Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Může mi prosím někdo jednou pro vždy vysvětlit, proč lidi, kteří nechtějí otěhotnět, provozují nechráněný sex? To je nějaký druh adrenalinového sportu? Chutná jim ta pilulka po? ![]()
@Anonymní píše: Více
Myslíš, že ti to tady někdo vyvěští z křišťálové koule? ![]()
Upřímně doufám, že nezabere. Ať si to pěkně vy…papáš ![]()
Aspoň budeš příště vědět, že se máš chránit.
Pilulku jste si vzala, takže není co dál řešit. Teď už můžete jenom čekat a modlit se. My víme, zda to zabere asi stejně tak jako vy. Může a nemusí no…
Tu ovulaci mas podle ceho, aplikace? Pilulka muze zabrat a nemusi. Jestli dite nechceš tak neprovozuj nechráněný styk.
@Anonymní píše: Více
Třeba se v tobě něco hne a příště se budeš chránit? ![]()
Tak on stačí googl.
Účinnost přípravku Escapelle je asi 84 až 85 % a závisí hlavně na tom, jak rychle po nechráněném styku si tabletku vezmete.
Pilulka zabraňuje uvolnění vajíčka (ovulaci), oddaluje ji nebo brání uchycení oplodněného vajíčka v děloze.
Jinak jestli na to má vliv ovulace? ![]()
To je vtip?
Při ovulaci otěhotníš.
Brát si pilulku týden po ovulaci by asi nedávalo smysl.
No, spolehlivost pilulky se díky ovulaci poměrně dost snižuje. Takže budeš muset počkat dva týdny, jestli zabrala a nebo ne…
V době ovulace je účinnost pilulky po snížená, protože má právě ovulaci zabránit. Je ale jiná spolehlivá metoda. Dej si zavést nitroděložní tělísko – stačí levnější nehormonální. Když se zavede do 5 dnů po souloži, ochrání Tě spolehlivě nejen teď, ale i v následujících několika letech, takže si budeš moci milování užívat naplno a bez strachu.
Proc ma tolik lidi problem odpovedet na dotaz.
Mohl se jim protrhnout kondom… Vajicko uz oplodnene byt muze, ale ta pilulka by mela zabranit v tom, aby se uchytilo. Takze to nezabrani ovulaci jako takove, ale tehotenstvi ano. Teda vetsinou. Kamaradka po tom otehotnela, ale rekla bych, ze je spis vyjimka.
Tak od toho ta pilulka je. Když nebyla ovulace, tak nemá smysl…
Snad znáte princip - brání nidaci - zahnízdění. ![]()
@M_Vladim píše: Více
No především má tu ovulaci zablokovat/posunout, to, co popisuješ ty, je efekt spíše druhotný.
Zdravím, dnes v noci jsem měla nechráněný styk s,,happy endem,, ráno jsem si šla pro escapelle, ale měla jsem včera nebo dnes ovulaci. Zabere ten prášek i tak? Dekuju