Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bábrdl jo, tak tohle přesně miluju
ale já jsem na to zvyklá i v rámci běžně obyvatelé části baráku. Taková náhrada za klasická náročná francouzská okna ![]()
@Nimie píše:
@Bábrdl jo, tak tohle přesně milujuale já jsem na to zvyklá i v rámci běžně obyvatelé části baráku. Taková náhrada za klasická náročná francouzská okna
Tohle (takhle velké) jsem u nikoho jiného (ve starém baráku) neviděla. ![]()
Ale spíš mi vadí, jak si to celé odundají a mají tam tu obří díru. Ale oni jsou na to z jihu zvyklí, tam takhle lidi žijou.
@Bábrdl píše:
Tohle (takhle velké) jsem u nikoho jiného (ve starém baráku) neviděla.Ale spíš mi vadí, jak si to celé odundají a mají tam tu obří díru. Ale oni jsou na to z jihu zvyklí, tam takhle lidi žijou.
Nesmíš koukat jen na staré no
navíc prosklené zdi, resp. prosklení na styl francouzských oken není až taková novinka ne? Oni to mají akorát evidentně řešené jako zimní zahradu (podobně to třeba mají běžně v Británii
).
@Nimie píše:
Nesmíš koukat jen na staré nonavíc prosklené zdi, resp. prosklení na styl francouzských oken není až taková novinka ne? Oni to mají akorát evidentně řešené jako zimní zahradu (podobně to třeba mají běžně v Británii
).
Slušnej člověk má zeď a ne díru do baráku, konec debaty ![]()
@Bábrdl píše:
Slušnej člověk má zeď a ne díru do baráku, konec debaty
Jsi hrozná konzerva, víš to?
![]()
Netuším proč bych se měla zavírat v baráku za zdí. I kdyby všechny zdi v baráku měly být skleněné, netuším, co je komu do toho
já zas nechápu proč bych měla bydlet v bunkru ![]()
@Bábrdl píše:
K pocitovému prodloužení.Úplně podobné jsem nenašla. Je to něco jako tohle, ale dá se to celé poposunou a poposunout, až se to někam zasune a není to tam. Alespoň to tak vypadá.Výloha. To je ono. Výlohu mi to připomíná.
Tohle si stavi kolega na novostavbe u Mnisku pod Brdy, on ma celou jednu stenu prosklenou bez pricek, dokonce to vyhralo nejakou architektckou cenu, ale pry cenove je to darda, jak je to izolovane velke sklo, na tabule skla velka pomalu jak u Vily Tugendhat a tam to po rekonstrukci museli dovezt z Belgie, pac v roce 1990 nebo kdy to tady nikdo nedelal…jako u moderni novostavby proc ne, ale zapasovat to do stare vily si moc nedovedu predstavit.
Paradoxne nam zitra prijde firma rozsirit pergolu, aby nam pod ni do pulky nechcalo, casem se to zaskli a zatepli, taky v podstate od jara do podzimu zijem v pruchozim obyvaku a na terase venku…ja mam pro tve jizni sousedy pochopeni… ![]()
@Nimie píše:
No tak musí být člověk připravenýjá nevím, já Silvestra mimo civilizaci na zapadlé chalupě miluju
žít bych tam nechtěla, ale takhle třeba na týden v zimě, to je luxus.
Ja pripravena byla, odjizdeli jsme 22.12. a na Stepana jsem toho mela uz plny zuby, hlavne muz kvuli topeni a ja kvuli vareni 28.12. Jsme to sbalili a 29.12. uz byli s ulevou v Praze. Navic nebyl ani snih, zmrzle blato, inverze a mraz, no fuj…taky jsem si idylicky predstavovala travit to v usaku s knizkou a plapolajicimi polinky v krbovych kamnech s hrnkem caje… ![]()
@Hanka1 píše:
Ja pripravena byla, odjizdeli jsme 22.12. a na Stepana jsem toho mela uz plny zuby, hlavne muz kvuli topeni a ja kvuli vareni 28.12. Jsme to sbalili a 29.12. uz byli s ulevou v Praze. Navic nebyl ani snih, zmrzle blato, inverze a mraz, no fuj…taky jsem si idylicky predstavovala travit to v usaku s knizkou a plapolajicimi polinky v krbovych kamnech s hrnkem caje…
Já nevím co děláte, to přeci fakt není tak těžké zařídit
![]()
@Nimie píše:
Já nevím co děláte, to přeci fakt není tak těžké zařídit![]()
Tak podarilo se mi to trikrat, tak treba litani kolem trech kamen plus zatopit kotlem na vodu na koupani, pac bojler tam tenkrat jeste nebyl, vynaseni popelu ze ctyrech kamen, kolem popelu neustaly jemny prach, jedno dite je alergik a zrovna mour a saze mu vadi, takze denne dvakrat v jejich loznici a sednici vytrit. Venku inverze, vsichni na vesnici topi snad galosema, tak jit ven se nedalo, pac by se dite ukaslalo z toho smradu co mistnim dobytkum cadi z kominu. Jak rikam zlaty apartman primo v lyzarskem stredisku, pri cenach ve Spindlu apod idealne v Rakousku, od nas pres dalnici smer Mnichov za ctyri hodiny…
s minimalnim uklizenim oproti baraku a bez pece o zahradu (tu mam doma) a jeste si to na sebe privydela, chalupu bych nikomu neznamemu nepronajala…
@Nimie píše:
Já nevím co děláte, to přeci fakt není tak těžké zařídit![]()
A vareni na topicich kamnech ja zvykla na indukci, no voser nejvetsi plus ten vsudypritomnej popilek vsude…
![]()
27. prosince jsem jela do Vrchlabi koupit kladickej elektrickej dvojplotynkač mrgreen:
@Hanka1 tak treba litani kolem trech kamen plus zatopit kotlem na vodu na koupani, pac bojler tam tenkrat jeste nebyl, vynaseni popelu ze ctyrech kamen, jenže tohle pak není o baráku, ale o neefektivně zařízeném baráku
i kdyby bez boileru, mít v baráku 3 - 4 kamna je ujeté ![]()
@Hanka1 píše:
A vareni na topicich kamnech ja zvykla na indukci, no voser nejvetsi plus ten vsudypritomnej popilek vsude…![]()
27. prosince jsem jela do Vrchlabi koupit kladickej elektrickej dvojplotynkač mrgreen:
To se pak nedivím, jenže zase to přeci není o baráku, jako spíš o jeho zařízení. Tohle by mě taky nebavilo ![]()
@Hanka1 píše:
Tohle si stavi kolega na novostavbe u Mnisku pod Brdy, on ma celou jednu stenu prosklenou bez pricek, dokonce to vyhralo nejakou architektckou cenu, ale pry cenove je to darda, jak je to izolovane velke sklo, na tabule skla velka pomalu jak u Vily Tugendhat a tam to po rekonstrukci museli dovezt z Belgie, pac v roce 1990 nebo kdy to tady nikdo nedelal…jako u moderni novostavby proc ne, ale zapasovat to do stare vily si moc nedovedu predstavit.
Paradoxne nam zitra prijde firma rozsirit pergolu, aby nam pod ni do pulky nechcalo, casem se to zaskli a zatepli, taky v podstate od jara do podzimu zijem v pruchozim obyvaku a na terase venku…ja mam pro tve jizni sousedy pochopeni…
To bude něco podobnýho.
Zapasovaný to tam moc není, vypadá to jako díra ve zdi. Ale do zahrady, z ulice to vidět není vůbec.
@Nimie píše:
@Hanka1 tak treba litani kolem trech kamen plus zatopit kotlem na vodu na koupani, pac bojler tam tenkrat jeste nebyl, vynaseni popelu ze ctyrech kamen, jenže tohle pak není o baráku, ale o neefektivně zařízeném barákui kdyby bez boileru, mít v baráku 3 - 4 kamna je ujeté
Na většině chalup jsou tři až čtyři kamna ![]()
@Nimie píše:
Jsi hrozná konzerva, víš to?![]()
Netuším proč bych se měla zavírat v baráku za zdí. I kdyby všechny zdi v baráku měly být skleněné, netuším, co je komu do tohojá zas nechápu proč bych měla bydlet v bunkru
Tak to víš, bydlívala tam stará paní, sotva chodila, zahradu nezvládala, byl klid.
Pak nadjeli dělníci, zahradu pořešili tak, že ji komplet vyklučili a položili travní koberec, kromě okrajů, tam mají nějaké kameny a keře. To je supr, do toho bych šla taky, kdybych nebyla taková cíťa (vždyť ten keř tu roste už čtyřicet let!). ![]()