Z Prahy stěhovaní do Písku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
27.8.17 14:33

Z Prahy stehovani do Pisku

Ahoj lidicky.
Mam dotaz. Dostali jsme moznost se prestehovat z Prahy do Pisku. Tedy je to takova vesnicka a patri do okresu Pisek. Zajimalo by me jestli se da sehnat v Pisku prace a jak je to z zitim?? Ma nekdo takovou zkusenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1002
27.8.17 14:38

Písek je krásné město a super k žití. Je tam velká průmyslová zóna a hodně fabrik, sehnat v Písku práci není problém. Je to odjakživa „bohaté“ město, pořád se tam něco staví, buduje a koná se tam hodně kulturních akcí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 14:42
@Hans-0 píše:
Ahoj lidicky.
Mam dotaz. Dostali jsme moznost se prestehovat z Prahy do Pisku. Tedy je to takova vesnicka a patri do okresu Pisek. Zajimalo by me jestli se da sehnat v Pisku prace a jak je to z zitim?? Ma nekdo takovou zkusenost???

Jak „dostali jsme možnost“?
Z Prahy máš možnost přestěhovat se kamkoliv vždycky (prodáš garsonku a koupíš i tam dům)), to dostat se do Prahy je těžké. :mrgreen:

Nechápu dotaz. Proč byste to dělali? Nebaví vás město? Chcete na ves, kde nic není? Chybí vám příroda? Máte oba nádor na mozku, který zcela vymazal logické uvažování? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
27.8.17 14:47
@Bábrdl píše:
Z Prahy máš možnost přestěhovat se kamkoliv vždycky (prodáš garsonku a koupíš i tam dům)), to dostat se do Prahy je těžké. :mrgreen:Nechápu dotaz. Proč byste to dělali? Nebaví vás město? Chcete na ves, kde nic není? Chybí vám příroda? Máte oba nádor na mozku, který zcela vymazal logické uvažování? 8o :mrgreen:

Ja v tom nevidim nic divneho. Ano Praha jako takova me nebavi. Je to tu uspechane a hlava na hlave, smrad. A hlavne chceme do domecku a ne zit v byte. Ale v Praze poridit barak je pro nas nerealne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 14:48
@Hans-0 píše:
Ja v tom nevidim nic divneho. Ano Praha jako takova me nebavi. Je to tu uspechane a hlava na hlave, smrad. A hlavne chceme do domecku a ne zit v byte. Ale v Praze poridit barak je pro nas nerealne.

Aha. Ták to je jiná.
A na vsi už jsi někdy bydlel?
Protože fakt tam uvíznout na furt je něco jiného než tam trávit víkendy a prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 14:49

@Bábrdl :lol: :mrgreen: :lol: ale no taaak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 14:51

@Bábrdl to zas musim souhlasit. Vesnice jsou vesmes peklo ptz tam proste nic neni. Bydleli jsme kdysi rok u tchanu na vsi shodou okolnosti na pisecku a bylo to strasny. Za vse mluvi otazka nakyho mistniho blba, proc chodim s detma do parku k zamecku, kdyz mame tu zahraduuuu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 14:53

Ten Pisek je asi ok, ale vesnici bych zvážila. Sluzby, školství, nutnost auta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
27.8.17 14:55

Ne nebydlel jsem tam. Ale v rodine mam dost lidi kteri bydli na vesnici.
Hele chtel jsem nazor. Tvuj nazor je taky nazor, ale nechci se tu dohadovat. Zdrejme mas rad Prahu a ziti v panelaku. Ja proste v kralikarne zit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
27.8.17 14:55

Obecne jsou dobrej kompromis k ziti okresni mesta. Vetsinou clovek dojde pesky vsude, mhd byva uchazejici… Lidi relativne akorat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 14:56
@Tarjei píše:
@Bábrdl to zas musim souhlasit. Vesnice jsou vesmes peklo ptz tam proste nic neni. Bydleli jsme kdysi rok u tchanu na vsi shodou okolnosti na pisecku a bylo to strasny. Za vse mluvi otazka nakyho mistniho blba, proc chodim s detma do parku k zamecku, kdyz mame tu zahraduuuu :mrgreen:

Já jsem na vsi nikdy nebydlela, ale osobně to pro mne byla jedna z nejhorších nočních můr. Brrr. Stačí mi pár dní na chatě nebo rodinné chalupě, to je fajn, ale po čase brrr.

Pár mých kamarádek se odstěhovalo za Prahu, ale stejně většinu času tráví v Praze, jen musí dojíždět :nevim:

Tak já jen, že spoudta lidí má naivní představy, ale realita vesnice je drsná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Bábrdl píše:
Z Prahy máš možnost přestěhovat se kamkoliv vždycky (prodáš garsonku a koupíš i tam dům)), to dostat se do Prahy je těžké. :mrgreen:Nechápu dotaz. Proč byste to dělali? Nebaví vás město? Chcete na ves, kde nic není? Chybí vám příroda? Máte oba nádor na mozku, který zcela vymazal logické uvažování? 8o :mrgreen:

To se stalo spíš tobě, ne?

@Hans-0 Písek je krásné město :kytka: My jsme šli z Prahy také na jih, u nás je to s prací horší, v Písku jsou možnosti větší, také jsme o něm uvažovali, ale tady máme rodinu. Samozřejmě to není Praha, nespadne ti do klína super placená práce zaručeně v oboru, ale dá se najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148

@Hans-0 ale to neni jen bud Praha nebo vesnice. Ja to vyzkousela oboji a i to okresni mesto…

Příspěvek upraven 27.08.17 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
27.8.17 14:57

Ta vesnice se jmenuje chyrsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 14:59
@Hans-0 píše:
Ne nebydlel jsem tam. Ale v rodine mam dost lidi kteri bydli na vesnici.
Hele chtel jsem nazor. Tvuj nazor je taky nazor, ale nechci se tu dohadovat. Zdrejme mas rad Prahu a ziti v panelaku. Ja proste v kralikarne zit nechci.

Bydlím v Praze v domě (časem jsem se naučila ocenit ty výhody, třeba soukromí, ale zase tak mě to nebere, na zahradu vylezu párkrát do roka a to ještě, když je potřeba něco udělat), ale bydlela jsem i v paneláku (i v činžáku, i v novostavbě) a na rovinu říkám, že pro mne lepší panelák, než dům na vsi.

Každopádně jsou lidi, co města nesnáší a na vesnici jsou extrémně šťastní. Já jen, že často si lidi z měst představují tu idylu, ale realita je spíš horor. Nemusí to být tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný