Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mě právě na tom vadí to, že celou nohu v botě drží ty dva pásky, zvlášť když blbě chodí. Navíc mi to prostě přišlo jako blbost, ale dárkyně se naštvala a půl hodiny mi vyprávěla, že je to super obuv. Že noha větrá a je to skoro jako chodit naboso. Přitom podrážka je dost tvrdá. Tak jsem si říkala, že asi nemám zjištěny nejnovější poznatky a prohledala net a moc jsem toho nenašla
Já bych je nedala, ale někdy závidím matkám, co to tak neřeší ![]()
@terien píše:
Já bych je nedala, ale někdy závidím matkám, co to tak neřeší
Nápodobně. Říkám si, o co snažší a v důsledku i levnější bych to mateřství měla ![]()
@Hasinka „chodit jako naboso“.. ano, na to existuje hromada bot, ale ne žabky a už vůbec ne značka Santé ani podobné zdravotní a žirafkové botky:-)
Ja ani netusila, ze se to uz v takhle malych cislech vyrabi… I kdyz triletak muze mit devetadvacitku stejne jako dite do prvni tridy, co. Zrovna dneska se sousedka rozplyvala, jak zabky miluje a jsou strasne pohodlne, a ja nechapala, do svych petatriceti jsem se to nenaucila pouzivat ![]()
Dcera stejne nejvic miluje litat po zahrade naboso, jak muze, uz sundava boticky.
No, jsem rozhodnuta, žabky putují do krabice a tam zapomenuty zůstanou. Děkuji za Vaše názory, aspoň jsem si utřídila, že mi ještě selský rozum funguje
@ugluk píše:
Ja ani netusila, ze se to uz v takhle malych cislech vyrabi… I kdyz triletak muze mit devetadvacitku stejne jako dite do prvni tridy, co. Zrovna dneska se sousedka rozplyvala, jak zabky miluje a jsou strasne pohodlne, a ja nechapala, do svych petatriceti jsem se to nenaucila pouzivat
Dcera stejne nejvic miluje litat po zahrade naboso, jak muze, uz sundava boticky.
Závidím, u mě je to přemlouvání, aby na tu trávu stoupla. Pak teda lítá jak drak, ale než si poprvé uvědomí, že boty netřeba, to je boj
@Hasinka Nevím, kdo se ti uráží, ale mně se takhle pravidelně uráží tchyně, když řeknu, že tohle prostě ne
Prostě neřeším. Ona si to stejně vynahradí, když má kluka na hlídání, ale to není zas tak moc času, tak se tomu nevěnuju.
K čemu by vám byly darovaný boty, který bys nechtěla dceři dávat.
A takovej dotaz: Náš kluk má teď 2 roky a já mu teda automaticky (odůvodněně) koupila na léto boty s uzavřenou špičkou. To jsou ve 3 letech ty děcka už o tolik opatrnější, že můžou chodit dokonce v pantoflích?
![]()
@RadkaCh NO, kdo se uráží, snad rozebírat netřeba. Mám to podobně jako ty. Nevím, které děti jsou opatrnější, ale moje to není. Ta ke po mě, takže je schopná se zabít i na rovině
Taky bych je nedala, nakonec ortopedi je nedoporučují ani dospělým. Maximálně tak, jako používáme pseudocrocsy- na rychlé vyběhnutí z domu na zahradu, při vylezení z bazénu apod., ale i při delším běhání na zahradě už dávám sandálky. A žabky s tvrdou podrážkou musí být tedy hrozně nepohodlné, co mám pár takových nepoddajných, tak se v nich chodí blbě, jsou spíš pro parádu, ale třeba sportovní s takovou tou gumovou podrážkou a jakoby neoprénovými pásky, ty sedí na noze jako přibité.
@Hasinka no to si nevyberes, ono deset nad nulou, mokra trava, dite, co by nemelo prochladnout, a zla matka premlouvajici ho, ze dnes si ty boticky opravdu musi nechat
A tchyne plasici, ze urcite slapne na nejakou vosu.
@ugluk Tak v podobném počasí vysvětluji, že aspon mikinu mít musí. A naše mami má pro změnu strach, že si píchne střep z navážky, kterou jsme už před lety odbagrovali
@RadkaCh dcera mela uzavrenou spicku snad jen u prvnich sandalku nekdy v 15 m, uz v 18 m dostala s otevrenou (ale zavrenou patu) a od te doby zadne jine a nikdy nic ukopnutyho nemela. A to bych ji mezi opatrne deti rozhodne neradila. Akorat se musi holt davat pozor, kdyz z nich zacne vyrustat, potom je ten palec otevrene spicce neprijemne blizko, takze pri svem tempu rustu nohy ma dvoje sandaly na sezonu ![]()
No já po jistém pobytu v zahraničí, kde žabky nosí snad už od narození už asi dvě generace nonstop a všichni(a ještě ke všemu made in china
) zastávám názor, že se tu všechno moc přehání a všechno zbytečně moc řeší…
Hele, ty jí je zjevně dát nechceš, tak to neřeš. Ostatním to může být šumák, jestli jí je dáš nebo ne