Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem byla dočasně vyslaná na zahraniční pobočku v Kanadě. Výhoda byla, že jsem měla veškerý relokační servis od firmy. Zároveň jsem znala systémy i některé kolegy z meetingu a z komunikace.
Nevýhoda byla, že bylo fakt těžké si tam najít přátele. Všichni se chovali mile, ale cítila jsem, že si mě k sobě moc pustit nechtějí.
Finančně se mi to hodně vyplatilo, protože jsem půl roku bydlela zadarmo, a další 2 roky a kus za velmi nízkou částku.
Zahraniční zkušenost je za mě úžasná, hrozně ti to rozšíří obzory a posune tě i mentálně. Plus jazyk, ten se zvedne neskutečně.
Jen do toho.
Urcite jed, kdyz muzes. Zacatek bude horsi, ale je to nejlepsi skola zivota. Ja bydlim mimo CR 20 let. Jen ted cekam, az mi dite dodela skolu, a chci zpatky do CR. Styska se mi po rodine. ALE jeste stejne uvidim, protoze tu mam praci a zacinat v 54letech v CR pracovne to nevim. CR letecky nemam daleko, tak to ted resim tak, ze litam casteji do CR. Nekdy si prijdu jak sifak😂tady v praci a do CR jezdim si odpocinout.
@Anonymní píše: Více
Ono strašně záleží, co můžeš pracovnímu trhu nabídnout. Osobně si myslím, že jako pokojská tam žádné finanční terno neuděláš.
Bydlím v ČR a pracuji v zahraničí, finančně jsem na tom daleko lépe než tady.
@nozu nikdy nevis. Ja uklizim soukrome uz dost dlouho a mam to lip placeny, nez kdybych sedela v kancelari nebo delala ve skolce. Tam
Jsem kdysi pracovala taky, rano uklizela akolku a odpoledne na 4 hodky chodila do skolky a mela jsem o libru min na hodinu, nez kvalifikovany ucitelky.
Ale kdyz zacne nekde, muze se pak rozhodnout, co bude delat, u ceho zustane.
Řídila bych se podle jazyka, kterým se domluvím, a takovou zemi volila. Pořádně bych si prověřila pracovní agenturu, nebo přímo zaměstnavatele. Ideálně sehnat nějaké reference od Čechů. Zajistila si solidní bydlení. Rodině řekla všechny informace. Zkušenost je to jistě k nezaplacení.
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli nektera zijete/praujete v zahranici a jak se vam libi? Jste spokojene, naplnilo to vase ocekavani?
Ja premyslim nad cizinou, klidne treba jako pokojska, nebude to naporad, i kdyz clovek nikdy nevi. Urcite bych se casem chtela vratit, vzit si hypoteku na byt.