Z vaničky do vany

Anonymní
22.10.24 17:45

Z vaničky do vany

Ahoj, kdy jste přešli z koupání z vaničky na koupání ve vaně??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8944
22.10.24 17:57

U první jsem použila jen párkrát vaničku. Tehdy v kuchyni. Mi přišlo děsně otravné pak tu vodu vylévat, přenášet. Teď jsme se tam oba s manželem pletli kolem. Takže to jsem řekla, že takhle to dělat nebudu ani omylem. Mladší dva rovnou na pěnové lehátko a koupání ve vaně od porodnice. Tehdy jsme ještě v minulém domě měli v koupelně pračku vedle vany. Tam jsem si/jsme si pak dítě oblékla nebo manžel. Koupelna byla velká, takže se zajelo proutěným košíkem do koupelny. Po koupání se dal maloch tam a proběhlo koupání většího. U nás se vanička plastová na koupání moc nepoužila. Občas venku v létě nebo na krouhané zelí. Na děti mi nevyhovovala. Každému vyhovuje něco jiného. Musíš si udělat vlastní názor. Někomu vyhovuje kyblík na koupání. Kdybych měla teď dítě v novém domě. Sice bych si košík dovezla do koupelny, je ještě větší. Vanu normální máme. Ale v koupelně není nic, kde bych si dítě položila. Pračka už má svoji samostatnou místnost. Takže bych asi okoupala ve vaně v koupelně a přenesla vedle do ložnice na postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
22.10.24 17:59
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

až mi holky bezpečně seděly. Do té doby sem tam na cvachtačku pasení koníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
22.10.24 18:10

21 měsíční stále koupu ve vaničce, protože naše vana je dost velká a nechci plýtvat vodou. Párkrát jsem napustila velkou vanu na blbnutí, poprvé cca v 10 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 18:21

Já se s dovolením háčkuju, téme mě zajímá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
22.10.24 18:50

Když dcera uměla už sedět. Myslím někdy kolem 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
22.10.24 18:51

Kolem 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
22.10.24 19:11

Vaničku jsem u prvního pouzila párkrát, nevyhovovala mi. Takže lehátko a vana. To samý s mladším. Tam jsme chvilku měli bojové podminky kvůli rekonstrukci, tak jsem vanicku chvíli pouzivala, ale někdy ve 4 měsících už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
22.10.24 19:35

Dokud se tam syn vešel…takže do vany šel někde na 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.10.24 19:43

Ve 3m a koupaly se holky se mnou, s taťkou nebo samy…nejdřív pásly hříbata, pak seděly nebo jsme je osprchovali ve sprše, máme velký kout pro celou rodinu nebo vanu…jednou bude i druhá koupelna :-) od necelých 6m jsem s oběma chodila plavat a obě už se uměly potápět z domova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 20:47

Brzo :mrgreen: občas od 4 měsíců. Plně v 6. Nemáme klasickou vanu ale vysoký sprchový kout. Vanička na židlích nebo na stole mě strašně znervózňovala a když už se uměla dcera otáčet, nedávala jsem to. Prostě vana ve vzduchu mimo něco pevného, ne!
Byla jsem po císaři, na začátku fajn se tolik neohýbat.

Ale abych to nějak shrnula tak přechod nejdřív v době kdy už bezpečně sedí dítě samo.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
22.10.24 20:54

Jak které dítě :) 1. jsem poctivě koupala snad do 6 měsíců, 2. šestinedělí, u dalších už jsem vaničku ani nepořizovala :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure