Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No tak pokud řekli, že RL poštou neposílají, tak vám nic jiného než dlouhá cesta nezbude. Ale klidně tam může zajet jeden z rodičů, nemusíte se tam táhnout všichni včetně novorozence.
@Anonymní píše: Více
Řekla ti to dost jasně, ne? Poštou neposílají!
Jako pro mě by teda absolutně nebyl problém jet i s novorozencem. Ale pokud pro tebe to problém je, tak tam pošli jen chlapa.
Jo a ono tam nemusíš jet hned. Ale klidně za měsíc.
![]()
@Šmoulice píše: Více
No, ale musí do 8 dní přihlásit novorozence na zdravotní pojišťovnu a to jí bez rodného čísla neudělají.
Nechápu, proč neposílají rodný list poštou. Před 14 dny mi poštou domů dorazil, zatlačila bych na ně.
@JancaS84 píše: Více
Já už si nepamatuji, po jak dlouhé době jsem nahlašovala na pojišťovnu. Ale určitě tak po dvou měsících. Rodila jsem předčasně a pojišťovna byla to poslední, co bych řešila … ![]()
Rodila jsem 2 týdny zpět. Paní z matriky se ptala, zda vyzvedneme, nebo má poslat poštou. Nechala jsem poštou na manžela, abych nemusela na poštu já. Poslali doporučeně
Zavolala bych a vysvětlila situaci. Ne, taky bych se s novorozencem netáhla 150 kiláků tam a 150 zpět. Někde to evidentně jde. Jo a každé dítě jsem měla po narození registrované u jiné doktorky a obě na to rodné číslo dost tlačily.
Nam rodny list postou poslali doporucene na adresu uvedenou v dohode o jmenu. Tohle by mi teda vadilo hodne.
Nevím proč, ale když vidím ty vaše komentáře, tak musíme být… neustále urazite, navazite se do lidi a i tady jste musela velice zdůraznit, pomalu, že je zakladatelka blbá a hluchá…
Dělá vám to dobře.??…
Edit adminem - vulgarity a nadávky.
@Maggdallena píše: Více
Tak ono je otázkou, zda zakladatelka v poronici odevzdala potřebné doklady
protože podle toho, ze pani chce jejich rodné listy, tak to vypadá, ze ne.
@j.a.n.i1 tak já teď měla víc času a dívala se na nějaké diskuze a v několika jenom prudi, vysmiva se, hlavně, že ona je dokonalá. Mě pak je třeba těch lidí i líto, když se na něco ptají a dostanou čočku…
Proto mi to už nedalo a chtěla jsem na to upozornit..
U prvni v roce 2021 to poslali postou na manzela. Letos si to musel jet vyzvednout na matriku.
Ahoj holky, omlouvám se za anonym.
Chci se zeptat, nemáte někdo zkusenost.. Máme doma pětidenní miminko, rodila jsem 150km mimo bydliště, musíme pro rodny list osobně jet na matriku, nebo to můžou poslat třeba na matriku do Prahy, že bych ho vyzvedla tady? Paní mi řekla, že postou neposílají, že potřebují občanku a rodny list rodičů. Úplně se nám nechce jet zase dvě hodiny s mimcem tam a dvě hodiny zpátky.
Děkuji za info, pokud by někdo věděl