Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím vás všechny,
mám na vás následující dotaz. Doktorka mi doporučila abych při angíně nosila na krku priessnitzův zábal. Jak moc na těsno kolem krku to má být, nějak nemohu nikde dohledat potřebné informace? Může to být hodně volně? Díky moc za informace
Příspěvek upraven 11.07.17 v 15:55
No co ti umožní normálně hýbat hlavou ![]()
když jsem byla malá táta nám to vždycky utáhl hrozně, prostě si dej mokrý kapesník, vyždimany, další nějakou útěrku a nebo třeba nějaký malý ručník a pak nahoru šátek.
Takhle to dělám třicet let a funguje to v pohodě. Ale někdo bude mít určitě i jiný postup. Žádná věda to není ![]()
Ja delam cibulovy. Na igelitak nakrajim na kolecka cibuli a zavazu plenou, pripadne jinou latkovinu a zavazu satkem. Tak aby se poradne zaparilo. Nechavam pres noc
Na mokry kapesnik ma prijit igelit, aby doslo k zaparce, pak az suchy satek. A utahnout proste nejak normalne, aby te to neskrtilo, ale zaroven to bylo pevny.
Já jsem to vždycky dávala, tak aby to nebylo moc volné, ale ani aby to neškrtilo. Aby se dalo normálně hýbat hlavou ![]()
@Eemii píše:
Na mokry kapesnik ma prijit igelit, aby doslo k zaparce, pak az suchy satek. A utahnout proste nejak normalne, aby te to neskrtilo, ale zaroven to bylo pevny.
S tím igelitem to není pravda. Nedávno byl dokonce v televizi rozhovor s pánem přímo z Priessnitzových lázní a ten dokonce říkal proč, ale už si to nepamatuju. Taky říkal, že ten obklad by neměl být na krku dýl jak půl hodiny.
@Hrozina to je zajimavy, vzdy se delal s igelitem a kdyz si hodis do googlu Priessnitzuv obklad, vyjede ti spousta odkazu a vzdy s igelitem nebo folii. ![]()
@Eemii píše:
@Hrozina to je zajimavy, vzdy se delal s igelitem a kdyz si hodis do googlu Priessnitzuv obklad, vyjede ti spousta odkazu a vzdy s igelitem nebo folii.
Já myslím, že to dělá každej jinak, záleží na zvyku.
Šlo nějak o to, že má ten zábal odvést horkost z toho zánětu a když se to zapaří pod igelitem, tak se ten zánět spíš prokrví.
@Hrozina píše:
Já myslím, že to dělá každej jinak, záleží na zvyku.Šlo nějak o to, že má ten zábal odvést horkost z toho zánětu a když se to zapaří pod igelitem, tak se ten zánět spíš prokrví.
No ale zaparka je princip Priessnitze ![]()
@Eemii píše:
No ale zaparka je princip Priessnitze
Přesně tak. A je i výborný na artrózu kolene.