Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AHoj všichni, hlavně pražáci, šli by jste bydlet za Prahu? Konkrétně třeba i jiný okres? Kladno, Beroun apod? manžel jezdí na Chodov do práce autem. Máme 3letou dceru a čekáme druhé mimi, jsme ve 2+1 na Praze 6. byt nám ale opravdu moc nestačí, není ani náš. Já toužím po domku, manžel by asi také rád ale řeší dojíždění a pak také asi přece jen trochu máme obavu z toho jaké to je bydlet mimo Prahu:-) I když já jsem celkem i rozhodnutá. Budu ráda za Vaše zkušenosti. nyní jsem se zamilovala do domečku za i dobrou cenu, za kterou bydlení v Praze neseženeme. Měl by to do práce 40km, co myslíte?
Sli jsme ze skoro centra Prahy na Prahu-vychod do novostavby a nemenila bych. V obci je veskera obcanska vybavenost a na metru jsem za 15-20 minut jizdy autem. Jinak je do obce i dobre autobusove spojeni, bus je na metru do pul hodinky jizdy.
Nezvykla jsem si. A to jsme od Prahy zhruba 20 km. Chybí mi tu vyžití, štve mě neustálé dojíždění, nedostatečná otvírací doba školky. Přes rodičák to bylo super, že mohl být kluk na zahradě. Ale teď už se těším zpět do Prahy.
Nikdy
už jsem to zkusila, to taxikaření je běs. Ráno jsou bohužel všechny cesty do Prahy „hlavní tepny“. A to jsem neměla dítě. S dítětem je to super v domečku první tři roky, pak závody do auta, do školky, do obchodu, nervy s parkováním, nemožnost si někam zajít a neřešit dopravu, prostě sednout na tramvaj… chápu, že na jeden můj názor jich bude sto, proč je dům super, já nejsem ten typ. Do domu v přírodě jezdíme na víkendy a je toho kolem něj akorát po krk ![]()
@Hanka1 Hani tak to je něco podobně vzdálené jako to co jsem si vyhlídla já ted:-) takže jste spokojení. A také jezdíte do Prahy do práce že?
Ahoj,
my bydlíme 100metrů za Prahou a je to tu super, ale díky tomu drahá lokalita. Lidi se starají o prostředí, obec má hodně financí, takže buduje i kraviny - pomáhají si, není to anonymní, ale zase ne jako na mini vesnici - jako lávku přes rybník, posilovnu venkovní, dává sociální příspěvky obyvatelům. Ale je to o ceně pozemků. Jsme 10min. busem i autem na metro - paradoxně cca 15min. na Chodov
. Máme tu i bazén, kroužky pro děti. Obec vše buduje pro děti a občany, ale je to o ceně pozemků. Kamarád v práci říkal, že naši lokalitu má taky vyhlídnutou, kdyby se stěhoval. Je to něco mezi meěstem a vesnicí. Takže já bych klidně šla na vesnici. Můžu napsat SZ
.
Jo manžel je v práci na druhé strany Prahy autem za 25min., ale to je spíš paradoxně lokalitou práce - která je sice v Praze, ale přijde mi to tedy možná větší prdelka než naše víska
.
Plus mě tu vytáčí šílené náklady na provoz baráku, aut ( bez 2 se tu neobejdeme).
Zalezi, jaky je clovek typ. Pokud jsi spise „domaci“, tak je to v dome za Prahou idealni. K zabaveni ve volnem case ti staci zahrada, prilehla detska hriste apod. Pokud jste spise spolecensti, tak dojizdeni autem bude obtezovat. Nejde ani tak o cestu do prace, pokud ma kde zaparkovat a nejezdi pres centrum, ale o volny cas. Kdo si vecer chodi rad sednout s prateli, ten z vecneho dojizdeni a z otazky, kde nechat zaparkovane auto, nadseny nebude. My za Prahu bydlet sli, ale ja jsem prvni typ, o vikendu jsem schopna stravit cely den venku aniz bych prekrocila hranice naseho pozemku.
@monrom No to co jsem si ted vyhlídla je hezká vesnička v pěší docházce do Kladna což je možná i výhoda mít větší město za zadkem a Prahu kousek. Co se týče té práce…Manžel to vše bere do své práce, ale kde budu pracovat já pak? Na to se nebere ohled?:-)
@lucenka my bydlíme na Praze 6 a máme také 2 auta, neumím si představit být bez auta i v Praze:-D ![]()
@lucenka píše:
Plus mě tu vytáčí šílené náklady na provoz baráku, aut ( bez 2 se tu neobejdeme).
My mame provoz domu levnejsi nez puvodni byt, ale 2 auta stoji za to…
@Lucka13 píše:
@Hanka1 Hani tak to je něco podobně vzdálené jako to co jsem si vyhlídla já ted:-) takže jste spokojení. A také jezdíte do Prahy do práce že?
jezdime oba do prace. Driv jsme oba pracovali v centru, ale manzelova firma se bohuzel prestehovala na Prahu 4, takze on to ma dal.