Za prací do zahraničí?

Anonymní
6.4.25 09:59

Za praci do zahranici

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli nektera zijete/praujete v zahranici a jak se vam libi? Jste spokojene, naplnilo to vase ocekavani?
Ja premyslim nad cizinou, klidne treba jako pokojska, nebude to naporad, i kdyz clovek nikdy nevi. Urcite bych se casem chtela vratit, vzit si hypoteku na byt.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
6.4.25 10:15

Já jsem byla dočasně vyslaná na zahraniční pobočku v Kanadě. Výhoda byla, že jsem měla veškerý relokační servis od firmy. Zároveň jsem znala systémy i některé kolegy z meetingu a z komunikace.
Nevýhoda byla, že bylo fakt těžké si tam najít přátele. Všichni se chovali mile, ale cítila jsem, že si mě k sobě moc pustit nechtějí.
Finančně se mi to hodně vyplatilo, protože jsem půl roku bydlela zadarmo, a další 2 roky a kus za velmi nízkou částku.
Zahraniční zkušenost je za mě úžasná, hrozně ti to rozšíří obzory a posune tě i mentálně. Plus jazyk, ten se zvedne neskutečně.
Jen do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
6.4.25 10:35

Urcite jed, kdyz muzes. Zacatek bude horsi, ale je to nejlepsi skola zivota. Ja bydlim mimo CR 20 let. Jen ted cekam, az mi dite dodela skolu, a chci zpatky do CR. Styska se mi po rodine. ALE jeste stejne uvidim, protoze tu mam praci a zacinat v 54letech v CR pracovne to nevim. CR letecky nemam daleko, tak to ted resim tak, ze litam casteji do CR. Nekdy si prijdu jak sifak😂tady v praci a do CR jezdim si odpocinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
6.4.25 12:30
@Anonymní píše: Více

Ono strašně záleží, co můžeš pracovnímu trhu nabídnout. Osobně si myslím, že jako pokojská tam žádné finanční terno neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.4.25 12:44

Bydlím v ČR a pracuji v zahraničí, finančně jsem na tom daleko lépe než tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
6.4.25 13:13

@nozu nikdy nevis. Ja uklizim soukrome uz dost dlouho a mam to lip placeny, nez kdybych sedela v kancelari nebo delala ve skolce. Tam
Jsem kdysi pracovala taky, rano uklizela akolku a odpoledne na 4 hodky chodila do skolky a mela jsem o libru min na hodinu, nez kvalifikovany ucitelky.
Ale kdyz zacne nekde, muze se pak rozhodnout, co bude delat, u ceho zustane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24670
6.4.25 20:37

Řídila bych se podle jazyka, kterým se domluvím, a takovou zemi volila. Pořádně bych si prověřila pracovní agenturu, nebo přímo zaměstnavatele. Ideálně sehnat nějaké reference od Čechů. Zajistila si solidní bydlení. Rodině řekla všechny informace. Zkušenost je to jistě k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová