Miminko a zrak

Anonymní
20.10.24 18:47

Miminko a zrak

Ahoj. Mám téměř 4.mesicniho chlapečka. Zajímalo by mě, jak to má se zrakem, zda si může nějak poškodit zrak, když bude koukat na tv nebo na světlo.
Abych se vyhnula hejtum. TV nepoustim, pouze když spí, ale kolikrát mi chybí třeba 5 minut do konce seriálu a ráda bych se dodivala, ale vypínam
Nechci, aby si kazit oči, ale spíš mě napadá, jestli je to moje domněnka nebo mu opravdu ta TV může zkazit oči, když je tak malinký.
Případně, odkdy jste nechávali dítě se dívat na TV?
A poté druhá otázka. Snažím se, aby se moc nerozsvicovalo, aby se nedíval do světla a tak, ale za chvíli se mění čas a já to světlo budu potřebovat jak na koupání, přebalování a jiné věci.. to mu může taky poškodit zrak??

Díky za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
20.10.24 18:51

8o Si delas srandu, ze jo? Prosiiiim, rekni, ze to je vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 18:56

@Fee-bee
1.nevim co je na tom tak strasne vtipného, když se na něco slušně ptám, nevím a od toho tady ty stránky jsou…
2. Když evidetne nechcete odpovědět tak nevím proč komentujete, takový mám nejradši…

• Citovat
  • Upravit
16226
20.10.24 19:08

Nevím, proč by tak malé dítě mělo být u televize, ale jinak, pokud vím, vadit by televize na oči prý neměla.

A nechápu, čemu by mělo vadit, když bude svítit světlo, to jako má každý fungovat potmě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
20.10.24 19:09
@Anonymní píše: Více

Tak ti tedy odpovim. Ne a Ne. Naopak bych mela obavy z poskozeni zraku, pokud bude stale vystaven seru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 19:12

@Dahlia0409 já jsem to právě myslela tak, že když ještě nemá pořádně vyvinutý zrak, tak abych mu ho nějak nepohorsila.
Ja jsem psala viz výše, že ji vypínam, aby se nedíval, takže mu ji nepoustim, jen mě to zajímalo.

A skrz to světlo, já svítit vždycky bokem, např. na chodbě a nebo malé světýlko u postýlky. Máme totiž poměrně dost ostré světlo v pokoji a opět jsem měla strach, abych mu neublížila.

Ano chápu, evidentne blbý dotaz, ale když zkrátka nevím, můžu se snad zeptat nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.24 19:13

@Fee-bee no tím jak jste se předvedla mě vaše odpověď opravdu nezajímá..

• Citovat
  • Upravit
3681
20.10.24 19:15

Mne nenapadlo, ze nekdo svepravnej a dospelej tohle mysli vazne. No, kazdopadne tveho mimina fakt lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 19:19

@Fee-bee litujete, protože mám evidentne starost, abych mu něčím neublížila a tak de radeji na neco zeptam.. Och jaká krkavci matka… vzpamatujte se..
Od tohoto tu tyto stránky jsou, aby se mohl člověk na něco zeptat, bohužel se vždycky najde nějaká pí.. osoba, která bude jenom buzerovat a vysmivat se. No s Vámi komentovat nehodlá…

• Citovat
  • Upravit
16226
20.10.24 19:20

Po pravdě by mě tohle fakt nenapadlo řešit. A na noc jsem měla světýlka na baterku. Ne skrz mimčo, ale mně osobně vadí v noci svítit, když musím vstávat, takže aby bylo světlo minimální. Já si v noci třeba nesvítím vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 19:23

@Dahlia0409
Tak ja jsem novopecena mamina, nechci mu nějak ublížit. Já sama mám totiž špatný oči 6tky dioptrie a tak jsem si říkala, že se chci vyvarovat něčemu, čemu bych třeba mohla přispět, aby měl vadu… jako jooo asi kravina, ale jako my jak máme právě celkem ostrý světla tak sama mám kolikrát problém to rozmrkat… :)
No já kdybych nekrmila nebo neprebalovala, tak taky nesvítím. Pro sebe vůbec.

• Citovat
  • Upravit
5958
20.10.24 19:23

Ne, zrak mu nepoškodíš. Jen se nedoporučuje třeba fotit s bleskem, ale dříve se tak miminka fotila běžně a nikdy jsem neslyšela, že by to někomu poškodilo zrak.
Zrak mu poškodíš, když mu budeš svítit neustále třeba baterkou přímo do očí.

Mimochodem, zrak se vyvíjí celý první rok života, to ho chceš před světlem chránit tak dlouho?

Mamko klid, udělej si kafe, dokoukej seriál a klidně si k tomu rozsviť i lampu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16226
20.10.24 19:25

Tak ostré světlo by mi teda vadilo a vyměnila bych ho za jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 19:30

@Markéta188 :mrgreen: děkuji za odpověď.
No já měla obavy, právě kvůli tomu, že i já mám špatný oči.
Nebojte, říkala jsem si, že budu bez TV půl roku :D
Jinak světýlko mám, ale velkým svitim na chodbě, ať to přímý světlo na něho nejde.. :)
Každopádně díky a už budu v klidu s nevymýšlet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.24 19:33

@Dahlia0409 no my rekonstrujeme starý barak a přítel chtěl porsdny světlo, takže jak napotvoru v ložnici je ostrý jako prase..
Proto právě svítim na chodbě, ale je fakt, že přes den je světla dost a jak bude malej větší a větší, tak budeme v obýváku. Tak je světlo sice ostrý, ale nastavitelný, takže se dá ztlumit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure