Z Prahy za Prahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
894
10.6.14 10:34

@Anjes tohle je vesnička odkud se dá pěšky dojít do Kladna. Tam je také pak vlak do Prahy. Není to díra kde nic není…Co se týče těch známých:-D…my takhle jezdíme ke známým do chuchle na bazén, ale ne že by jsme u nich byli naložení:-D Ale tohle by jsme si korigovali, když budem chtít být sami tak budem sami, v tom problém nevidím :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
10.6.14 10:35

@Lucka13 No, aby se jim chtelo za vami jezdit, ono se vetsinou nechce, protoze je to opravdu vylet, neni to nekde v Praze vecer sednout na nocni bus a dojet domu. Musi se to uz vic naplanovat. Musim priznat, ze nasim prestehovanim nase akcnost dost poklesla… Ted uz se cloveku chce mnohem mene, protoze musi resit tu dopravu, takze i treba si zajet nakam na veceri- pujde tam zaparkovat, kdo nebude pit (coz kdyz jdeme sami neni problem, ale kdyz jdeme s kamarady tak proste jeden je malinko mimo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
10.6.14 10:35
@Lucka13 píše:
Jsem ráda za všechny vaše názory a zkušenosti. Ono to vše záleží na tom co člověk chce, jaké má priority, aby ta vesnice nebyla totál mrtvá ale byla tam nějaké vybavenost a tak. Dokud jsme neměli děti tak jsme to neřešili, ale nyní je situace jiná a náš životní styl se také změnil.

souhlasím ;) my jsem se přestěhoval do „města“ :mrgreen:, větší vesnice no… máme tady dva obchody, pak nějaký malý soukromníčky, je tu pošta, škola, školky… jediný co mi tady chybí je lékárna, ale tu máme 4km ve větším městě. tam jezdíme i do masny, ty ceny a kvalita se s mětem nedají srovnat. já původně z baráku jsem, takže bytovka pro mě byla utrpení, přítel sice z bytovky je, ale baráček byl jeho sen. a plánujem děti, za mě barák se zahradou a vesnice k nezaplacení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.6.14 10:38

@lucenka tohle není starý barák:-). je to úplně nový barák, a dvě auta využíváme ted každý den stejně:-)jen by to bylo pro manžela o cca 30km dál na den. Ale zase bydlení o mil. levnější než tady co jsme schopný sehnat v Praze a to max byt 3+1 v nepaneláku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
10.6.14 10:38

Když jsme hledali bydlení, chtěli jsme také za Prahu. Nejdřív jsme se byli podívat v Berouně - krásné městečko, příroda, skvělá dopravní dostupnost, bohužel při dojíždění neustálé špičky, narvané autobusy (naštěstí jezdí velmi často) a trať Beroun - Praha je v nočních hodinách nebezpečná (prý). Jakýkoli vyhlídnutý domeček ve slušném stavu a za odpovídající cenu nám ovšem vždy někdo vyfouknul před nosem. Pak jsme jeli do Mníšku pod Brdy, ten jsme si hned zamilovali, krásná příroda, zámeček…, ohledně dopravy podobné jakou Beroun, jen o něco malinko horší občanská vybavenost. Nemáme auto, takže jsme neustále řešili pro a proti, finance, jak bych jezdila na kontroly do prenatální poradny, jak by k nám jezdili příbuzní, cestování do zaměstnání, naši schopnost starat se o dům apod. :think: Nakonec jsme skončili v paneláku v Modřanech. Přírodu máme naštěstí blízko :) (do Modřanské rokle cca 10 minut chůze, na Cholupický vrch cca 30 minut), obchod téměř u nosu…, zatím bychom neměnili. Ledaže bychom vyhráli ve Sportce :mrgreen:, to už bychom se rozhodovali jinak :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
10.6.14 10:39
@lucenka píše:
Spočítej si náklady na benzín, kolik oba projedete z vesnice do prácea porovnej to s cenou MHD v Praze. Ono se to nezdá, ale zvládnout 2 auta na každodenní dojíždění + starý barák není sranda.

Pracujeme ve stejné firmě :-). No vzhledem k tomu, že jsem bydlela v Praze a ještě za auto musela měsíčně platit za parkování kolem 1000,–. Jestli 1000,– projedu nebo zaplatím za parkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.6.14 10:41

@Cuddy tak od známých které máme povětšinou tady na Praze 6 je to 16km, to mi nepřijde daleko, pít můžou oba, protože se bude mít kde přespat u nás. My v Praze nemáme takřka žádné hlídání tudíž že by jsme si zašli na večeři s manželem sami se stalo za 3 roky maximálně 2×. Většinou tyto aktivity doháníme 1× za měsíc když jedem k mým rodičům na jih kde to hlídání je 24hodinové když chceme:-D tam jdem do kina, tam jdem na skleničku a tak, ale taky tam musíme autem neboť bydlí 30km do města:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
10.6.14 10:41
@Osmanka píše:
To je pravda, ale nevím, zda i v Praze bych nemusela mít i pro sebe auto - tahat nákupy pro 4lidi bych asi nedala, když manžel jezdí v 19hod.

Mozna ano, nebo proste jinak planovat nakupy. Ale co musim rict, ze mne rozhodne nechybi takove to objizdeni bloku a hledani, kde zaparkuji. To je v dome nenahraditelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
10.6.14 10:43
@White_Queen píše:
Jo, tak to je jiná, starou zástavbu bych možná i brala :). Ale mě by vadilo to dojíždění, ted bydlím na kraji Prahy, na metro to mám jednu zastávku a večer mi bus jede jedou za půl hodiny a i to je pro mě horor, tak si nedovedu představit bydlet někde mimo, kde je tohle běžný interval a večer to jezdí po dvou hodinách…
V tomhle případě bych fakt řešila hlavně tu dostupnost, ono když člověk dojíždí každý den (+rozváží děti do školek a škol) tak se to nasčítá…

Ono je to dost o tom jak žiješ, já bydlím celý život za Prahou a do Prahy se mi dost nechce. Dojíždění sice zabere nějaký čas, ale zase se ten čas dá využít na čtení, na odpočinek od práce než dorazíš domu do kolotoče kolem dětí.
Píšeš, že to máš na metro jednu zastávku busem a čekáš na něj půl hodiny - nevím tedy jak je ta zastávka dlouhá, ale mě by asi nenapadlo čekat a šla bych pěšky…

Zakladatelko, pokud se budete stěhovat do vsi, kde je nějaká vybavenost nebo dobrá dostupnost třeba do toho Kladna, pak myslím není co řešit. Jak tu někdo psal, že když je někdo společenský tak je lepší být v Praze..no mě to naopak přijde otravné - ve vsi mám spoustu známých a kamarádů a když se s nimi chci sejít, tak k nim můžu dojít pěšky za pár minut a nemusím se tahat přes půl Prahy MHD :D. Když máš ve vsi školku, školu, tak tam budou určitě i pro děti nějaké koníčky, takže netřeba vozit. I když dneska vidím u „přistěhovalců“ u nás, že vozí děti do školy (a teď nemám na mysli malé děti), která je 500 m - nechápu 8o, asi zvyk z Prahy, že školní dítě (třeba 10ti leté) nemůže jít samo… A pro mě je tedy zahrada k nezaplacení. A upřímě, jak často jdete do kina nebo do divadla..to si jednou za čas klidně tu dopravu ohlídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.6.14 10:45

Ještě taková otázka možná mimo. Myslíte, že člověk ztrat í nějaké „výhody“ tím, že nebydlí v Praze (praze západ) ale třeba okres Kladno? :mrgreen:. Mě to přijde vtipná otázka a není to má otázka ale zeptat se musím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.6.14 10:45
@Hanka1 píše:
tak ono zalezi kam jdes a do ceho jdes. My bydlime v bungalovech, tudiz z zadnyho patra mi nikdo necivi na zahradu a pozemky tu jsou okolo 1000 m.
Navic zahrada a bazen je od jara do podzimu neocenitelna.
A porad si myslim, ze je furt lepsi bydlet v radovce s pidizahradou nez v panelaku v Praze.

Tak mě je to jedno, já bydlim v patrovym domě s obří zahradou v Praze :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
10.6.14 10:47

@Lucka13 Ja te neodrazuji, jen ukazuji, ze realita muze byt malinko jina. Prespat ano, o vikendu urcite, ale v pracovni dny uz clovek resi vstavani rano do prace, ze by radeji jel z domova apod. Takze grilovacky s prateli bych moc jako plus nevyzdvihovala, nemusi totiz nastat. Zamerila bych se na sebe. Ale vesnicka, kde je to pesky do Kladna, by se mne asi nelibila, to bych chtela bud primo bydlet v Kladne nebo primo jezdit do Prahy. Mela by ta vesnicka dobre autobusove spojeni do Kladna? Ne pro tebe, ale pro deti. Ale jestli ti nevadi pozdejsi rozvoz deti do jejich dospelosti a klidnejsi zivot na zahrade, tak je bydleni za Prahou dobre. Ale neni pro kazdeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.6.14 10:48
@White_Queen píše:
Tak mě je to jedno, já bydlim v patrovym domě s obří zahradou v Praze :D.

mne je to taky jedno a to ja puvodne za Prahu vubec nechtela a ted bych nemenila.

• Citovat
  • Upravit
550
10.6.14 10:49
@Dafné píše:
Píšeš, že to máš na metro jednu zastávku busem a čekáš na něj půl hodiny - nevím tedy jak je ta zastávka dlouhá, ale mě by asi nenapadlo čekat a šla bych pěšky…
:roll: :roll: já nechápu, proč se tady všechno musí brát tak doslova - většinou přijedu tak, že čekám třeba 10 minut (a i to mě štve :D), ale interval je +-těch půl hodiny. Jinak zastávka je celkem dlouhá, pěšky se to moc nedá (není tam chodník a v noci bych to sama rozhodně nešla, protože se prostě bojim.)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
10.6.14 10:50

@Lucka13 Maximalne dostupnost uradu? Podivej se, jak daleko by jsi je mela, ale v tvem pripade by byly patrne v Kladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí