jmenuje, je tam hodně pozemků a za dobrý peníze. Díky moc za odpovědi.