Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, myslím si, že je to tím, že nastoupil do školky. Byl zvyklý, že byl s tebou doma a je to pro něj asi velká změna. Některé dětičky musí pozvolna. Jestli máš tu možnost, tak ho ber po obědě, aby si mohl pomalu navykat. Budu držet pěsti ![]()
buď ti přistydnul a nebo je to psychická reakce na školku. pokud se to nezlepší, když bude chdit po obědě, zkusila bych ještě u doktorky vyšetření moči, aby se vyloučil zánět močových cest. pevné nervy.
ahoj je to nastoupením do školky
držím palce a´t si brzy zvykne
![]()
U nas zacalo zase takove ucuravani pres den, zacalo to jeste pred skolkou. Ve skolce i velke pocurani na zahrade. Radeji jsme udelali vysetreni moci u mudry, vse v poradku, takze proste psychika. Verim, ze totez je i u vas. Deti to delaji, kdyz u nich neni psychicka pohoda.
Ahojky naše dcerka ač se do školky moc těšila a hned první den, chtěla ve školce spát, se nám během tohoto týdne, co poprvé ve školce byla, počůrala v noci dvakrát… A teď o víkendu nic.
Má asi tolik zážitků, že se prostě počůrá…a to samé se stalo, když se narodil syn. Už byla bez plenek a jakmile přibyl bráška, zase měla tyto příhody. Ale vše se upravilo, tak předpokládám, že se to zase upraví, až si více, na školku a ten režim ve školce,zvykne.
Ahoj,díky všem za reakce.
Ptala jsem se doktorky co s tím,řekla mi že to může být školkou a že do 4 let se to nijak radikálně neřeší,zanesla sem vzorek moči jestli to nebude zánět a jinak mám dávat pít jen do 17.00 hodin,pak už jen třeba ovoce,přinejhorším vodu,nic slazeného,tak uvidím.Dnes se ve školce nepočůral,ale zítra to určitě dopadne jinak.No musím zkoušet a být trpělivá,což mě moc nejde,s dcerkou jsem problémy neměla,ta byla bez plínek daleko dřív,no každé dítě je jiné.
ahoj,reaguji na to počůrávání ve školce.Mé dcerce bude
brzy 5 a jak šla v září do jiné třídy,mezi další nové děti-s předškoláky,kteří se jí někteří posmívají
,začla se po měsíci počůrávat a jak někdy při spaní ve školce,tak ucvrkávat,jako by se styděla jít na WC.Jsem naštvaná hlavně za výměnu učitelek-během dvou měs. mají třetí!!pak chudinka nemá mít psychiku v nepořádku.Taky jí přibyla náprava výslovnosti a odmítá malovat ve školce.Myslím,že kvůli nemilé p.uč.Je to důvod jít k psychologovi?Někdy i v noci se počůrá,jistě má sny o školce,co by ale pak uč. udělaly?mohly by ji přeřadit?dík za reakce. ![]()
Ahojky, u nás to samé, jen s tím, že do školky nechodí. Řešíme to teď u psychologa dětského. U nás je to ale asi žárlivostí. Počůrává se i přes den. Tak jsem zvědavá, kdy se dostaví nějaký výsledek, protože všechny rady, co mi dala, už dávno dělám.
Nase ucuravani uz je za nama. Asi to opravdu byla psychika. Resila jsem to tak, ze jsem mu zacala rikat, ze si ma jit na zachod vycurat. Kdyz nechtel, tak jsem mu rekla, ze se pocurava, ze to delaji male deti a ze on je asi jeste maly kluk, tak mu to rikat musim a bude chodit na wc, kdy reknu ja. Postupne zacal zase chodit sam a to ucuravani taky prestalo.
Tak oživuji diskuzi, situace se zlepšila a je to tu zas Už jsem opravdu zoufalá, nešťastná a bezradná. Vím, že je to normální, ale tohle období mě ubíjí. Je fakt, že nás čeká školka, mě práce, ale malému se věnuji dost a stejně je to pořád dokola. Tolikrát sám od sebe slíbil, že už se nepočurá (nepočurá se úplně, jen si pokaždé cvrkne, ale teda včera venku mu cvrčel proud zkrz tepláky tak to už je teda vrchol!). Domluvili jsme se, že pokud se 3 dny nepočurá, tak dostane věc, na které jsme se domluvili. A když se to bude opakovat, tak dostane plínku, jako miminko, což nechtěl. Dnes ráno opět, mokré slipy, takže bez nadávání jsme dali plínku nechtěla jsem, aby k tomu došlo Plánuju, že dnes koupíme nějaké nové slipy nebo trenýrky, který si sám vybere, třeba to pomůže Máte ještě jinou radu?
@Ewule0712 Existuje celý postup, ale stručně - nalep si na lednici tabulku s daty. Pokud se nepočůrá, nakresli sluníčko, pokud ano, tak mráček (je lepší to mít rozdělené na den a noc). Děti si nepamatují dny zpátky, ale takhle se budete radovat, kolik dní už vydržel. Navíc by si pak mohl koupit tu věc, kterou chce (já bych tohle nedělala, je to bič na rodiče, ale je to tvoje volba - stačila by velká pochvala).
Kupování nových slipů je bezva nápad.
Pokud čůrá i v noci, tak ho probuď (nebo muž, ženy to hůř zvládají) - ne aby se trochu vzbudil, musí se probrat úplně a odveď ho na WC. Pokud se nevzbudí úplně, učí se čůrat ve spánku, což je kontraproduktivní.
Přes den se opakovaně ptej, jestli chce na záchod. A vydrž, vydrž, vydrž.
@Kikla píše:
@Ewule0712 Existuje celý postup, ale stručně - nalep si na lednici tabulku s daty. Pokud se nepočůrá, nakresli sluníčko, pokud ano, tak mráček (je lepší to mít rozdělené na den a noc). Děti si nepamatují dny zpátky, ale takhle se budete radovat, kolik dní už vydržel. Navíc by si pak mohl koupit tu věc, kterou chce (já bych tohle nedělala, je to bič na rodiče, ale je to tvoje volba - stačila by velká pochvala).
Kupování nových slipů je bezva nápad.
Pokud čůrá i v noci, tak ho probuď (nebo muž, ženy to hůř zvládají) - ne aby se trochu vzbudil, musí se probrat úplně a odveď ho na WC. Pokud se nevzbudí úplně, učí se čůrat ve spánku, což je kontraproduktivní.
Přes den se opakovaně ptej, jestli chce na záchod. A vydrž, vydrž, vydrž.
Normálně nic za odměnu nekupuju, ale tuhle věc si malej hrozně přeje, je to hloupost, je to sýr s medvědem na obrázku
takže nejde o hračku, ty my nijak extra nekupujeme a vím, že toho nikdy nezneužije, není taková povaha. V noci ho budím, ale je teda pravda, že ho v polospánku posazuju na nočník, to asi není dobře, on vlastně neví, že čurá, že? Ale mluvím s ním při tom
Tak vyzkoušíme. Plínku jsme teď sundali a malej mi říká: a už mi ji nikdy nedávej, už si dám pozor, ale tomu se moc věřit nedá no
Oblečem se a jdeme pro nové spodní prádlo. Potřebuju, aby se to opravdu už naučil, když už to uměl, tak to už není tak těžké. V listopadu jde do školky, tak ať je to ok.
@Ewule0712 Jasně, pokud je to sýr, tak s chutí do toho.
Na noc ho vzbuď, jinak je to vlastně učení nevhodného vzorce chování (ale chce to být tvrdá, já jsem budila dceru kolegovi na ŠvP, sám měl problém, ale naučila se za 3 dny).
Nalepte si tabulku, bude mít radost, když se povede. Mráček moc nekomentuj, jen že to příště už bude dobré.
Plenku bych nechala někde na očích, aby věděl, co může přijít, ale nemluvila bych o ní, aby nebyl moc stresovaný.
pokud se vyčůrá do nočníku, tak to chce oslavný taneček a pochvalu.
On to zvládne, kdyby ne, tak k psychologovui (ale na to je času dost).
Právě už to uměl krásně, i sám na velkou, ale teď se to pokazilo: dovolená, táta se vrátil ze služebky, půjde do školky a stále se o tom mluví atd. no. Chápu ho a chci mu pomoct se vrátit ke starým zvykům ![]()
Ahoj,
syn nastoupil teď v září do školky/3 roky/ a začal se počůrávat jak v noci,tak při odpoledním spánku.Už se nepočůrávál,jen vyjímečně,poradíte jak tohle řešit??Počůrá se ve spaní a to i když se před spaním vyčůrá,někdy jde i dvakrát a stejně je pak mokrý,už nevím co sním,ze školky ho budu muset brát hned po obědě,protože tam nebude moct spát a navíc pořád prát a prát.Čím to může být??Děkuju všem za reakce.