Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych si poslechnout váš názor na moji situaci. Je mi 24, v květnu jsem podstoupila interrupci pomocí pilulky (4-5tt to bylo).Vše proběhlo ok. Já na dítě nejsem vůbec připravená a neplánuju ho ještě minimálně několik let. Jde o to, že mi byla samozřejmě nabídnuta antikoncepce. Jenže já antikoncepci nikdy úplně brát nechtěla, v 18 jsem vyzkoušela asi 2 nebo 3 druhy a moc mi to nesedlo, vadilo mi hlavně nízké libido a prostě jsem měla pocit, že to moje tělo nechce. Vždy to byly tedy kondomy. Jsem hodně vázaná na svůj cyklus a bojím se toho potlačení ovulace, ve smyslu, že už se já nebudu cítit jako já, jestli mi rozumíte. Jenže ten hlavní problém je i můj obrovský strach z nechtěného otěhotnění, po tom potratu mě to hodně trápí psychicky. Používáme s přítelem kondomy, ms mi přišla v pořádku, ale ikdyž si přítel dává opravdu pozor, stejně mě to psychicky úplně ovládá ten strach. Četla jsem, že na potrat se může znovu až za půl roku, já samozřejmě doufám že už to nebudu muset nikdy znovu podstoupit, ale ikdyž to opravdu kontrolujeme, bojím se. Ale nechci zase brát tu antikoncepci protože “musím”. Tělísko také určitě nechci. Zkrátka mi vyhovuje když se chrání přítel. Jen mě napadlo, že antikoncepce mi by mohla pomoc psychicky a nebála bych se tolik. Co myslíte vy? ![]()
Používejte ke kondomu ještě spermicid nebo přerušovanou soulož.
Ahoj. Mysli na to, že po potratu se plodnost obnovuje velmi rychle. A protože jsi otěhotněla přes to, že se chráníš kondomy, musíš být teď opatrná, jako nikdy předtím. Kdybys teď znovu otěhotněla, nenašla bys nikoho, kdo Ti provede další potrat. Takže teď je kombinace kondomu spolu s přerušovanou souloží zcela nezbytné a půl roku to musíš vydržet. Přemýšlej o zavedení nehormonálního tělíska, i když se Ti moc nelíbí. Tělísko Ti dodá jistotu, zbaví Tě života v neustálém strachu a dovolí Ti, aby sis milování mohla po tom půlroce dopřávat naplno a bez zábran.
@Nik333 píše: Více
Zrovna tělísko je teď pro mladé ok…nebo náplast nebo kroužek